♥ Pn Belog ♥

My photo
Assalammualaikum :) Saya CMa, Ummi Seri & Faiz, 32 tahun 2017, Salam Perkenalan.. ^_^ ////Comment Disable. Sekiranya ada pertanyaan atau sebarang maklum balas, bolehlah berhubung dengan CMa di :- Shiemacma@gmail.com mekasih :)

28 February, 2013

~ Hey! Untuk KAMU! ~

Bismillahirrahmanirrahim…
Assalamualaikum…
Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat ALLAH yg maha esa selalu…
Salam Pagi Uols...

Huhu..lately asik tido lambat..bukan sengaja tido lambat.. mmg mate ni takmo pejam2..
dekat2 nk subuh baru la terkuap2 dan mengantuk..pastu baru leh tido..satu halnye..bangun pun lewat la..
x psl2 lmbt sampi opis..tensi..tensi... Insomnia kahhh??? huhuhu...

Hmm..mood nk bercerita lebeh agak kelaut hari ni..hold dulu story..
nah..khas buat ols semua...
Amin Ya Rabb :')

Notacomot~ Alhamdulillah... Allah sentiasa tahu yg terbauik buat kita kan..? :)

♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

~ Mohon Doa Buat LYA & Kak NISAH ~

(STICKY POST)
Bismillahirrahmanirrahim…
Assalamualaikum…
Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat ALLAH yg maha esa selalu… Salam petang...

Pakat tadah tangan baca doa ni buat kak nisah & Lya
"Rabbi Yassir wala tu'assir,Rabbi tham-min bil hairi"
Ya Allah, kau permudahkan.. jgn kau susahkan..
Ya Allah, kau akhirkan dengan kebaikan buat kak nisah & Lya

Cma ada dua rasa sedih yg dipendam dlm hati.. x mau pendam2 dah,cma nk luah kat cni.. :(Berat rasanya hati nak pikul perasaan ni
(apatah lg tuan empunya bdn yg memikulnya) :(

Yang pertamanya...

Mohon Doa semua agar diberi kekuatan buat KAK NISAH ..
Cma mungkin x dpt merasai 'kesakitan' yg sebenar2nya akak tanggung bila tgk keadaan DIMO mcm tu..Ya..DIMO seekor kucing yg mungkin hanya sekadar seekor kucing dimata kita..tp tidak pd KAK NISAH.. sepanjang mengenali KAK NISAH, KAK NISAH mmg seorang yg UMMI yg sgt sgt sgt baik & penyayang kat anak2 dia.. Sedih bila KAK NISAH bg tau ttg keadaan DIMO..


KAK NISAH...cma tau akak kuat.. jika itu yg terbaik buat DIMO,makanya kita takda pilihan lain..
Redha & Tawakkal.. Sabar...Setiap yg berlaku ada hikmah yg kita tak ketahui. akak kuat!


Yang keduanya..


Mohon Doa semua agar diberi kekuatan buat LYA..
LYA mmg seorg ibu yg kuat..selama cma mengenali LYA, cma selalu mengikuti perkembangan psl LYA, FAIN & ASYA..jatuh & bangun LYA.. LYA kuat! klu cma sendiri yg ada di tempat LYA x mungkin cma dapat harungi apa yg pernah LYA lalui..
Terkejut & tersentap hati bila LYA khabarkan mengenai perkara tu..

Buat LYA..cma mendoakan semuanya baik2 sahaja...& ASYA sihat dari sebarang penyakit..

Ya Rabb.. tabahkan lah hati mereka.. sesungguhnya hanya engkau yg maha mengetahui segalanya..

Notacomot~ Terima kasih.. sudi baca + sudi luangkan masa & sudi berDOA.. Hanya Allah sahaja yg dpt membalasnya. :')





♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

27 February, 2013

~ Wordless Wednesday ~

Bismillahirrahmanirrahim…
Assalammualaikum…
Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat allah yg maha esa selalu…
salam pagi rabu uols...

