♥ Pn Belog ♥

My photo
Salam Doploh Doploh Satuww. Owner Blog Kejap Ade. Kejap Takde.

♥ Welcome ♥

12 November, 2021

Hiking Trip : Hutan Lipur Lepoh, Lepok, Lopo

 Salam & Hi!

Post kali ni bercerita pasal trip sisz follow Kak Liza (Maciam Biasa) Ke Lepoh waterfall.
Trip santai sepak daun jur. trek mcm gunung angsi. berakar2 gitcheww.. sis suka! hehe

Sedikit Info pasal Air Terjun Lepoh:-

Lepoh Waterfalls is a 4.3 mile moderately trafficked out and back trail located near Hulu Langat, Selangor, Malaysia that features a waterfall and is rated as moderate. The trail is primarily used for hiking. Length 4.3 miElevation gain 1,430 ftRoute type Out & back Hiking Forest Views Waterfall Wildflowers Wildlife

Dekat jer siz. dalam selangor. dekat ngan umah adik sisz kat langat tuh. her her.

ini pintu masuk a.k.a meeting point.

Bagi Sisz yg sendu ni, tahap kesusahan adalah easy moderate. 2.5/10 rating.
ada trek pacak. tp manja2 gitew. banyak giler diskaun.
air terjun kat atas sangat sejuk dan jernih uols. kalu rasa nk slide, silalah panjat dengan berhati untuk menikmati slide semulajadi itteww..

selepas dari signboard tu, ikut laluan ke kanan. klu kekiri nnti masuk kebun orang lak!. haha.
nanti akan jumpa trek balak, trek buluh, dan kebun getah. lalu je sampai jumpa batang paip besar gabak tu. ada dua. bila dah jumpa yg no 2 tandanya nak dekat dah la. seblm betul2 sampai kat waterfall tu, kene lalu cerun batu sikit.berhati2 masa lalu kat sini tau!
dan akhirnya, sampai juaaaaa

Sisz amek masa dalam 3jam turun naik. mmg nk enjoy je & tak rushing mana2.
Distance pegi balik lebih kurang 9km.

Oh ye, Sekarang, PEJABAT HUTAN SELANGOR dah bgtau. nak masuk lepoh kene dapatkan PERMIT  dulu ye. jangan main redah je. sia2 kena compound noks.
till then, enjoy the pics













♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

♥ Library ♥