♥ Pn Belog ♥

My photo
Assalammualaikum :) Saya CMa, Ummi Seri & Faiz, 32 tahun 2017, Salam Perkenalan.. ^_^ ////Comment Disable. Sekiranya ada pertanyaan atau sebarang maklum balas, bolehlah berhubung dengan CMa di :- Shiemacma@gmail.com mekasih :)

25 September, 2017

Gambar : Lembah Temir Private Resort, Raub Pahang ( Team Building)

Assalammualaikum & Hai..

Baru ni, mase cuti Hari Malaysia lepas, CMa & Team (Office mate) pegi Team Building..
Kali ni kitorang pegi ke LEMBAH TEMIR RESORT RAUB PAHANG..
.
Perjalanan dgn Bas Sekolah selama lebih kurang 2jam++- luckily - jalan tak jemmm.. kitorang pun sampai kat pit stop Lembah Temir.. dari situ, kitorang dikehendaki naik 4WD untuk sampai ke resort.. time ni adelah dlm 10-15 minit perjalanan. Memang one way ek jalan die.. ahaha.. buatnye kalo ade kete yg checkout time kitorang nk checked in tu, masak la menunggu.. banjir tiak!


Pakej Team Building yg kiteorang amek ni untuk 2D1N sahaje.. RM250 + Accommodation + buffet style meals (5 kali makan) .. Ya Ampun!!! and the foods sangatlah terrrsedap.. CMa pernah sekali makan ikan patin tempoyak.. mungkin disebabkan cara masak die tak okey, ikan rasa tanah dan hanyir buat cma reject semua jenis masakan ikan darat.. Tapi... hari tu try rase..sedap baq hang! ikan lembut, lemak tempoyak padu..mkn plak dgn ulaman dan sambal belacan budu..  Alhamdulillah.. Sedap! Diet ntah kemane.. hahahaha... Tp sedey sbb time ni musim buah dah abaes.. yilek! kalo tak mesti meriah mkn doyan, butan, manggis.. tp yg ni takde dalam pakej yer.. kene beli timbang ..
hari tu yg ladies stay kat sini

yg boys plak kat sni
bilik die ade 4 katil... 1 queen sharing, 2 lagi single bed+ bilik air+aircond.. luasssss & selesa..
mmg rekemended kalo u guys nk pegi berlibur ke sini.. Ikan kap dan ikan emas yg dibela kat sini besar paha CMa uols.. hahahaha.. bagok besauuu..
tv hall yg luas
ada orchard tour, air terjun, swimming pool, dan tempat makan luasss dan selesa sangat.. ada padang utk buat aktiviti, ada hall utk tgk tibi (astro), dan malam bleh karoks.. sempat la CMa sumbangkan suara 2-3 buah lagu.. hahaha.. benanah la tinge dorang..

okey.. cukuplah berceloteh.. kalo uols nk try g sini, gugel jer lembah temir.. hahaha..
meh cma belanje gamborrr..tapi tak ikut susunan la.. maleh sis.. hahaha
geng bas sekolah

tempat makann

meja makan

tempat mandi (bawah) ada ikan dlm sungai ni

bagi ikang makan

tengok, nyempat tangkap ikan tu.. ajajaja

ada buaian besaq

owh.. ni kat sunway universiti ye.. hahaha


ikannnnnn besaqqqqqq gila

air terjun kat atas

my team

air terjun lagi (kat atas) 
public toilet.. bersehh


view dr  bilik kitorang (fish pond yg ada ikan besaq bagak tu)

skodengggg

tangga menuju ke hati awak? hehe.. ni tangga nak naik bilik

antara tempat menarik utk berselfierina

see 

futsal





budak bulu ni pun ado.. si tam nma dia.. manjaaaaa
bg ikan mkn...


nk pegi orchard tour

buah ara aka buah tin








swimming pool





punya sedap mkanan smpai pejam mato den











mengsumbangkan lagu









bai bai..

oh ye,, kat sini tade wifi free, takde tenet connection (celcom jer nyawa2 ikan) so.. korang akan hidup tanpa socmed ler kalo bermalam kat sini.. eheheheh
♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

♥ Library ♥

♥ Traffic ♥