♥ Pn Belog ♥

My photo
Assalammualaikum :) Saya CMa, Ummi Seri & Faiz, 32 tahun 2017, Salam Perkenalan.. ^_^ ////Comment Disable. Sekiranya ada pertanyaan atau sebarang maklum balas, bolehlah berhubung dengan CMa di :- Shiemacma@gmail.com mekasih :)

08 June, 2014

Resepi Oat Choco Chocolate Cookies Simple dan Sedap



بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Semoga Senantiasa Berada didalam lindungan Dan rahmat allah yg maha esa hendaknya...
Salam ahad semuanya.. (o^^)oo(^^o)

Hari n ink share resepi lagi.. resepi Oat Choco Chocolate Cookies..
Uiiiiiiii… mmg fenomena biskut ni sekarang.. mane2 pegi (blog) pun mesti ada cerita pasal biskut berhantu ni.. (berhantu kew?) muahahaha… 
Ni lah rupe packaging & biskutnyerr..
Okeh..jom kite tgk bahan2nyer..

Bahan-Bahan :
-100 gram Nestum
-100 gram Quakeroat
-50 gram  Coklat Compound Putih

Cara-Cara :
  1. Sediakn oat dan nestum sama banyak
  2. Cairkn coklat putih secara double boiler atau kukus
  3. Satukan nestum dan oat
  4. Tuang coklat putih
  5. Gaul pakai sudu kayu sehingga sebati
  6. Ratakn adunan dalam  loyang yg di lapik plastik 
  7. Sejukkan dalam freezer dlm 3-5minit 
  8. Keluarkan dan potong.siap!
Cma share resepi jer.. try blm lagi.. muahaha… sedap juge biskut ni..mmg kenyang dan tak terlampau manis..elok la utk diet *ecececece*
Suka letak dlm fridge kejap bagi die keras..tp tak terlampau keras coz tak sedap..kalau tak letak pun okey je..tp berderai..dpt kat faiz mkn,, habes sepah 1 umah.. muahahaha..

Selamat mencuba yer!

oh, ini versi beli.. hahaha..
Resepi tak ingat copy kat mana..mintak halal

♥ Best Pings ♥

♥FaceBook ♥

♥ Library ♥