♥ Pn Belog ♥

My photo
Assalammualaikum :) Saya CMa, Ummi Seri & Faiz, 32 tahun 2017, Salam Perkenalan.. ^_^ ////Comment Disable. Sekiranya ada pertanyaan atau sebarang maklum balas, bolehlah berhubung dengan CMa di :- Shiemacma@gmail.com mekasih :)

28 February, 2011

الحمد لله...pap smear+jangitan kuman=kanser serviks::.

السلام عليكم ورحمة الله....

alhamdulillah..tiada kata2 yg dpt mngambarkan betapa gumbiranya bila dpt tahu kesahihanya..
google ads
okelah...acctually sebulan lepas cma ade g buat ujian pap smear..then sabtu lepas cma received kol mngatakan result dah kuar...ape yg bt cma tersentap,misi tu ckp,ujian awk ada masalh ckit..hari isnin ni (today) dtg jumpa doctor..hari2 nk tggu ke hari isnin punyalah dup dap..and finally ...
google ads

doc ckp "result dah kuar n keputusannye negatif..ada jangkitan kuman ckit kt pngkal rahim awk"
jangkitan kuman??huhuhu.....dlm pala otak cma dok pikir satu menda je...ye lah..uijian pap smear ni dilakukan utk mengesan kehadiran kanser pangkal rahim....alhamdulillah...bersyukur sgt2 ianya cuma jangkitan kuman..(tp jgn pndg sebelah mata je ye...kalo x dirawat makin bahaya taw)

so..doc bekalkan antibiotic sbyk 55 bji utk dimkn sehingga licin dlm 1 minggu ni...adess....cma dah la cukup "bercinta" nk mkn ubat ni...2 1/2 biji plak tu sekali amek...2 kali sehari...hmmm.....x pe..nk sihat punya pslkan...


ari ni amek EL..coz ade hal yg x dpt dielakkan sehingga kol 3 td...pastu.. dok melangut je kat umah sambung tido...ni gara2 tido terganggu 2 hari lepas..

apepun..uols...terutama yg perempuan...rajin2lah buat pap smear..x rugi apa2 pun..mlh dpt mnyelamatkan nyawa...kalo belum buat lg..segera lah pegi..oke..

google ads

 notacmot~alhamdulillah...yaallah...thengs juge utk uols yg amek berat psl cma ye..
syg uols ketat2.. 


♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

.::بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ::.

السلام عليكم ورحمة الله....

::masa uols tgh baca n3 ni...cma dah sampai utk temujanji (8am).....
::masa cma tgh menaip n3 ni...mcm2 yg berlegar dlm pala Otak.......
::masa cma tgh menaip n3 ni...jari jemari cma sgt sejuk & mengigil.....
::masa uols dah habis mmbca n3 cma ni..mungkin cma da dpt tahu kesahihannya.......
*
*
*
*
*
*
&
google ads

::masa uols tgh baca n3 ni mesti tertanya2 "apekahhh??"
.
.
.
.
.
.
.
.
~jiwa kOsOng~
.
.
.
.
.
.
.
notacmot~doakan apa yg cma RISAUKAN itu tidak berlaku..
amin....amin...ya rabbula'alamin......
~autOpublish~

♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

27 February, 2011

.::saBar menanti pagi esOk::.

السلام عليكم ورحمة الله....

huhuhu...sgt nebessss...sgt serammmm...sgt x tenteram hati ni..cepatla esok...
panggilan yg diterima pagi sabtu kelmarin mmbuatkan cma x senang duduk!!...


google ads

notacmot~yallah...berikanlah aku hidayahmu...~


♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

26 February, 2011

.::1/2 day 2 day::.

السلام عليكم ورحمة الله....


