♥ Pn Belog ♥

My photo
Assalammualaikum :) Saya CMa, Ummi Seri & Faiz, 32 tahun 2017, Salam Perkenalan.. ^_^ ////Comment Disable. Sekiranya ada pertanyaan atau sebarang maklum balas, bolehlah berhubung dengan CMa di :- Shiemacma@gmail.com mekasih :)

15 May, 2013

~ 11 Thing’s About Me ~

Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat allah yg maha esa hendaknya…
Salam Pagi Rabu...


Maaf Kak Izan, cma baru nk buat tag 11 Thing’s About Me ni.. huhuh.. Jangan mare..
So.. let’s chekidauttt…. :)

  1.  Hai… Nama saya Hasimah… Hasimah Binti Sa’ad.. Nama Glamer cMa Cute.
  2. Umo 28 Tahun *Mudeee Lagi*.
  3. Single not available *Pang!!*  Hahaha… cMa dah kawen yerr..
  4. Ade 2 buah hati pengarang jantung. My Adorable Daughter Husnina Irdina & Lovely Son Muhammad Husaini Irfan.
  5. Chenta hati kepada Stark Eh, Hensem guy named Hazlan a.k.a En Alan My Hubby.
  6. Anak sulong kepada gojess mum Sauyah Bt Sa’ad & Awesome dad Saad B. Mat Sukot.
  7. cMa ade 3 siblings and all of them are Girls..
  8. Suka mkn Coklat tapi lebih menggemari Ice Cream perisa Vanilla.Nyumieh!.
  9. Allergic dgn Bau Daun Pandan. Buleh muntah darah ooo..Pitam!.
  10. Suka mkn Uuuudang tp lebih suka Mentedarah Ketam…nyum3..ohhh.. cMa suka Makan!
  11. Biggest Fan Of Manchester United.. Glory~ Glory Manchester United. Dulu Kini Dan Selamanya Harimau Malaya..muahaha…Sekian..dah habis… he.he.he. I lap u all bebeh..
Hehehe..Jenuh nk menjawab ni.. apepun sebelum tu ade rules yg perlu dipatuhi tau..Jeng jeng jeng.... ~~~

:Few Rules Need to be followed :

  1. Post this rules.
  2. Write 11 things about yourself.
  3. Answer the question the tagger set for you.
  4. Create 11 new questions for those you want to tag.
  5. Choose 11 blogger to be tagged and link them to the post.
  6. You are not allow to tag back.
Soalan maut mama pula pada 11 rakan blog yang akan di tag nanti...

1-apa alasan kukuh nak berkecimpung dalam arena blog ??
Err... alasan kukuh? Ade idea, menaip dan pengisian.insyaAllah...

2-adakah anda yakin ramai yang baca entry anda ??..
Yup! Salah seorangnye Kak izan kan? Hihi.. InsyaAllah.. ade tapi tak ramai... byk je.. :p

3-blog bagaimana yang buat anda tertarik nak singgah komen setiap hari ??
Tgk pada pengisian.. Klu cma rasa selesa hari2 pun terjah entri dia.. :)

4-blog bagaimana yang paling menyampah anda nak singgah ??
Politik dan penulisan yg terlalu open minded mencaci maki dan mencarut..Rosak Aqidah tau..Nauzubillah.. :(

5-adakah anda tahu,..keluarga terdekat anda baca blog anda setiap hari ??
Ha... tahu! Kak Ida yg dok kat desa mentari tu... hehehe... Dan My hubby tentunye :D

6-selalu anda up entry pukul berapa ??
Selalunye awal pagiiii... jam 8~~:)

7-anda rajin tak replay komen di blog anda ?... kenapa ??
Err.. dulu rajin.. sekarang tak dah.. Faktor masa..huhu.. Maaf ye..

8-adakah anda pernah dikritik hebat kerana entry anda oleh keluarga atau sesiapa saja?
Ermm.. rasanya tak pernah lagi.. Rasanya la...

8-pernah tak anda unfollow rakan blog anda ??..kenapa??
Pernah... baru2 ni.. ermm...sbb kena paksa follow.. lagipun bukan rakan blogger.. Syarat2 GA je kebanyakannya..

9-err..berapa usia anda ??
28 tahunnn :)

10-asal mana ?
Cma asal dan menetap di petaling jaya..

11-impian anda dalam blog??
Buat Masa ni xde menyimpan ape2 impian lagi.. Cuma mengharapkan penulisan diterima... dan rakan selesa dgn komen cma.. kak izan selesa tak?

Sekian jawapan dari Cma.. hehe.. harap kak izan berpuas hati..Alamak.. nk kene karang 11 soalan ler pulak.... okey.. bismillah...
11 Soalan yg perlu mereka jawab :-

1.      Assalammualaikum... Ha.. Jawab jgn tak jawab ye...
2.      Tajuk blog tu ilham dari mana?
3.      Kenapa pilih nama link yg ada ni utk address blogspot/domain anda?
4.      Dah berapa tahun berblog ye?
5.      Selalu tak terjah balik entri rakan yg dah lepas untuk komen?
6.      Suka tinggalkan komen panjang – panjang.. or pendek – pendek ?
7.      Suka terima komen berjela2 atau seketui je?
8.      Kalau tuan tanah tak reply komen uols di entrinya, Sentap tak?
9.      Ade musuh tak selama berblog ni?
10.  Suka tak klu ada yg drop komen ‘done klik2 iklan’ ?
11.  Last but not least..Aha! suka tak klu anda di TAG utk entri2 mcm ni or Contest,Ga,Segemen & yg sewaktu dgnnye?

So... 11 Mereka yg cma nk tag adelah :~

1.      Lya
2.      Cik MoonAdnan.
4.     Kak Zakie.
5.      Papa Mifz.
6.      Wak Gelas.
7.      Tirana Aduka.
8.     LekatLekitGurl.
9.     Dhiera.
11.   Bunda.

Sekian... muge2 tuan tanah yg ditag sudi utk menyempurnakan Tag Ini ye.. Hihi.. Jangan Mare...marilah kita mengenali sesama kite....

Note utk kak zaza : cma xleh nk buat tag akak sbb sama dgn entri ni.. huhuh..ampun~

Notacomot~ Selesai sudehhh :-)


♥ Best Pings ♥

♥FaceBook ♥

♥ Library ♥