♥ Pn Belog ♥

My photo
Assalammualaikum :) Saya CMa, Ummi Seri & Faiz, 32 tahun 2017, Salam Perkenalan.. ^_^ ////Comment Disable. Sekiranya ada pertanyaan atau sebarang maklum balas, bolehlah berhubung dengan CMa di :- Shiemacma@gmail.com mekasih :)

13 March, 2014

13.03.14 Jerebu :'(


Picture taken from my house at 8.45am 

Assalammualaikum..
Semoga senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat allah yg maha esa hendaknya…
Salam khamis semuanya…

Pagi2 tadi bangun jenguk tingkap, kemain tebal asap jerebu..teruk dr yg semlm.. :’(
Gugel jgk kot2 ade hutan yg terbakar.. tp xde.. allahu..moga ada hikmah disebalik musibah yg melanda kami di Malaysia..

Kat umh CMa dah mula catuan air..2 hari ade air..2 hari xde air.. gegehla menyimpan air bila air tu keluar mencurah2..

Anak2 dah makin baik demamnye..tapi semasema tu masih ade lg.. sian..CMa yg dewasa ni pun terasa rimas..inikan pulak budak2.. :’(

Lain2 cerita, rumput2 kat kawasan umah cma ni dah makin mengering.. kering sekering keringnyer..tak pernah lg berlaku kejadian mcm ni kat area2 rumah..
Sedih sgt2..

Td tgk kadar Indeks IPU Jerebu. sehingga pukul 11am td,dah cecah 101..kalau uols nk tgk jgk, blh je klik kat DEPARTMENT OF ENVIRONMENT

Hmm.. Hanya Allah yg maha mengetahui.. Mudahan Allah mendengar isi hati & doa kita.. semoga diturunkan hujan rahmat..

Akhir kata, hari ni dah masuk hari ke5  ke6 MH370 hilang.. teruskan berdoa agar pesawat itu dijumpai semula..tinggi harapan agar semua penumpang selamat..

Ya Allah. Engkau Maha Mendengar..Engkau Maha Penyanyang, Engkau Maha Pengasih.


#PrayForMH370

#DoakanMH370

♥ Best Pings ♥

♥FaceBook ♥

♥ Library ♥