♥ Pn Belog ♥

My photo
Assalammualaikum :) Saya CMa, Ummi Seri & Faiz, 32 tahun 2017, Salam Perkenalan.. ^_^ ////Comment Disable. Sekiranya ada pertanyaan atau sebarang maklum balas, bolehlah berhubung dengan CMa di :- Shiemacma@gmail.com mekasih :)

09 July, 2015

Kuangjaq! Saket hati betul ..

Assalammualaikum & Hai..


Hamoih hang CMa, kemain budi Bahasa,maneh sungguh na..
Bhahaha.. sekali skala nak marah.. kita manusia.. mesti ada perasaan marah tu ye dok?

Hmm.. apekehe yg marah sangat ni?
TO BE HONEST, CMA CUKUP PANTANG DGN MEREKA YG TAK PANDAI MENGGUNAKAN LAMPU ISYARAT (SIGNAL) KERETA.
HA… 
caps lock I bagi.. Pantang sungguh! Rasa mcm nk nak bagi kaki dgn steering lock kereta tu.. bhahaha..

Sungguh la haih.. cma kalo g keja mmg selalu bwk moto, maklum le..jalan raya kat mesia ni tak pernahnye x jem. Lagi2 kat Bandar Sunway ni ha.. kalu bwk keta pon bila duty on weekends jer..so cma lebih prefer bwk moto hari2 biasa..

Yang tak bestnye… selaluuuuuuuu cma jumpa dgn pemandu2 yg tak pandai bagi signal bila nak masuk simpang, keluar simpang, or tukar haluan..

Kamon laaa… jalan raya takda cop mohor sendirian berhad.. aci dan je nak masuk.. cma pernah sekali,teksi tetiba ubah haluan, tak pasal2 jadi superman kat jalan raya tu.. dah la sakit, malu lagi.. haihhh.. nasib baik malam.. dan luka pun tak teruk.. Cuma ibu jari tu kaki tu terkopek dan ade garis2 kat siku… nasib jugak ade abam2 yg tolong..siap soh pegi wat report. Tapi cma malas nk panjang citer. Balik je la… 

Boleh dikatakan hari2 cma facing masalah ni..tatau mana pegi kesedaran sivik pemandu2 ni… Alhamdulillah la sempat elak..dalam hati tu berkata2 jugak la..
Kalo tak sempat? Maunye melayang nyawa..

Kat sini, cma nak bagi pesanan khidmat masyarakat.
TOLONG….TOLONG…..TOLONGLAH GUNAKAN LAMPU SIGNAL TU BILA NAK UBAH LALUAN,KELUAR SIMPANG, OR MASUK SIMPANG. TOLONG..TOLONG.. TOLONG… tak kena gst pon bila guna..

Selamatkan nyawa..tak kesahlah hampa drive or ride, tolonglah gunakan…
Sekian.. 

Luahan hati rakyat marhaen.~Meh

♥ Library ♥

♥ Traffic ♥