Jom sarapan dengan :-

~ Gardenia bun butterscotch ~

Notacomot~ wordless la sangat!hahaha.. btw, roti perisa baru ni sedap wehhh :D


♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

26 February, 2013

~ Oh Tidak ~

Bismillahirrahmanirrahim…
Assalammualaikum…
Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat allah yg maha esa selalu…
salam pagi selasa…

huhuh… bangun pg ni terasa tekak kembali sakit ..adesss….
eksyen kamen sgt… Menguyah ais xhengat donia

cek2 ade tompok ulCer plak kt belakang gusi.. tu pun terasa sakit bila gosok gigi td.. alahai.. xde mood nk bercakap sampaikan ade yg tegur n ape cma ‘senyap’ je hari ni..
hahaha.. *hari2 cma ni bising ke?? Oh tidakkkk :D*

tiade petua yg lebih mujarab selain dari tenyeh ngan garam.. wuhuuuu…menitik air mata ni.... rase mcm nk gune bonjela je… x_x…

Notacomot~huhuhu..cma x sombong hari ni.. bukan tak mau bercakp..Cuma kurang bercakap dek kerana ulcer ni...Mahappppp



♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

25 February, 2013

~ Dan...... ~

Bismillahirrahmanirrahim…
Assalammualaikum…
Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat allah yg maha esa selalu…
salam petang uols…
Kopipes dari belog kak ina

Hehehe.. ngade cma ni.. nk  update jgk..x sanGke tersenanrai sbg top 5 commentators kat belog kak ina intan berlian.. hihih… tenkiu kak ina..

Oh ye.. hari ni besday kak ina..
Dengan itu…nk wish utk kak ina..

maaf..cma PRINT SCREEN...

Sanah helwah kak zarina a.k.a kak ina intan berlian yg gojes..
Di doakan semoga akak sihat2 selalu dan senantiasa dibawah lembayung rahmat allah yg esa..dan cma mengaminkan jgk doa2 kak ina ni.. :’)

Notacomot~senyum ^_^

♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

~ Sesuatu Yang Tak Disangka ~

Bismillahirrahmanirrahim…
Assalammualaikum…
Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat allah yg maha esa selalu…
salam pg uols…

kopipeS dr blog PM
halal ye.. :)

Yeah... isnin menjelma lg.. pagi di Bandar sunway yg sejuk...sesejuk diriku yg  dibasahi hujan renyai2 ketika merempit pegi kje tadi... muahaha... sejuk weh! Nasib bek x basah kuyup..

Cuaca kat tmpt uols cane? Hujan? Panas? Salji? Semoga kita semua sentiasa sihat dibwh rahmatnya.. :-)

Wah..kemain mukadimahnye...huhuh..amek mood..jgn ada Monday blues..