Selamat pagi uols…huarrgghhhhh..(mengeliat la kunun tu)…he3…
Oh..alangkah indahnya disaat ini diatas tilam tidur dek kedinginan aircond ngan ditemani bantal bucuk…nikmat sungguh!!ceh..tetiba faiz ngan seri dtg buat stunt kat ibu dia..)jeles sungguh meka tu kalo tgk ibu dia tido..ape la cma..ade hati nk bgn tido lambat ye…lupekan itu semua..

google ads 

google ads

Uols dah bekpes?cma baru je abis bekpes..menu:nasi lemak ngan Nescafe tarikkkk… perghh..mmg terbaik…tapi tu la..dah mcm kene gam bijik mate ni dek sebat nsi lemak pepagi..he3..

…..♥#############♥
…♥###############♥
..♥#################♥………………♥###♥
..♥##################♥……….♥#########♥
….♥#################♥……♥#############♥
..….♥################♥..♥###############♥
………♥################♥################♥
………..♥###############################♥
…………..♥############################♥
…………….♥#########################♥
………………♥######################♥
………………..♥###################♥
………………….♥#################♥
……………………♥##############♥
………………………♥###########♥
………………………..♥#########♥
………………………….♥#######♥
……………………………♥#####♥
……………………………..♥###♥
……………………………….♥#♥
…………………………………♥
Aktivit ari ni agak padat..cma nk ke satu tempat..ouh..x sabo ni...kemana??tggu...




Notacmot~misz "them" so much!!

♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

25 February, 2011

.::Contest 5-5-5 Deqdeq::.

السلام عليكم ورحمة الله....


oke..stelah sekian lama terperuk dlm draf ni..alhamdulillah...berjaya siapkan..maaf ye deqdeq..lmbt plak cma join..edit mana yg patut dulu..satu lg...cma kene selesaikan tag yg date line nye jatuh pd bulan ni...terkejar2 jugala..and finally contest deqdeq ni..cma support deqdeq taw..deqdeq..cma sahut cabaran mu...jen jen jen....
cma dah letak banner dan link back..

klik utk join same!
 
ni screen grab pic puzlle nye..
kucen itam yg somel…nyawwww…

Sblm tu sila baca cara penilaian dulu
Nk tau hadiahnye klik $$$$

Oke..deqdeq
berikan pendapat tentang slogan

CREATE, PROTECT & PRESERVE”

hmm..cma singkatkan seberapa yg bole.. actually ini based of true story of my life..

selepas puteri cma ditimpa kecelakaan ari tu,baru lah cma terhegeh2 nk CREATE sesuatu utk PROTECT insan2 yg cma syg.thengs utk hubby coz awl2 lg dah CREATE insurans utk melindungi kami ank beranak ni..satu hal lagi,cma ni agak kalut ckit dlm pengurusan kewangan,baik simpanan mahupun perbelajaan..tp alhamdulillah..belajar dari kesilapan,cma mula buka mata ttg pentingnya pengurusan kewangan..x ssh rupanya utk memahaminya..diatas penerangan dr pihak2 tertentu yess!cma berjaya.dan sampai sekrg cma bole manage pengurusan kewangan dgn cara yg berhemah..yess!!
google ads


bila usia semakin meningkat,cma terfikir ttg wasiat pula..ape jadi dgn simpanan kita yg bedozen3 kat bank? (byk ke tu??he3..).segala caruman KWSP,bila cma dah x de nnti??kemana hala tuju kesemua $$$$ tersebut??..WASIAT!!.Ya..uols tau betapa pentingya wasiat ni??alhamdulillah..selain pihak2 yg berkenaan,kwsp adelah diantara medium cma mewasiatkan segala caruman..semua ni bkn utk kebaikan diri kita..tp utk mereka yg kita syg..supaya dpt PROTECT mereka dikemudian hari dan juga PRESERVE mereka dr bebanan hutang piutang yg tertinggal..dn paling penting mereka yg kita syg  PRESERVE  dr segala hal mngenai $$$$$
google ads

dgn itu…bukalah mata…
CREATE
sesuatu utk

PROTECT
insan2 tersayang dan

PRESERVE
mereka dari bebanan hutang
senang kan??

