♥ Pn Belog ♥

My photo
Assalammualaikum :) Saya CMa, Ummi Seri & Faiz, 32 tahun 2017, Salam Perkenalan.. ^_^ ////Comment Disable. Sekiranya ada pertanyaan atau sebarang maklum balas, bolehlah berhubung dengan CMa di :- Shiemacma@gmail.com mekasih :)

23 May, 2014

Liebster Award From Cik Su



بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Semoga Senantiasa Berada didalam lindungan Dan rahmat allah yg maha esa hendaknya...
Salam jumaat... :)

Rasanya dah ramai yg sedia maklum entri berantai ni.. muahahaha..
Cma pun terjebak jgk.. cma dapat liebster award ni dari cik puan yg comey cik su. Terima kasih cik su syg…
Sebelum tu, silalah baca rules ni dulu yer..

Rules 1: Berterima kasih kepada orang yang nominated korang. Korang juga kena letakkan link blog dia dalam blog korang
Rules 2: Letakkan gambar Liebster Award dalam blog korang
Rules 3: Jawab 11 soalan yang dikemukan oleh orang yang nominated korang.
Rules 4: Senaraikan 11 fakta pasal diri korang secara rawak
Rules 5: Calonkan 5 ke 11 blog yang korang rasakan layak dan mempunyai kurang daripada 1000 followers.
Rules 6: Senaraikan 11 soalan baru untuk blogger yang korang nominated kan
Rules 7: Senaraikan kembali rules ni dalam blog korang
Rules 8: Beritahu orang yang korang nominated tu dan sertakan sekali link entry korang!
 
Okeh.. 11 Fakta mengenai diri sendiri secara rawak:-
1) CMa anak sulung dari 3 orang adik beradik.semua pempuan.
2) kerja sebagai Library assistant atau dlm bahasa melayunya ‘Pembantu Perpustakaan
3) lahir tahun 1985 bulan julai 
4) Dah kawin. Ade sepasang cahaya mata
5) suka makan petai & durian
6) suka makan makanan yg berasaskan mee, k.tiaw, bihun, spegeti.. bla bla…
7) Pemarah & panas baran
8) pendiam.Tp bukan menyombong
9) BERSILAT adelah jiwa saya
10) jenis yg tak suka melawa..jenis yg selekeh pun tak..ala.. sedang2 saje
11) kuat benar nipunye.@_@ kui kui kui
11 soalan yang cik su soh jawab:-
1)Nama penuh anda?
Hasimah Binti Saad –Glemer tak? Hehehe
2) Nama yang digunakan dalam blog, kenapa?
SHiema CMa – senang nk ingat. Kan kan kan?
3) Kenapa buat blog?
Terjebak
4) Suka baca majalah Pa&Ma, kenapa?
Mase bujang dulu suka,tp bila dah kawin tak suke..xtau kenape.
5) Suka ais batu, kenapa?
Suka jgk.sbb kalo minum esblended tu sekali hadap jer..tp xselalu la..
6) Suka bersolek, kenapa?
Takat calit lipstick jer.. kalo nk taram blusher eye shadow bagai tu idok lerr.CMa suka simple.
7) Koleksi tudung paling banyak, kenapa?
Tudung ekspres.jenis sarung tu jer.. hahaha.. nk cepat!
8) Bila tarikh perkahwinan anda?
24 August 2006
9) Set Bersalin/ Set Berpantang yang pernah anda guna, kenapa pilih set itu?
Tak pernah guna.
10) 2 tips/ amalan untuk LUKA EPISIOTOMI cepat sembuh.
Err..cma dulu pun jenis tak jaga sangat,tapi 1 petua mak suruh buat sapu manjakani.
11) Usia kandungan berapa bulan sebaiknya membeli pakaian bayi.
Ikot cakap mak. 8 bulan baru start menyoping. 
Siappp! 

Dah tu kena tag pule 5-11 org..
hahaha.. sape je la yg cma nk tag cik su..eheh...5 org jer la...

Dan 11 soalan untuk mereka yg cma tag :- 
1)Assalammualaikum (jawab tau)
2)Suka atau tak suka anda ditag utk entri2 mcm ni?
3)Marah tak kalo cma yg tag anda utk selesaikan entri ni?
4)Ehehe suka makan coklat?
5)Warna kegemaran?
6)Makan Megi tak? Peberet Perisa ape ye?
7)Buku terkahir yg anda baca?- baru je kejap tadi tu
8)Jenama Smartphones yg anda miliki?
9)Ucapan utk mereka yg mula2 create award ni?
10)1 doa & kata2 semangat utk pasangan yg masih belum menimang cahaya mata.
11)1 Doa utk saye & family..

Wah siappp… sape je yg cma nk tag ni..? ehehe.. jangan mara na.. 
1.Cik Moon adnan
2.Teacher basriah
3.Bunda Nora Dee
4.Kak Kamsiah

Err.. ini jer kot..nk tag ramai2.. rasanye…ermmm..ehehe..harap,mereka yg ditag sudilah utk menyelesaikannye.. tiada paksaan tau..ehehehe..

Terimas!

♥ Library ♥

♥ Traffic ♥