Nak heboh2 kt cini yg cma tersenarai sbg top commentators di blog PM.. dan dpt Gift sempena diriku yg tercalon tu.. FM dari Langkawi!. Muahaha..
Tenkiu PM.. nnti dah sampai cma update :)
~~~ ^_^

Notacomot~ suratan & kebetulan... >_<

♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

23 February, 2013

~ Movie Marathon ~

Bismillahirrahmanirrahim…
Assalammualaikum…
Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat allah yg maha esa selalu…
salam petang uols…


kekeke.. *konon nk gelak mengekek* hahaha… :D
hmm.. tgh bersiap2 nk g Mid Valleydating berduaan dgn en hubby tgk wayang hari ni…ehem…lame x dating berdua ^_~

Booking awal2 malas nk bersesak2.. uhhuhuhu

seri & faiz terpaksa ummi & abah tinggalkan kat opah jap.. movie ni utk 18 tahun ke atas je  ye syg.. tgk Show Time semua takde citer utk kanak2.. hmmm.. lenkali ummi bawak g skali tau..

haritu bwk diorg tgk citer Pontianak vs org Minyak, berdramalah pulak diorg tgk gigi taring Ponti lakonan si nabil capang tu… adesss… rosak program…

sekian.. uols kemana hari ni ye?

Notacomot~ Rase bersalah jgk.. xpe..ummi tebus khas utk anak2 ummi ye syg…

♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

22 February, 2013

~ Di MaLaM HaRi ~

Bismillahirrahmanirrahim…
Assalamualaikum…
Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat ALLAH yg maha esa selalu…
Selamat malam! zzzzZZZ...
heheh...opss..jgn tido lg..meh layan sekeping dua quotes2 ni... :D


hmm..hmmm.hmmmmmmmmm :D

Diet2 yg Rasullullah s.a.w amalkan..pd yg suka sgt mkn koktel buah tu... haaaa... renung2kan.. :p

sentiasa berSYUKURrrr... :)

Sentiasa berserah pd allah taala &  jgn pernah berpaling:)

dan terakhir..doa utk kedua ibu bapa kita..

Notacomot~ Selamat tidur dgn nyeyak ye uolss..
cma dah beberape mlm xleh nk tido.. insomnia ke??? huhuhu


♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

~ Tenkiu Tuppy Thingy! ~

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum...
Semoga uols semua senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat allah yg maha esa selalu...
Salam petang... ^^_

Gift ni dah lama terima, since selasa lepas rasanye.. baru nk update hari ni..
Muahaha... ^_^

Nak ucap terima kasih byk2 kat TUPPY THINGY diatas gift dan voucher Tupperware ni..
Cma tersenarai diantara 100 likers pertama. Tu yg dpt sampul ni.. hihih..



Again,tenkiu ya! Semoga bisnes berkembang maju.

Notacomot~ .... xtau nk letak nota kaki ape..hahah..oh ye.. esok cuti! Jenjalan mari!



♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

~ Besday En Hubby ~

Assalammualaikum…
Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat allah yg maha esa selalu…
salam pg jumaat…

Ade je tgn yg menyibuk mencolek2 tu..... :p

Wahh..jumaat sudeh..x sedar masa berlalu pergi.. huhuh..
Al kesah, baru nk cerita psl celebrate besday en hubby ari tu…Muahahaha…
xkira..nk citer jgk..xmo baca g main jejauuuuhhhhh… :p

Muke kami yg ayuuuuu.. muahahaha..sila muntah kelabu :D

Celebrate mlm tu simple2 je.. xde candle lite dinner, x de special dishes..
Ditemani cma , seri & faiz, mak & adik2, of coz en hubby.ayah je takde blm balik lg...oh.. the foods :sate ayam & daging dan sebijik rainbow cake yg sgt sedap!! Juga air laici penghilang dahaga..Since time tu dah lewat mlm sgt.itulah menu yg terkeluar dr pala otak cma.. huahuahua...

Rupe bentuk hp baru beliau

Again, sanah helwah buat mu hubby... misi menghadiahkan hp Samsung ace plus  tak Berjaya sbb beliau dah terkenan dan terbeli smartphones dari ninetology.ape ntah modelnye..i9453 kot.. cantik jgkla..& yg penting bergaya & exclusive katanya! Muahaha...Ongkos pun bule tahannnnn :p

Ninetology.com
Dan hadiah dari cma??  Nk ke kdai jam.misi mencari jam tgn baru plak utk en hubby..hmm..mengada betoi laki ku ni..muahaha...