oh ye…kalau uols nk tahu lebeh details ttg ilmu pengurusan kewangan,wasiat dsb..masih belum terlewat..jumpalah dia..insyallah..dia dpt membantu uols dn tnya apa sahaja ttg pengurusan kewangan yg berhemat..siapa dia?dia bkn otomen,bkn sailormoon bkn juga green hornet tp dia seorg yg lebeh tahu ttg ilmu pengurusan wang...

tarikh akhir adelah pada 31 march 2011
dan keputusan akan dimumkan pada 05-05-2011


update 28/02/2011
5 org yg cma nk tag ialah...
  1. angah sayang
  2. kak munna
  3. kak yus
  4. aibaks
  5. amy syaquena
sekian...silalah buat tag ni ye....

nota cmot~jgn menyesal dikemudian hari..bertindak sekarang..gud luck 4 me N 4 u!

♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

.::my rEmpeyek Give-aWay::.

السلام عليكم ورحمة الله....


rempeyek...ooo rempeyek...rempeyek...ooo rempeyek(ala2 lagu zainal abidin )tu dia..nyanyi2 pulak die...kompom hujan lobat ptg ni..hee..sudah2 melalut tu..
okelah..GA terakhir utk minggu ni adelah tag dari kak munna...ngeh ngeh ngeh..
jom..kite chekidaut..

klik utk ke ga oke..


syarat2nye..
kene polo tuan tanah GA ngan risya expressions.~sudah kak saye dah jadi polower yg ke & ke 193 & 94
harus buat 1 ntry letak banner di sidebar dan link back ~sudah kak..
last skali tag 3 org dn kepoci kat mereka..sape ye...mereka adelah..

  1. deqdeq
  2. putera mamat
  3. kak zie@sarah~najwan


siap!!u uols nk join gak ke??meh klik rempeyek cepat......
tarikh last ga adelah pada 1 mac 2011 11.59pm ye...

notacmot~gud luck 4 me N 4 u!!

♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

24 February, 2011

.::cOntest pilihan hati WR::.

السلام عليكم ورحمة الله....


kali ni cma nk  join contest dr wr..kali ni xde sape2 yg tag cma utk join..cma dgn berbesar hatinye nk join contest ni..contest ni bersempena MAULIDUR RASUL yg sudah..jom kite cekidaut...


klik cni utk join same

ada syarat2 yg perlu dipatuhi..nk tahu lebeh details klik syarat2

cma dah buat n3 n letak pic skali..

“cma ingin menyertai contest pilihan hati WR kerana,cma suka menyemak kat blog wr ni..bgi support sesama rakan2 blogger,cma suka join contest dan cma suka blog wr..”

“wr adelah seorg pempuan,single mingle youu...sorg yg berfikiran terbuka,suka menegur utk kebaikan,sport rim eh sporting..sekuntum mawar putih..(suka bunga ros putih)suka kaler pink+putih se...se...se ape lagi ek??ha..sorg ustazah @ pendidik dan beliau suka gelak.. MIahahahahahaha...rasenye mse wr tgh bca ni pun dia gelak skali kan kak kan??.....................miahahaha

tiada paksaan dlm mentag rkn2 blogger..so..kalo uols nk join meh kemari klik wr ye..

antara hadiah yg ditawarkan berupa-
  • Tempat Pertama : BARANGAN KOMPUTER/ LAPTOP bernilai RM40.00
  • Tempat Kedua : BARANGAN KOMPUTER/ LAPTOP bernilai RM30.00
  • Tempat Ketiga : BARANGAN KOMPUTER/ LAPTOP bernilai RM20.00
  • 2 Hadiah Saguhati : BARANGAN KOMPUTER/ LAPTOP bernilai RM10.00
tekaan cma utk pilihan hati wr:-

johan-->ph3
naib johan-->ph1
tempat ke3-->ph2

cma dah siap..uols nk sahut cabaran.meh klik wr..
tarikh tutup adelah pada 27 februari 2011 11.59 pm

notacmot~gud luck 4 me N 4 u
huhu..sok ade 1 lagi contest mncabar minda yg cma nk join..tgguuu..

♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

.::1st Give-Away By Deekuntum ::.

السلام عليكم ورحمة الله....


Sape suke kumpul fridge magnet angkat tgn!!!...tu dia..ramai yg suka kan2..cma pun suka…he3..
Okey..tanpa membuang mase…nk join contest ni pulak..cma telah ditag ole kak yus utk join contes…
 
Okey..spt biase ade syarat2 yg kene patuhi…
Antaranya,buat 1 n3,letak banner n link back..tinggalkan url..
Oh ye..cma berwarganegara mesia ye…dan dah jadi polower yg ke 378
Salam kenal!

Oke siap!2 org yg bertuah kene tag adelah..
  1. ct n honey
  2. jiwamuda
Tarikh akhir adelah pada 28 februari oke..
Nk join jugak???klik cni oke…saye nk menang FM!

notacmot~gud luck 4 me N 4 u!

♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

23 February, 2011

.::edit photo contest::.

السلام عليكم ورحمة الله....


hari ke2 utk berGA-Ga...hehehehe...jom kite cekidaut..
oke..hari tu cma telah di tag oleh en CACING paNas..
(jgn memain..cacing pun ade blog taw)..he3.





ni px cma..sebelom n selepas...haw haw..cma tataw nk edit pix camana..kira oke je la tu ye..
pic sebelom


*
*
*
*
*
*
*


pic selepas


syarat2 nye..

  • hehe..cma dah jadi polower yg ke...126
  • buat n3+letak banner+link back ke n3 cik yaya pom sudah..
  • edit photo..letak pic sebelom n selepas di edit dlm n3..sudah cik yaya..
  • tinggalkan komen kat n3 cik yaya pom sudah..
  • tinggal tag 3 org rakan..dan mereka telah di beritahu ye..mereka adelah..

    1. lekat lekit gurl mami
    2. putera mamat
    3. amy

pemenang nye dr 1-4..hadiah berupa top up (bape hengget?itu rahsia)
oke..siap jom join klik cik yaya cepat..
tarikh akhir adelah pade...29 februari 2011

notacmot~gud luck 4 me N 4 u

♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

.::contest SENYUM tanpa GIGI::.

السلام عليكم ورحمة الله....


hehehe..bole ke senyom x nampak gigi..hehehe..okelah..contest kali ni cma telah ditag oleh cik abby..so..jom kite cekidaut..

syarat2nye sgt simple n x pyh letak banner bagai..just buat n3 simple , haplod pic dn tinggal komen kat n3 die....oke..ni tuan tanahnye cik muas yg somel biarpun senyum nampak gigi or tak..salam kenal cik muas... :)


so..pic yg cma pertaruhkan adelah....
hehehe..:)


hadiahnye cik muas ckp biarlah rahsia..oh ye..walau x disuruh,cma rela hati nk  polo n jadi polowernye yg ke 618
last skali kene tag 5 org..mereka ialah...

  1. angah syg
  2. cacing panas
  3. kak munna
  4. noremy
  5. aibaks

siapppp sudah...ha..uols yg kene tag..jom nengok senyum xnampak gigi uols camana..
nak join meh klik :)
tarikh last adelah pada 27 februari 2011 oke...

notacmot~hehehe..gud luck 4 me N 4 u!!

♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

22 February, 2011

.::1st GiveaWay sayangKU faIsh::.

السلام عليكم ورحمة الله....


lalalalalalala...mnggu ni cma nk lyan GA je...bole??
bole la...kan3....dgn ini cma berusaha nk selesaikan tag dr kakak2 n kawn32 yg sudi tag cma utk join  GA..cma sukeee join GA bagai..menang jer blom lagi..xpe..belom ade rezeki deh...degn ini..1st GA cma ditag oleh kak munna...jom ape tgk  itu..




spt biase..ade syarat2 yg mesti dipatuhi..

