السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Semoga senantiasa berada didalam lindungan dan
rahmat allah yg maha esa hendaknya…
Salam Khamis..
Hari ni Cuti Umum untuk warga2 selangor
bersempena Hari keputeraan Sultan Selangor.Cma? daku bekerja ini hari..
huwaaaa….. hahaha.. kerje sajelah… :p
Ni CMa nak share resepi paling mudah, senang
ringkas gilerrr nak buat *tapi tidak gila bila memakannya* hahaha..
Resepi Jejari Coklat.
3 jenis Bahan2 yg diperlukan :-
Biskut Jejari Kosong
Coklat Masakan
Badam Cincang
Cara membuatnya :-
1. Cairkan
Coklat Masakan Secara Double Boiler.
2. Masukkan
Badam cincang kedalam coklat dan gaul sebati.
3. Celup
Jejari biskut kedalam coklat, susun dalam Loyang dan biarkan seketika untuk
coklat mengeras.
4. Siap
untuk dimakan.
Note: Boleh aje pelbagaikan kekacang dan guna
coklat putih teww
Tara… haha..sekali pandang dah macam rupa sekut
pepero tu jer kan..? nah.. buat sendiri,simpan stok byk2 bila rasa
nak makan, ngap aje..hihih..
Sekian..selamat bercuti & selamat mencuba..
Bai bai bai…