♥ Welcome ♥

♥ Pn Belog ♥

My photo
Salam Doploh Doploh Dua. Owner Blog Kejap Ade. Kejap Takde.

30 November, 2022

CMa Hiking : Trans Naning Trail Dayhike 2022 (Datuk-Tampin)

Salam & Hai... 
Uolss....
Nak habaq mai, CMa punya Bucket List Sejak 2018 lagi ni....
Akhirnya dgn izin Allah, Dia Tunaikan..
Alhamdulillah... Hepinya Hepinya..
Hehehe..
Harus la simpan sini ek.
 


Inilah tentatif pada hari tersyebuttt...
 
Trans Naning
Jarak 16km++
Start Datuk -End Bukit Tampin👍👍
 
0300 pg : berkumpul di kaki gunung datuk 
3.30 pg : Briefing
0400 pg : Gerak2 khas
0500 pg : CP bangku.
0545 pg : Puncak Datuk (885m). Rest.Subuh
0645 pg : Gerak ke Simpang Y
0715 pg: Simpang Y.
0725 pg : Gerak ke Puncak Rembau
0740 pg : Puncak Rembau (884m)🏞
0850 pg : Sambung ke Puncak Gagak
0850 pg : Puncak Gunung Gagak (807m)🏞
0900 pg : Gerak ke Puncak 701                 
0940 pg : Puncak 701 (640m)🏞
1010 pg : Gerak Ke Kem Ultra
1140 pg :Kem Ultra
1220 tghri : Gerak ke Puncak 705
1440 ptg :  Puncak 705 ( 710m)🏞
1500 ptg : Gerak ke Puncak Tampin Utara
1550 ptg : Puncak  Gunung Tampin utara (764m)🏞
1610 ptg : Gerak
1630 ptg : Puncak Gunung Tampin Selatan (734m)🏞
1700 ptg : Pencawang ( Jalan Tar )💪💪
Tunggu LORRY 🛻🚛
Tentatif blh berubah bergantung pada keadaan atau SOP🤗🤗

Guide : Pok Asri & Reen

Total Line up : 24
 
Alhamdulillah..
Cuaca baik.. stamina kencang.. tak de kecederaan.. line up semua sporting dan padu2 belaka..
Guide & Assistant pun jga kami leklok..
Wiwiwi..
 
Trans ni agak x sesuai untuk newbis yer. (yg betol2 x pernah hiking) Klu regular hiker yg pernah hike trail jauh boleh.. Sbb apa? Perjalanan agak jauh dan masa tu agak lama. Takut barai dan menyusahkan diri sendiri ( dan org lain). Pastikan well trained dan bersedia.
 
Trip ni katanya santai sepak daun (katanyalah) hahaha.. boleh la.. padu yg jenis stop tak lama ni okey. Jenis yg trail run berlari desup tu silalah maju kedepan dulu.. sis sipotbebi jer..
 
Alhamdulillah...
8jam siap!
 


















Terima kasih Allah untuk kesempatan ini..
InsyaAllah..
Next Misi:-
Trans Naning Reverse (Tampin – Datuk)
Trans Naning Circle ( Datuk-Tampin-Datuk)
Trans Naning Circle Reverse (Tampin -Datuk-Tampin)
 
Alhamdulillah For This
And Bismillah For  Next
 
Keyword search: Trans Naning Trail, Trans Naning, Gunung Datuk, Gunung Tampin, Gunung Rembau, Y Junction, Gunung Gagak, Puncak 701, T Junction, Kem Ultra, Puncak 705, Gunung Tampin Utara, Gunung Tampin Selatan, Trans Naning Elevation, Jarak Trans Naning, Jauh Trans Naning, Trans Naning Reverse, Trans Naning Circle, Trans Nnaing Starting Point, Trans Naning Distance, Trans Naning Map, Trans Naning Water Point

24 November, 2022

Perdana Menteri Ke-10 : Tahniah DS Anuar Ibrahim

 Salam & Hai...


Alhamdulillah...
Akhirnya.
Setelah Lama Penantian yg satu penyiksaan..
Terjawab Sudah...

Tahniah DSAI atas perlantikan sebagai Perdana Menteri Baru Malaysia Yang ke-10


Semoga DS dapat memimpin dan mengalas tanggungjawab dengan amanah, adil dan saksama!

PERDANA MENTERI KE10; DSAI; DATO SERI ANWAR IBRAHIM; PRU15;

22 November, 2022

PRU-15 : Siapa Perdana Menteri Baru Malaysia 2022?

 Salam & Haii...


22.11.22

Cantik tarikh hari ni..
ngam pulak timing

22:11:22

Kann...

Tapi sehingga kini, masih lagi belum ada pertabalan siapa Perdana Menteri baru Malaysia.

samada

DSAI...

Atau...

TSMY..




Sama2 kita doakan dan nantikan..



20 November, 2022

CMa Mengundi : Pilihan Raya Umum Ke-15

 Salam & Haiii...

Alhamdulillah...
Semalam bertarikh 19 November 2022 merupakan hari rakyat Malaysia keluar mengundi bagi memilih calon Parti yang akan memerintah negara.(eh betul ke ni) Faham la ek ayat yg cma nk kabo tu.