  • letak banner n link back sudah
  • cma dah jadik polower yg ke-667
  • tag sorang kwn
  • tinggal link kat n3 ni..

siap!!so..cma nk tag-
 >>kak yus

nk tahu hadiah nye?klik  hadiah..
nk join??? klik  saye nk join juga!!..
seramai 30 pemenang akan dipilih..ala2 lucky draw gitew..
oke ye..cepat2 join tau...tarikh tutp adelah pada

notacmot~gud luck..4 me N 4 u!

♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

21 February, 2011

..::adeh…adeh..::.

السلام عليكم ورحمة الله....



Camat tgh ari uols…huhu…baru nk publish 1 n3..2 hr xdpt nk bw..rinduuuunye kat uols…huhuhu..ni gara2 lappy kat umah..ntah nape keyboard jadi CAPSLOCK tetiba..ade huruf2 tu bila ditekan jadi numeric..puas godek2..x bole2 jugak…sadissss…..
Cma sgt letih ini hari…kaki cramp..bdn sakit2 n x cukup tido ..pasal mngemas umah nye psl..final touch~up.. penattt  wehhhhh..



Oh ye..sabtu lepas beday hubby cma…x dpt nk wish byk2..jenuh juge la copy paste huruf2 yg numeric kt keyboard cma ni..dan..tu semua copy paste punye kek juge....kek sebenar akan di upload kemudian..he3..celebret kat mna???ade la…ngeee….nnti cma story okeh..
Mekacih utk uols yg wish beday kat hubby cma ..he3..mesti kembang setaman dia..
Okela..nk continue kojo…nnti cma bw umah uols k…:)

 
Notacmot~penat..letih..huhu

♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

19 February, 2011

.::selamat hari lahir b::.

السلام عليكم ورحمة الله....





khas buat my dear hubby...
selamat hari lahir b..
ayg syg abg...


nota cmot~keyboard rosak x bleh nk type byk2
error ar...

♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

18 February, 2011

..::Mencari POSITIF bagi sesuatu yang NEGATIF::.

السلام عليكم ورحمة الله....


hari jumaat..penghulu segala hari..uh hu…jap je dah hari jumaatkan..hmm..cma cam xde mud la skrg ni..tataw psl pe..apekahh???hmm..nk memotibasi motivasikan diri..jom..

google ads

Sesungguhnya kita patut BERSYUKUR...

1. utk suami/isteri yg tidur berdengkur di waktu malam,krn beliau tidur disisi kita bukan dengan orang lain.

2.. utk anak/adik perempuan kita yg mengomel apabila mencuci pinggan,krn itu bermakna dia berada di rumah, bukan di jalanan berpeleseran.

3. utk cukai pendapatan yg kita kena bayar, krn itu bermakna kita masih mempunyai pekerjaan.

4. utk pakaian kita yang dah tak muat, krn itu bermakna kita cukup makan.

5. utk lantai yg perlu dimop, tingkap yg perlu dilap dan rumah yg perlu dikemas , krn itu bermakna kita mempunyai tempat tinggal.

6. utk bunyi bising jiran², krn itu bermakna kita masih lagi boleh mendengar.

7. utk timbunan pakaian yg perlu dicuci/digosok krn itu bermakna kita ada pakaian untuk dipakai.

8. utk keletihan/kesakitan otot selepas seharian bekerja, krn itu bermakna kita masih berupaya utk kerja kuat.

9. utk tempat letak kereta yg jauh drpd lif, krn itu bermakna kita masih berupaya utk berjalan.

10.utk jam loceng yg berdering pd waktu pagi, krn itu bermakna kita masih hidup untuk meneruskan hari tersebut...

AND FINALLY ........ for received this personal and meaningful n3
 because it means you have friends who are thinking of you...
google ads

"Jika tak dapat/ada apa yang kita suka, belajarlah menyukai apa yang kita dapat/ada...dan bersyukurlah kerana sesugguhnya kita tidak
miskin/fakir dari segala2nya "

google ads
 
notacmot~hmmmmmmmmmmmmmm……..(x baik mengeluh cma oiiiiiiii!!)

♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

♥ Best Pings ♥

♥FaceBook ♥

♥ Library ♥