♥ Pn Belog ♥

My photo
Assalammualaikum :) Saya CMa, Ummi Seri & Faiz, 32 tahun 2017, Salam Perkenalan.. ^_^ ////Comment Disable. Sekiranya ada pertanyaan atau sebarang maklum balas, bolehlah berhubung dengan CMa di :- Shiemacma@gmail.com mekasih :)

21 April, 2011

.::gIgI oh gIgI::.

السلام عليكم ورحمة الله....
Smlm g jumpe dok gigi…alkesahnye..gusi yg tertanam gigi geraham tu ade bengkak ckit …pastu,yg ditampal tu perlu di korek2 semula utk buat tampalan baru coz ade yg dah terhakis..omg.agaknye..tu la puncanya gigi cma rasa ngilu2 gitu…huk huk huk..
Googe ads
Ckp psl gigi ni..teringat cma waktu mude2 dulu (ate,skrg dah tue ye..hehehe)
punyela malas jaga gigi..gosok gigi pun pagi sekali ngan mlm sekali..pulak tu,coklat mmg x lepas dr tgn..tu la agaknye ke empat2 gigi geraham cma bertampal2..bila dah besar ni..menyesal rasenye x jaga gigi elok2..huk huk huk..

kate doctor gigi tu,”gusi awk bengkak ckit.hari ni x boleh nk korek dn tampal.kene tggu gusi tu x bengkak baru boleh buat..kalu x nti awk sakit.”
Baik lah doctor..menurut perintah!-hehehe.
So..my next appointment utk jumpe dentist adelah pada 02 hb jun 2011 tu dia…sebulan dari sekarang..hukhuk..hrp2 bengkak gusi ni surut la ye..jgn la ade masalah lain pulak yg timbul dlm dok tggu bln 6 nnti…nayo..nayo..
google ads
Pada yg xtaw..cma g cek gigi kat klinik kerajaan..no wonder pets la next appointment punye lama nk tggu..bukan xnk pegi private..caj die agak mahal..lagipun,sakitnye sama jugak..lebih baik ke klinik gomen yg sah2 murah..
(berkira RM’s nieh!!)he3..terngiang2 bunyi mesin gerudi gigi ngan bau2 tu..aiyarkkk!!!!!seremmmm banget!
google ads
 Notacmot~uols…nk tnya..ada x petua/cara2 nk hilangkan bengkak gusi??
Sakitnya bila terkunyah mknn kat gigi yg x sihat ni..meleleh air mata!~

♥ Best Pings ♥

♥FaceBook ♥

♥ Library ♥