♥ Pn Belog ♥

My photo
Assalammualaikum :) Saya CMa, Ummi Seri & Faiz, 32 tahun 2017, Salam Perkenalan.. ^_^ ////Comment Disable. Sekiranya ada pertanyaan atau sebarang maklum balas, bolehlah berhubung dengan CMa di :- Shiemacma@gmail.com mekasih :)

14 November, 2014

Masalah iklan spam di Facebook

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Semoga Senantiasa Berada didalam lindungan Dan rahmat allah yg maha esa hendaknya...
Salam jumaat…
Allahu… lama tak mai jenguk2 blog kesayangan saya ni.. auummm…
Hai uols.. semua sihat2? Ka..? Alhamdulillah… Puan tanah kedaung ni pun Alhamdulillah… sehat walepat liat.. ^_^
 
 
 
 

Heeee…
Baru2 ni kan, pesbuk kena serang dengan iklan spam.. tapi bukan pesbuk cma laaa.. ni kekawan lain yg kena…haha..di tagnya cma dengan iklan yg bogel2, peluk2 adehh… beghapiii jo den raso…

Hahaha.. baiklah.. kat sini ade cara2 nk ‘protect’ pesbuk kita dari auto post iklan2 tanpa pengetahuan kita. Follow step by step ye.. tapi yg ni thru phone.. kalo versi pc cma tak dan nak geledah lagi… huhuh.. tak pe.. pelan2 kayuh na…

1.      Pegi ke ‘account Setting’
2.      Klik ‘Apps
3.      Pegi ke ‘Flat form’. Pastikan setting Mode OFF ye.
4.      Siap.

Tapi, untuk pengetahuan uols, cma sendiri TIDAK mengikuti steps ni sbb cma ada beberapa aplikasi yg memerlukan flat form ini tersedia sebagai MODE ON.

Steps ni pun cma amek dari pesbuk..
Hmm.. senang cerita, kalau ada kawan2 lain yg tag iklan spam ni dgn uols, dinasihatkan JANGAN klik apa2 link yg ditag, kalo tak, siap la.. hahaha…
Just delete jer iklan spam tu yer…

Sekian.
#sayyidulayyam
#surahkahfijanganlupa



♥ Best Pings ♥

♥FaceBook ♥

♥ Library ♥