Oh,sabtu ni klu jadi, we ols nk g celebrate besday beliau di mid valley.. ala.. takat marathon tgk movie A Good Day To Die Hard + Hantu Kak Limah 2: Husin, Mon Dan Jin Pakai Toncit (sokonglah filem melayu !) & makan nandos je dlm plan..

Nah pic sekeping dua buat tatapan..ngeeee...


Faiz yg kejenye dok mencoet cream2 kat cake tu -_-


Abh dgn kakak seri yg menangis & adek faiz + Kek pelangi!

Pic sate blurr plak! hampeh!
Oh My mum disitu..ayunye mak.. :)
Notacomot~Dah lama x dating berdua ngan hubby...eh.. seri & faiz pun nk ikut jgk..muahaha.. jom aje lah...kite g sana nek public transport lg ye.. ^^_



♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

21 February, 2013

~ Kudap - KudapaN ~

Bismillahirrahmanirrahim…
Assalammualaikum…
Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat allah yg maha esa selalu…
salam petang uols…

Hmmm… best betul keje ari ni …sbb boss2 & head2 semua ada meeting sampai kol 5 nnti.. muahaha… tak senonoh perangai!

Hmm…  cMa kat opis ni..mmg anytime mengunyah je.. klu dpt snek yg ringan2 tu, ringan2 la kunyahnye.. dpt snek yg berat tu, berat jgk la kunyahan die miahahaha…
Snek berat tu yg lebih kepada cekodok, sandwiches, or roti2 bun…

yg snack ringan2 kat tekak cma ni, mcm all kind of fruits (kekadang opismet bwk pisang la, apple la.. oranges la..), segala keropok2 jajan , & cma suka kekacang.. kcg hijo sakura tu nk pulak yg perisa wasabi. Perrgghhh menusuk hidung! Dan salah 1 yg cma tgk mengunyah, ni dia haa…..
vv
vv
vv
vv
vv
vv
vv
vv
vv
vv
vv
vv
vv

Sedap kcg ni…rasa die lelemak giteww..dan cma rasa, kacang ni diantara yg termahal *kot2 la* Bahagia sungguh mengunyahnye…. :p

Notacomot~ Uols Suka  mengunyah jgk ke..? ^^_



♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

~ Buffered Earning for February ~

Bismillahirrahmanirrahim…
Assalammualaikum…
Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat allah yg maha esa selalu… salam pg khamis…

Huhuhu…sejuk btl pg ni la..trrrr…… :p
Alhamdulillah… rezeki lg.. blog picisan mcm blog teman ni mmg menghargai kehadiran BE yg timbul tenggelam teww…huhuh..

Hasil yg tak seberapa..ttp Alhamdulillah... :')

Be utk bln February.menjadikan 2 BE yg sedang running ..dan ianya kerap muncul di bahagian header. Bertukar ganti  timbulnya dgn be yg  ada sebelum ni…
Alhamdulillah… mengeram lah lama2 lagi ye… cma suka! Cma sukaaaaa!

klu nampk silalah ye.. nnti cma sila-sila jgk.. huahuahua... :D

Tenkiulah wahai nuff & advertiser yg baik hati..hope selalulah bg be kt teratak ambe ni.. muahahahaha… *pang*

Notacomot~ Sekadar utk catatan peribadi tuan tanah :)


♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

20 February, 2013

~ Wordless Wednesday~

Bismillahirrahmanirrahim…
Assalammualaikum…
Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat allah yg maha esa selalu… salam petang…
Konon nk wat entri wordlessss muahaha...




Buah Kedondong  kita biasa mkn & tgk...
Sape  tahu ape nama buah yg bentuk huduh mcm karipap dlm bakul tu? :p

Notacomot~ Kutip buah ni mase balik kampung hari tuuu.. sedap weh! :p


♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

~ Buat Kamu Yg Teristimewa ~

Bismillahhirrahmanirrahim..
Assalammualaikum…
Semoga uols senantiasa berada didalam
lindungan dan rahmat Allah yg maha esa selalu…
Salam Pagi rabuu…

Entri ini ditaip dgn penuh rasa..
 bahagia, berbunga2 dan lebih rasa kasih sayang dari entri2 biasa..
cewaahhhhhh :p

20.02.1984 - 20.02.2013
*bocor rahsia*
Alhamdulillah…
Hari ni telah meningkat lg usiamu wahai my dear…

Sanah Helwah Suamiku Nan terchenta
En Alan @ Hazlan

abg sentiasa menjadi pahlawan dihati ayg :')

Adess… abg, mahap la bini awak ni tak reti nk wish bagai..muahaha..
My Dear Suamiku
Semoga abg pjg umur, murah rezeki,
bahagia bersama2 ayg & dua permata hati kita ni ye..
ape?? Nk tmbah bini eh anak?? Boleh je… heeeeeehehehe

bertambahnya usia kita..
bermakna semakin dekat kita menghampiri sang pencipta..
mohon ayg agar kita sama2 berjuang..
