♥ Pn Belog ♥

My photo
Assalammualaikum :) Saya CMa, Ummi Seri & Faiz, 32 tahun 2017, Salam Perkenalan.. ^_^ ////Comment Disable. Sekiranya ada pertanyaan atau sebarang maklum balas, bolehlah berhubung dengan CMa di :- Shiemacma@gmail.com mekasih :)

04 May, 2012

✿ Al-Kisah Menguap ✿


Assalamualaikum wbt..
Salam pagi jumaat..
Semoga kalian semua berada dalam lindugan dan rahmat allah yg maha esa selalu..
ehsan google
Cma suka menguap..walaupun kadang2 menguap bila x diperlukan..err..ape yg saya mengarut nieh..? hihi..

Al-Kisah Menguap..Jangan ambil mudah..

Sekadar setitis ilmu PENTING NI..!!!!!

Menguap..Semua orang menguap termasuk juga saya.. tetapi kadang kala kita terlupa ataupun juga kita tidak tahu ataupun kita tidak mahu ambil tahu apakah keburukan menguap.

Adapun kalau mengikut hukum, semasa menguap hendaklah kita menutup mulut.. Ini rasanya kebanyakan orang tahu, Alhamdullilah.. kan manis gitewww..^_^

Tapi seperkara yang orang jarang berikan perhatian ialah bunyi yang keluar dihujung proses tersebut bunyinya pula pelbagai..

“huargh..huh..haaah..dan pelbagai bunyi menandakan kepuasan melakukan perbuatan menguap ini.

Mengikut penjelasan seorang ustaz yang saya temui baru2 ini setelah saya ditegur menguap sambil mengeluarkan bunyi yg agak kuat juga Syaitan sangat menyukai bunyi menguap bahkan bunyi itu merupakan satu hiburan bagi syaitan …? Astaghfirullah..!!! begitu rupanya…lalainya saya…

Jadi pesan ustaz tersebut..bukan tidak boleh menguap tetapi janganlah mengeluarkan bunyi-bunyi tetapi ucapkanlah istighfar selepas menguap supaya kita tidak menjadi kawan syaitan menghiburkan syaitan.. sukakah kita bila syaitan seronok?

Sudahlah seharian hidup kita ini penuh dengan dosa dan maksiat yang kadang2 tidak kita sedar, setidak2nya usaha kita yang sedikit ini dapat memperteguhkan dan memulihkan keimanan kepada ALLAH s.w.t dan menjauhkan fitnah syaitan..

~In the name of Allah, the Most Gracious, the Most Merciful~

Saya ada satu epal, anda ada satu epal. Kita tukar epal, anda ada satu dan saya tetap ada satu. Jika anda ada satu ilmu dan saya ada satu ilmu, kemudian kita tukar ilmu tersebut, anda ada dua ilmu dan saya ada dua ilmu…

Sekian..

*cma copy ini darI fb Ustaz Don Daniyal Biyajid (UDD)*
♥ Library ♥

♥ Traffic ♥