♥ Pn Belog ♥

My photo
Assalammualaikum :) Saya CMa, Ummi Seri & Faiz, 32 tahun 2017, Salam Perkenalan.. ^_^ ////Comment Disable. Sekiranya ada pertanyaan atau sebarang maklum balas, bolehlah berhubung dengan CMa di :- Shiemacma@gmail.com mekasih :)

06 September, 2015

Cara Untuk 'Deactivate Voicemail' Hotlink

Assalammualaikum & Hai ..
rupnye HOTLINK & MAXIS adelah dua carrier yg berbeza.. hahahah
Baru baru ni cma hangen sbb bila tepon member yg enpon nye tetibe out of coverage kene telan kedit sbb Voicemail punya pasei. hahaha.. mana tak berangin ko, 1 saat punya caj rm0.12 sen. itu pun mase operator tu cakap "This Is .." terus hang up. rase kalo lagi lama, lagi cekik kedit kot yer? hahahah.
nak kene komplen ke MAXIS ni. hantu betui!

Telco lain cma x sure plak bape caj nye.. sbb CMa pengguna TuneTalk. mmg tade activate voicemail.

back to story, pehtu cma pun bising la kat member. awat hang pi activate VM tu..die sendiri pon tatau bila no die ade VM.. haha..cma pun suruh la dia pi deactivate VM. cuba punya cuba, tak menjadi plak. post kat fb ade yg sudi membantu.. mekasih yer tolong. tapi still tak buleh. the end of the day.... 

CARA UNTUK DEACTIVATE VOICEMAIL HOTLINK ade lah dgn menelepon Customer Care diorg di 123 (Tade caj di kenakan untuk pengguna Hotlink) kene cakap sendiri dgn operator mereke ataupun buleh pi carik diorg kat FACEBOOK @ TWITTER, komen kat sinun. Insyaallah.. No anda akan Deactivate Voicemailnyer.

maxis tu bukan utk carrier HOTLINK yer



nih kalo ade carrier lain selain Hotlink. cuba try tgk lah yer..semoga berjaye...
argghhhh... saye mmg kedekut punye org. katekan tidakkkk pada VOICEMAIL! HAHAHAHA



♥ Library ♥

♥ Traffic ♥