♥ Pn Belog ♥

My photo
Assalammualaikum :) Saya CMa, Ummi Seri & Faiz, 32 tahun 2017, Salam Perkenalan.. ^_^ ////Comment Disable. Sekiranya ada pertanyaan atau sebarang maklum balas, bolehlah berhubung dengan CMa di :- Shiemacma@gmail.com mekasih :)

30 April, 2012

✿ BERSIh sana BERSiH sini ✿


Assalamualaikum…semoga kalian semua berada dalam lindugan dan rahmat allah yg esa selalu..
Salam petang!
ehsan google
Mmuahahaha..ade yg dah kematu  KE tgh pic lipice tu??keke..
Ada je tuan rumah kat sini..dek kebizian membataskan masa utk menghampiri blog kesayangan hamba ini..

Wahh…sejak dari BERSiH rally ari sabtu lepas..sampai kehari ni di laman muka buku dan blogger membincangkan isu ini..BERSiH ke?

Cma? Ntah la..nak komen byk2 pun tarak guna..tgk rakyat mesia kat luar Negara sane elok je buat rally BERSiH  ni,tp bila tgk pic yg kat Negara MALAYSIA ku yg tercinta..adoila..Itu bukan duduk bantah..itu pergi serang..kesian kat umat2 manusia berbaju kuning, wartawan2  mahupun inspector sahab yg cedera mase rusuhan tu berlaku..sape salah??


Tepuk perut tanya lapo ke tak..??

Errr..cma lapo gak ni..nk tunggu waktu berbuka kurang dari 2 jam lagi..hihihih.. ^_^


♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

27 April, 2012

✿ Lip Ice Free la! ✿


Assalamualaikum..
Salam petang jumaat yg penuh keberkatan..…
Adusss… Kenapa terasa keMALASan sgt ari ni.. huhuh
Sabo cma sabo.. Hnye kamu saje yg tahu kenapa kamu MALAS ari ni..hohoh..
tu dia..~~~
Okey..nak tayang Sample Lip ice yg cma dpt kelmarin..Huhu..ade dekat 2 minggu jugak baru nk proses..hehe..sedia maklum..mende free.. ramai la yg nk..Actually terpengaruh ngan kak Munna yg dpt jugak sample lip ice ni.. hehe..terus klik link yg berkenaan nk request~mwahahaha.. :p

Okey jugak lip ice ni..sejuk je bibir bila sapu..kaler pun ala2 pink dan wangi..ade bau strawberry giteww..tp tu la..cma ni bukannya pemakai lip ice tegar..tp klu lipstick tu,ye jugak..jadinye sample ni bagi kat adik je la..
Hehe..

tak tau la masih running ke sample gift ni..tp klu nk cuba leh klik SINI @ SINI

Da... ~ :)


♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

✿ Sanah Helwah Adik Bongsuku Sayang ✿


Assalamualaikum..

Salam pagi jumaat yg penuh keberkatan..
Semoga kalian semua berada dalam lindungan dan rahmat Allah yg esa selalu..

Selamat hari Lahir

Hari ni 27.04.2012 merupakan hari lahir adik bongsu cma.. yg ke…tuttt…hehe..mude lagi pun…
Sanah Helwah Adikku..

Along doakan agar as sentiasa diberikan kesihatan yg baik dan menjadi seorang anak yg taat pada perintah Allah, mak & ayah..Ingat pesan along….
*as*

“Hadiah utk hang kitorang dah jumpe yg sesuai..hehe..mesti hang suka.. ^_^”

TUNGGUUUUUUU……. :p

*Along sentiasa sayangkan Adik2 along..dan inginkan yg terbaik buat korang berdua..
Mmmmuuuaaahhhh :)*


♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

26 April, 2012

✿ Ceramah Perdana Ustaz Azhar Idrus (UAI) Di Taman Medan ✿


Assalamualaikum…
Salam pagi khamis..
Semoga kalian semua berada dalam lindungan dan rahmat Allah yg esa selalu…

Ceramah Perdana Oleh Ustaz Azhar Idrus (UAI)

Huhuhu..hari khamis sudah…Ngeee…x sabar sebenarnye ni..

Selalu dok baca kat FB & blog2 pasal UAI (Ustaz Azhar Idrus)..Kali ni InsyaAllah..UAI bakal turun ke kawasan berdekatan rumah cma utk ceramahnye…wahhh..suka.suka.suka.

Meh nk share ngan uols.. Mane yg ade berhampiran mari la kita meramaikan majlis..

Muehehe..sempat cma snap banner kat tepi jalan ^_^
Tarikh : 28 April 2012
Masa : 8 mlm (selepas solat maghrib)
Tempat : Dewan Solat Masjid Nurul Ehsan Taman Medan
Huraian : Kitab anak kunci Syurga
Oleh : Ustaz Azhar Idrus ( Original )

InsyaAllah…Semoga bertambah la ilmu akhirat & fardhu ain kita..



♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

25 April, 2012

✿ Buffered Earning For April ✿


Salam pagi rabu..
Semoga kalian semua berada dalam lindungan dan rahmat Allah yg esa selalu..



be oh be..




cak cak cak!
Alhamdulillah..rezeki penghujung april.. Mr Nuffnang dgn baek hatinya bagi 1 be utk teratak ini..

Hehehe..Mekasih la ye.. semoga beranak pinak..hehe..



♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

24 April, 2012

✿ Horlicks Mc Flurry ✿


Assalamualaikum..
Salam pagi selasa..
Semoga kalian semua berada dalam lindungan dan rahmat Allah yg esa selalu..

Ehsan Google

♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

23 April, 2012

✿Makan & Makan ✿


Assalamualaikum…
Salam pagi isnin..
Semoga kalian semua berada dalam lindungan dan rahmat allah yg esa selalu..
Hasil carian google

Pejam celik2.. kejap je dah ari senin..kejap je dah masuk ujung bulan april kan3..?
Makanya…bermulalah rutin harian kita..hehe..ari ni cma ½ day lagi..best3.. ^__^

2 minggu lepaskan kat tempat keje cma ade audit..ape yg bestnye tentang audit ni..
Bila abes je semua hal2 tu..dan perkara yg paling best adelah MAKAN ! !muahaha..suka mak nyahhhh.. :)

Kali ni Deputy Chief Librarian yg bek hati belanja kami semua makan…tenkiu Ms M !~
Dan port yg mmg akan selalu kami pegi adelah DELI RESTAURANT..yg ni sebenarnya dalam University ni jugak..Training Restaurant utk student2 yg amek course dlm SHTM (School of Hospitality, Tourism & Leisure Management)…

Meh nak tayang mkn2 yg kami bedal hari tu.. muehehe…

menu utk hari ni.. ^_^
mango juice

strawberry smoothie
chicken sandwich

vege sandwich
Meat Spaghetti Bolognese

Pan-Seared Salmon ( ini menu cma ^_^)

Cake of the day (given by the manager) -free cakes-
SANGAT manis okey..terkenyit2  mata nk makan..mmg x abes.. :(
Cheese cake yg sedap!yg ni x terlalu manis cam kek kat atas tuh ^_^
Makanan SEDAP! Tapi kek tu alahai..manis sangat..sampai pejam2 mata nak habiskan sesudu kek tu.. hurmmm.. :’(
Apepun..alhamdulillah…tenkiu3…. ^_^




♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

♥ Best Pings ♥

♥FaceBook ♥

♥ Library ♥