dan pimpinlah ayang menuju ke syurga..

I love you till jannah hubby…

Notacomot~ Always loving you now, tomorrow & forever…
InsyaAllah..moga Allah mengizinkan ;)
Love bayak banyak banyak
*lap air mata*



♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

19 February, 2013

~ BRIM 2.0 ~

Bismillahirrahmanirrahim…
Assalamualaikum…
Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat allah yg maha esa selalu… salam petang…


Hapdet lgi.. muahaha… kemain ‘bz’ ye ekau cma…
Alhamdulillah…
Terima kasih PM *Vukan PM Papa Mifz tu tauuu* :p  utk bantuan RM500 ni… dapatla  jgk top up mana2 yg tak cukup…
Selebihnya simpan buat pekasam… muahahaha..

~ Rm50 bg derma ke masjid dah rase cukup BESARRRRRR kan????
Cer bwk Rm50 tu g shopping dgn pakwe/makwe/ kengkawan ke Garden Mid Valley.rase2 cukup tak?? ~

*Panggggg berkali2*
 Muhasabah diri.. >_<

Notacomot~Alhamdulillah… Saya  bahagia dgn pemberian & harta yg ALLAH berikan tatkala ini walau saya tidak sekaya dan sebanyak harta mcm ‘KAMU’. Beryukurlah dgn apa yg ada ;)  Biar Miskin harta jgn miskin rahmat dari allah..Peace yo!



♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

~ Menang Top Up! ~

Bismillahirrahmanirrahim…
Assalammualaikum…
Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat allah yg maha esa selalu… salam petang…

Alhamdulillah…rezeki dipagi selasa..last minute join tu…cma

mahap kak cma PRINT SCREEN

Sape nak bagi kan?? Sukanya! Sukanya!
Muahaha…memandangkan cma guna fixed line, maka top up ni cma serahkan kpd en asben  terchenta..* suke le teww*

Tahniah buat semua pemenang & Terima kasih daun keladi buat penganjur...
Lenkali buat Ga lgi tau.. semoga bisnes berkembang maju ^_^

Notacomot~ Alhamdulillah… ^_^


♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

~ Gift dari My Life & My Forever Love ~

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalammualaikum...
Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat Allah yg maha esa selalu...
Salam pagi selasa...”,



Kabare uols ari ni??
Harapanye semoga uols senantiasa sihat2 selalu ye... Cma g BW smlm ramai yg dilanda demam... sabar dlm menghapus dosa2 kecil tu ;)
Cma sendiri pun baru je baik dari sakit tekak. Suara rock yg ayu tu tlh kembali ke asal... :p

Ho yeah! Ape yg menarik hari ni?? Nothing special.. Cuma esok adelah hari istimewa.. hari ape?? Tunggu....

Skrg ni cma nk heboh2 pasal gift yg telah pun sampai ketangan cma...
ermm... hari khamis lepas..mahap lambat bg tau..
Hadiah sempena cma menjadi TOP COMMENTATORS di belog beliau... sukanya ^^_
Tara.... 



Terima kasih kak Iedamimi utk gift tu..cma suka “,
Ha.. mesti ada dikalangan uols yg dah kenal kak ieda kan?
klu sesiapa yg berminat nk mengetahui pasal produk2 kesihatan HERBALIFE boleh la terjah kak ieda..Confirm X menyesal...^_^ 

 Tenkiu .. tenkiu.. tenkiu kak ida..

Ha.. pasal story mory cma ke Bukit Merah Lake Town hari tu, mintak postpone dulu ye..x sempat nk transfer pic2 dr tab adik..
cma terrrlupa nk bwk Mr Canon g sekali hari tu...nk harap hp samseng I ni, pic x lawo sgt..kang merah bijik mata uols nengoknye... muahaha..

Till we meet again ya.. jaga diri... :D

Notacomot~ Tenkiu for your wishes semlm...DIA yg cma maksudkan adelah kwn rapat yg x beberape nk rapat cma..x boleh nk mention nama kat situ.. segannnn katanya... muahaha..



♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

18 February, 2013

~ Cerita Dia ~

Bismillahirrahmanirrahim…
Assalammualaikum…
Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan ran rahmat allah yg maha esa selalu…
Salam petang…


 Sempurna...
Cerita yang tak sempurna
Apakah alasannya
Siapakah di hatinya...

Bahasaku...
Mungkin tidak seindah
Lafaz kata pujangga
Namun ku bersumpah...

Rela ku tunggu
Jawapanmu...
Masihkah aku ada
Di hatimu...saat ini

Biar tubuhku kan terpaku
Biar jasadku
Tak bernyawa lagi...
Sampai nanti...

Masihkah aku ada
