السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Semoga Senantiasa Berada didalam lindungan Dan rahmat allah yg maha esa hendaknya...
Salam Rabu…
Lepas
Jeruk Mangga Asam Boi menyerang, sekarang ni. Fenomena Pisang Goreng Cheese /
Pisang Goreng Keju pulak yer.. mueheheh… Uols dah ghase itu Pisang Goreng Chez?
Sedap hingga menjilat jari ke? CMa sehingga sekarang belum pernah rasa keenakan
Pisang Goreng Chez ni..tungguuuuuu…
Nih
resepi cma dapat daripada akhbar berita harian.. silalah mencubanya pastu meh
bagi kat CMa sket..nak ghase.. hehehe..
Resepi
Pisang Goreng Cheese / Resepi Pisang Goreng Keju
Bahan
Utama :
- Pisang Berangan
- 2 Sudu Tepung Gandum
- 2 Sudu Tepung Beras
- 2 Sudu Tepung Pisang Goreng
- Sedikit Air
Bahan
Sampingan:
1.
Keju
*DiParut*
2.
Coklat
*Dicairkan*
3.
Gula
Melaka *Dicairkan*
4.
Coklat
Tabur *Utk Hiasan*
Caranya:
1.
Belah
Pisang kpd 2 Bahagian
2.
Bancuh
3 jenis tepung bersama air hingga sebati
3.
Celup
kepingan pisang didalam bancuhan tepung dan goreng sehingga keemasan
4.
Toskan
minyak dan susun didalam pinggan.
5.
Hiaslah
pisang goring anda sesuka hati dan sedia untuk dimakan.
*Keju
ikut suka nak guna keju ape,, ade yg guna keju kepingan cheesedale tu.tapi
kawan cma cakap, keju yg paling sedap adelah blok keju cheddar @ mozarella yg diparut
tu.. auummmm katenye..
Selamat
mencuba ya! (^_^)