♥ Pn Belog ♥

My photo
Assalammualaikum :) Saya CMa, Ummi Seri & Faiz, 32 tahun 2017, Salam Perkenalan.. ^_^ ////Comment Disable. Sekiranya ada pertanyaan atau sebarang maklum balas, bolehlah berhubung dengan CMa di :- Shiemacma@gmail.com mekasih :)

11 September, 2012

♥ Away From Blogging ♥

....بِسْـمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
 
Assalamualaikum …
Semoga kalian semua senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat Allah yg maha esa hendaknya…


Ada yang rinduuuu ke?? Muahahaha…
Cma rindu sgt kat uols dan2 tu la gegeh menaip kejap ni…

Ada yg perasan, cma privatekan blog semalam… Maaf ya pada yg tertanya2… Ade je ni... Cuma…

Hmm…
Nantilah Cma story mory… Lepas ni cma akan private balik blog buat sementara waktu… .Fb pun sama…Ada dugaan yg mendatang… Mood pun banyak ke laut je.. Emosi yg kureng stabil…

InsyaAllah.. bila dah back to normal, cma akan rajin2 update blog dan menjadi pengomen tegar disetiap entri uols…mcm biasa… ^^_

Selama cma bertapa nnti harapnye jgn la ade yg lupekan blog cintai aku seadanya ni…Sape  tahu, Kot2 hilang terus link belog cma dari sidebar uols.. huhuh.. merajuk tau.. v_v


InsyaAllah… Cma akan kembali.. Doakan yg terbaik buat cma ye…

Note : Wake me up when SEPTEMBER ends…


♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

07 September, 2012

✿ Vacancies for Library Assistant in THOL (Tun Hussein Onn Library) ✿


We have 2 vacancies currently. No experience is required, except the candidate must be able to communicate in English. Minimal computer skill is required. Most important, the candidate must be able to work well with others, interact with users, and willing to work shift.



Tun Hussein Onn Library,
Sunway Education Group,
No 5, Jalan Universiti,
Bandar Sunway,
46150 Petaling Jaya,
Selangor.




♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

✿ Kisah Semalam : Library reading passion (THOL) ✿

بِسْـمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم 
......السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Semoga anda semua senantiasa berada didalam lindugan dan  rahmat Allah yg maha esa selalu…
Salam pagi…


Semalam Tun Hussein Onn Library jadi huru hara jap gara2 ada 1 event yg dianjurkan oleh  Sunway Education Group ni…
Walawey… Penuh sesak library tau. Punya bising.Bukan library dah namanya… Mcm pasar borong… Nasib baik la ini event sah. Kalo x , xpasal2 kena ‘NCR’…hahahaha..

Event ni sempena sambutan Sunway Education Group yg ke 25 Tahun.
Gabungan semua lecturer , student, & staff yg terlibat Berjaya buat library bising selama 2.5 Minit semasa dorang baca kuat2 tu.. adoiii… seram mak!!

So, Kaedahnya:-

Dapatkan buku, buka halaman 25. Tunggu sehingga jam 12.25pm dan mula membaca dgn suara yg kuat mengikut gaya anda yg tersendiri selama 2.5 minit. Selepas itu keadaan kembali seperti biasa dan buat mcm xde ape2 yg berlaku…Ini mcm flash mob la…

Ha... ape gaya yg uols nak? buat aje..

naik atas meja..? layannnn..
Apepun, tahniah la buat mereka yg bekerja keras utk jayakan event ni. Reading with Passion la konon..Mmg Berjaya buat library bising dan haruk pikuk.Cma? xde keje nye nak join… ape ade hal.. cma xnak join, ramai lagi yg tergedik3 nk join. Kesah ke? Hahahaha… opsss! Jangan mare…

Bukan x nak sokong…tapi… ermm... biarlah… Lagipun cma tgk sibuk2 nak siapkan table utk jamuan potluck hari raya kami… meriah dgn makanan tau…
Ptg nnti klu sempat, masuk dlm entry.ehehehe…


Sunway University held a Reading with Passion flash mob at library today. Students read aloud what's on the 25th page of their books for 2.5 minutes

Get a book and turn to page 25, wait till 12.25pm and start reading out loud in ur special pose for 2.5 minutes and later back to work like nothing had happened.

.:Gambar & Video Credit to Google Search & youtube :.

NotaComot~ Cukupla sehari mcm tu… xkoser nk hadap bising dlm library mcm ni tiap2 hari… hahaha...


♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

06 September, 2012

✿Penyewa rumah seronok tak jelaskan Bil Utiliti ✿

بِسْـمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم ....
....السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Semoa anda semua senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat allah yg maha esa selalu…
Salam pagi Khamis…Mendung aje pagi ni di Bandar sunway…

Alasan x perlu jelaskan bil???


Hohoho..tajuk entri mcm tajuk berita plak… Penyewa mana yg ‘kerek’ sgt xnak bayar bil utility tu??.Siapa?? Siapa?? Meh kita bako die reramai… :)

Huhuhu… Penyewa itu adelah tuan punya blog ini… Iaitu Cma… hahaha… saje je bagi saspen jap. Hahaha…

Konon buat 'troll face' hahaha :p
Wah… best la hidup ekau yo cma..xyah bayar bil utility bagai..Chop!!.. bil air je yg x yah bayar.Bil elektrik still kena bayar..kalo x..golap mase depan den.Hihihi..

Al-kesah..Bukan xnak bayar..tp caj penggunaan tu telah pun dibiayai oleh kerajaan Selangor.. best tak? Alhamdulillah… So far,penggunaan air dalam rumah ni Berjaya dijimatkan. Kalo tak, maunye sampai berpuluh RM setiap bulan..sekarang ni, xlebih dr RM15 je…hihii… jimat..jimat..

hasil google. tuan tanah punya lupa nk snap ;)

Cuma penggunaan elektrik je nak kene Jimat cermat… Dulu rase jugak guna free coz pengunaan dibawah caj TNB. Sekarang je melampau guna…huhuh..

Berjimat Cermat dan jangan membazir.. ^^_

NotaComot~ Uols penah tak x perlu bayar bil utility ni? Asyikkkk :p


♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

♥ Best Pings ♥

♥FaceBook ♥

♥ Library ♥