Dihatimu...saat ini….


Sorry… mood nk berjiwa - jiwa japs.. muahaha…


Okeh.. today is my fren besday.
Nak ucap sanah helwah buat dia.
Semoga di usia 28 tahun ini memberikan seribu satu  kegembiraan & kebahagiaan buat dirimu.
InsyaAllah… Siapa pun u ai ttp anggap u kawan terbaik ai.. wokey..
Semoga hepi hepi selalu..

Notacomot~  Bangun pagi ni, terasa pedih betoi bijik mata.. mesti tak sedar menangis mlm td ni… iskkk.. mencik mencik..



♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

15 February, 2013

~ SEGMEN BAGI PI - www.penbiru.com ~

Assalammualaikum...
Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat allah yg maha esa selalu...
Salam petang

Dari sehari ke sehari cma nk join segmen kak shiela ni..baru la dan nk join. Last minute plak tuh! Huhu..
Jom kite chekidaut....

Okeh..honestly,cma mengenali akak ketika pertama kali akak dtg komen blog cma.last year gitu..
Kira baru2 jugak lah...akak PB ni..orang jati kedah tau... tu pasai dia guna tajuk
"segmen bagi pi" ni...
Blog akak berceritakan mengenai percutian ke tempat2 menarik.wuhuuu..dah banyak tempat akak pergi ye..baru2 ni ke Ho Chi Minh you.. :p

Ermm... akak pandai menjahit manik.. tgk pada tempahan aje dah tau akak ade regular customer yg akan antar bju utk di designkan manik2 nya oleh akak...uols tak caye? Tgk aje hasilnye di Jahitan Manik ni.. oshem!

Selain dari jahitan manik, akak jugak supply JalapenoCheesePowder ..
Terbaru , akak suke benor bercerita kisah dolu2..hik hik.. terasa mcm nk putar ke zaman kanak2 ribena je bile tgk bubble gum tu..

Semua syarat2 & peraturan tlh pun dipatuhi..^^_
mcm terbyk cerita pulak entri ni huhu...>_<
ha..uols yg nk join,cpt2 .. Hadiah semua menarik! Rugi x join! ..last day hari ni tau ..

Notacomot~ Gud Luck utk semua ^^_


♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

~ Selesai sudah diantara kita ~


Assalammualaikum...
Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat allah yg maha esa selalu...
Salam petang eberibadi.. “,


Adesss.... naik cramp jari jemari cma yg comel ni dek kerana melangsaikan hutang jejak balas uols...wuhuuuuu... penat tp best! Seronok dpt baca citer2 uols menghabiskan masa cuti sempena CNY hari tu...oh ahkak yg kt berlin tu jgn homesick tauu..ckp ngn JJ  cma nk mandarin dia ckit! Muahahah... :D

Tersangatlah sejuk kat dlm library ni la... jari2 dah jadi sejuk..hidung pun sejuk... agaknya masih mood bercuti, student pun x ramai...kosong library.. muahahaha...

Oh ya.. selesai sudah hutang blog walking diantara kita .. *ececececehhhhh*
tenkiu kat uols yg sudi dtg tinggal komen even cma x sempat terjah lg sblm ni.. syg uols ketat2 tau..

Feel tired lately ni..mood pun x bape nk elok.asik nk hangen je...huhuh. nk P hagaknye..
Ermm...

Till then, kite ketemu lagi yek.. nk g menjoin ga jap ni..
Muahahaha...

Notacomot~ “THIS GIRL  makchik IS ON FIRE”



♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

14 February, 2013

~Gift dari Wanie a.k.a Ibu Qalief ~

Bismillahirrahmanirrahim…
Assalamualaikum…
Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat ALLAH yg maha esa selalu… Salam petang “,


Nak update mengenai hadiah yg telah selamat sampai ke tangan cma hari rabu 6/2 minggu lepas.. adess.. berkarat sudah…huhuh..

Wanie a.k.a ibu qalief, cma telah menerima sampul pemberian dari wanie tau… bukak2 tgk ade 3 gift..sukanya ^_^…

Tapi ade sepit rambut kaler biru dah pecah… huhuhuh.. sedih.. :(
Apepun, terima kasih byk2 kat wanie ye.. bertambah koleksi FM cma.. dapat 2 lagi you…. Fm dari pulau..sempena wanie pergi bercuti ke langkawi hari tu…

See…
+
+
 +
+

 +
+

 +
+

+
+



Masih lagi berhutang jejak balas.. tunggu na..ketapi lambat ckit ari ni.. hauhauhau..

Notacomot~ Terima kasih wanie… cma suka! Cma suka! Cma suka! ^_^


♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

~ .................. ~

Bismillahirrahmanirrahim…
