♥ Welcome ♥

♥ Pn Belog ♥

My photo
Salam Doploh Doploh Dua. Owner Blog Kejap Ade. Kejap Takde.

05 December, 2022

CMa Hiking : Gunung Bunga Buah (GBB), Genting Highland

 Salam & Hai...

Semalam, 4.12.22 cma folo trip gogo Mak Sherry hiking ke Gunung Bunga Buah atau dikenali sebagai GBB yang terletak di Genting Highland. Actually, kat sini ada 2 entrance. satu ikut jalan tar tapi jauh sket,ada anjin2 eko jaga kebun berkeliaran kat situ dan derang suka gong gong & satu lagi ikut trail hutan. kalau ikut sini paciak cikit.

Alhamdulillah.. trip berakhir dgn baik utk cma. tak hujan pada hari tu. cuma disebabkan semalam yg hujan, jadi trek membajak giler babun ko.. trek tanah merah. trek tanah selut hitam yg bau ucuk tu... adede.. penuh kasut dan seluar berlumpurrrr....

Treknya roller coaster, licin, ada yg memanjat jugak. Kalau ikukan boleh summit 3 peak:-

Rawang Matahari
Rock Garden
Gunung Bunga Buah.

Tp disebabkan ramai yg xnak naik Rawang Matahari tu, jadi perjalanan ke sana takde.sobs sobs.
Takpelah dapat ni dua pun dah more than happy..

Gogo : Mak Sherry (HG Hikers)
dibantu MGP (Malim Gunung Perhutanan)
Total Line up : 28org

Terima kasih yg infak mkn kat kami semua pada hari tu. dan jugak Mak sherry yg sediakan kopi & dan roti boom cicah sardin dan rendang. superbbb... Thanks yg share mknn ngan cma, yg buddies skali. terlebih terkurang minta halal dunia akhirat yek.










Sekian... bai baii


keyword search : Gunung Bunga Buah, GBB, Gohtong Jaya, Genting Highland, Rawang Matahari, Rock Garden, CMa Hiking