Setiap 5 tahun sekali Malaysia akan ada pemilihan calon untuk rakyat dan negara.
Alhamdulillah.. CMa pun turun mengundi jugee...
Pegi petang2. tak ramai orang... datang2, zap zup zap, shiapppppp...
takyah beraturrrrr langsung.. hehehe


🐾
: 𝟭𝟴 𝗡𝗼𝘃𝗲𝗺𝗯𝗲𝗿 𝟮𝟬𝟮𝟮
𝙋𝙞𝙡𝙞𝙝𝙖𝙣 𝙍𝙖𝙮𝙖 𝙐𝙢𝙪𝙢 𝙆𝙚 -15
𝐃𝐨𝐧𝐞 𝐌𝐞𝐧𝐠𝐮𝐧𝐝𝐢 ! ✅❌
🗳️🗳️💪🏻💪🏻
.
‎اللَّهُمَّ وَلِّ Ø£ُمُوْرَنَا Ø®ِيَارَنَا ، وَلَا تُوَلِّ Ø£ُمُوْرَنَا Ø´ِرَارَنَا
“𝒴𝒶 لله!,
ℒ𝒶𝓃𝓉𝒾𝓀𝓁𝒶𝒽 𝓊𝓃𝓉𝓊𝓀 𝓊𝓇𝓊𝓈𝒶𝓃 𝓀𝒶𝓂𝒾 (𝓅ℯ𝓂ℯ𝓇𝒾𝓃𝓉𝒶𝒽𝒶𝓃) ℴ𝓇𝒶𝓃𝑔-ℴ𝓇𝒶𝓃𝑔 𝓎𝒶𝓃𝑔 𝓉ℯ𝓇𝒷𝒶𝒾𝓀 𝒹𝒾𝓀𝒶𝓁𝒶𝓃𝑔𝒶𝓃 𝓀𝒶𝓂𝒾.
𝒥𝒶𝓃𝑔𝒶𝓃𝓁𝒶𝒽 ℰ𝓃𝑔𝓀𝒶𝓊 𝓁𝒶𝓃𝓉𝒾𝓀 𝓊𝓃𝓉𝓊𝓀 𝓊𝓇𝓊𝓈𝒶𝓃 𝓀𝒶𝓂𝒾 ℴ𝓇𝒶𝓃𝑔-ℴ𝓇𝒶𝓃𝑔 𝓎𝒶𝓃𝑔 𝓉ℯ𝓇𝒷𝓊𝓇𝓊𝓀 𝒹𝒾𝓀𝒶𝓁𝒶𝓃𝑔𝒶𝓃 𝓀𝒶𝓂𝒾"
.
𝗬𝗶𝗵𝗵𝗵𝗵𝗵𝗵𝗵𝗵𝗵𝗵𝗵𝗵
sekian..
tahniah korang yang keluar mengundi okayyyy...

#𝗜𝗻𝘁𝗼𝗧𝗵𝗲𝗛𝘆𝗽𝗲 #𝗣𝗥𝗨𝟭𝟱 #𝗠𝗮𝗹𝗮𝘆𝘀𝗶𝗮𝗠𝗲𝗺𝗶𝗹𝗶𝗵 #𝐆𝐄𝟏𝟓 #𝗦𝗵𝗼𝘄𝗢𝗳𝗳𝗝𝗮𝗿𝗶 #𝗔𝗻𝗱𝗮𝗣𝗲𝗻𝗲𝗻𝘁𝘂 #𝗠𝗲𝗻𝗴𝘂𝗻𝗱𝗶𝟮𝟬𝟮𝟮 #𝗗𝗼𝗻𝗲𝗩𝗼𝘁𝗶𝗻𝗴𝗙𝗼𝗿𝗠𝗮𝗹𝗮𝘆𝘀𝗶𝗮 #𝗘𝗹𝗲𝗰𝘁𝗶𝗼𝗻 #𝗠𝗮𝗿𝗶𝗟𝗮𝗵𝗠𝗮𝗿𝗶 #𝗣𝗲𝗿𝗴𝗶𝗠𝗲𝗻𝗴𝘂𝗻𝗱𝗶 #𝗟𝗶𝗺𝗮𝗧𝗮𝗵𝘂𝗻𝗦𝗲𝗸𝗮𝗹𝗶 #𝗜𝗸𝘂𝘁𝗧𝗿𝗲𝗻𝗱 #𝗦𝘂𝗸𝗲𝗛𝗮𝘁𝗶𝗹𝗮𝗵 #𝗔𝗸𝘂𝗟𝗶𝗸𝗲𝗔𝗸𝘂𝗟𝗶𝗸𝗲 #𝗞𝗮𝗹𝗮𝘂𝗧𝗮𝗸𝗟𝗶𝗸𝗲𝗔𝗸𝘂𝗦𝘄𝗶𝗽𝗲



13 November, 2022

CMa Run: Kuala Lumpur Standard Chartered Marathon 2022 (KLSCM 22)

Salam & Haii...

Semalam, berlangsungnya selama 2 hari, iaitu event larian terbesar di Kuala Lumpur.
Kuala Lumpur Standard Chartered Marathon 2022 yang sepatutnya diadakan pada tahun 2020. Tapi disebabkan Pandemik, Event ni postponed.

CMa mcam biaselah. amek 10km sahaja cruise~~

Terdapat 4 jarak yg dipertandingkan iaitu 5km, 10km, HM, dan FM
12.11.22 Merupakan acara untuk 5km dan 10km. manakala 13.11.22 pula berlangsungnya kategori Half Marathon dan full marathon.

Alhamdulilah..
Seorang CMa perfom baek kali ni. Dapat buat PB utk 10k. Yihaaa..tiberhh




Tahniah untuk semua runners yg join event ni.
Tahniah untuk para pemenang.
Dan tahniah untuk kategori HM & FM yg berlangsung pkl 3pagi tadi.
Harap tak terlambat wish All the best & good luck!

KLSCM; KUALA LUMPUR STANDARD CHARTERED MARATHON; RUNNING; MARATHON; HALF MARATHON; FULL MARATHON; 5KM; 10KM