Assalamualaikum…
Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat ALLAH yg maha esa selalu…

2.57am & im still awake! muahaha...
aduh...holiday yg super tired..
ahad lepas sampai hr selasa cma balik kpg kat semanggol perak..sempat jgk la jenjalan sekitar taiping,kamunting, kuala gula.. ingat nak mengetest dish ketam lembut kat restoren terapung tu..tapi..time kitorg pegi hari tuh, full house okey! kakak yg amek order tu siap pesan

'org ramai time cuti ni kak, klu order la ni.. pukoi 9 nanti baru depa mai antaq order'

time tu baru kol 6.15 pm.. 9pm kauuuu?? adesss.. x koser nk menunggu, weols cabut g mkn kat kamunting.. huhh..xpe la.. x de rezeki nk merasa..next time maybe? ",


last day b4 bertolak balik kl kitorg g merayap bukit merah laketown.. beli some cenderamata..then, kol 12.30pm, memulakan perjalanan balik kl. dan yg bestnye balik ikut jalan lama.. muahaha.. sampai umah dekat koi 12.30 am gak tuh.. ikut time sampai awal sebenarnye.. tp time tu hujan+ singgah sg besar + singgah mkn sate kat tnjg karang, tu pasal lewat sampai...huahuahua.. what a experience!

smlm cuti lg.. so, g tlg member buat final touch up before open their kedai tomorrow.. sorry guys, me x dpt nk mghadirkan diri coz komitmen keje.. huhuh.. wish u all the best.

terbanyak taip la pulak..hurmmm..begitulah cerita me sepanjang holidays ni..uols mesti jenjalan kat tmpt best2 kan? syiokknye... ^_^
tq coz singgah  teratak cma ni..jejak balas akan dimarathon kemudian okey syg2.. :)

Balik kampung kali ni semuanya ditaja oleh adik tgh cma..
muahaha..
angah, tenkiu tauu..

Notacomot~ Pic yg tiada kena mengena dgn entri -.-
Notacomot i~ Nnti cma upload pic2 kami berjimba kat sana.
Notacomot ii ~Oh hati..kenapa blh jadi remuk remuk remuk begini?? ~_~



♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

08 February, 2013

~ Sleep... Sleep.. ~

Bismillahirrahmanirrahim…
Assalamualaikum…
Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat ALLAH yg maha esa selalu…
Entri terakhir utk hari ni... :)




"اشهد ان لا إله إلا الله وأشهد ان محمد رسول الله"
هاري ني ده باڽق بوات سيلڤ، ايستيغفرله...


Notacomot~ nite ^_^



♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

~ Favorite Quote ~

Bismillahirrahmanirrahim…
Assalamualaikum…
Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat ALLAH yg maha esa selalu…
Salam jumaat..

Saya bukan orang baik.
Malah lebih teruk dari org lain.
So, jangan expect saya
 'terlalu baik', 'terlalu bagus', 'alim', Budget bagus
bla bla bla.
Saya orang yang selalu buat kesilapan.
Tapi saya juga sedang memperbaiki diri ini..
Cukup kamu tahu itu.
T_T


Notacomot~ Mmg sesungguhnya diri ini terlalu byk titik hitam dihatinya..
Ya rabb.. :'(

♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

~ Lelaki... DAYUSkah anda?? ~

Bismillahirrahmanirrahim…
Assalamualaikum…
Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat ALLAH yg maha esa selalu…
Salam Jumaat...

14 Lelaki Dayus??
Jeng Jeng Jeng...!
v
v
v
v
v
v
v


"14 Golongan Lelaki Dayus" 

( mau'izoh Ustaz Zaharuddin Abdul Rahman )

Imam Az-Zahabi menerangkan berkenaan perihal dayus dengan katanya :-


الديوث وهو الذي يعلم بالفاحشة في أهله ويسكت ولا يغار وورد أيضا أن من وضع يده على امرأة لا تحل له بشهوة

Ertinya : Dayus, iaitu lelaki yang mengetahui perkara keji dilakukan oleh ahlinya dan ia sekadar senyap dan tiada rasa cemburu ( atau ingin bertindak), dan termasuk juga ertinya adalah sesiapa yang meletakkan tangannya kepada seorang wanita yang tidak halal baginya dengan syahwat" (Al-kabair, 1/45 )

Notacomot~ Arini terlebih exsited hari ni mengshare perkongsian FB.. cma dapat semua tu dari page/ Karya Muhammad Rusydi... mmg mantop.. terkesan kat hati cma.. jd cma pun nk share sama2 ngan uols.. terkesan tak?? sharing is caring :)

♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

♥ Best Pings ♥

♥FaceBook ♥

♥ Library ♥