♥ Pn Belog ♥

My photo
Assalammualaikum :) Saya CMa, Ummi Seri & Faiz, 32 tahun 2017, Salam Perkenalan.. ^_^ ////Comment Disable. Sekiranya ada pertanyaan atau sebarang maklum balas, bolehlah berhubung dengan CMa di :- Shiemacma@gmail.com mekasih :)

29 March, 2013

~ Baby Irma Hasmie & Redza Shah ~

Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat allah yg maha esa hendaknya..
salam petang.. :)
td jenguk2 kat FB..
Irma Hasmie dah selamat melahirkan bby dia..
comel!!
tahniah buat Irma Hasmie & Redza Shah
Alhamdulillah..

cma suka Irma Hasmie Sbb tu tepek pic dia kat cni..
tak suka tapfer..g men jejauh.. hihih.. :D

Alhamdulillah, mabruk buat Irma Hasmie Ibrahim, suami dan seisi keluarga atas kelahiran putera sulung di hari Jumaat penuh berkat ini. Semoga membesar sebagai anak yang soleh dan taat pada perintah Allah dan Rasul, serta sentiasa mendoakan kedua ibubapanya. Amin ya Rabbal 'alamin.


Notacomot~ Shomel2.... :D



♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

~ KaU HADo?? ~


Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat allah yg maha esa hendaknya...^^
Salam Jumaat yg penuh keberkatan...

Hari ni nan hado mood utk bercerita.. jadinya cma share sahajalah hasil perkongsian dari FB yg cma rasa bermanfaat utk kita baca & fahami...

Sayang menyanyangi sesama pasanGan kita.. ^^

Kamu mmg Suami yg Sweet... :)


Suami & Isteri


wahai isteri... jgn lupa MEMINTA MAAF dari suamimu sebelum tido.. ;)


Pesanan buat diri kita :--

Sentiasa letak allah dlm hati kita..


Kan..? bila org NASIHAT tu.. Sebenarnya..utk kebaikan kita..
jadi..terima dgn lapang dada.. & berterima kasihlah..


mesti ada sbb mengapa ALLAH dah tetapkan begitu..


RUMAH kata pIIIIIIIIIII..
KUBOQ kata MaIIIIIII...
Sudah bersediakah kita jika
AJAL
menjemput seketika nnti??


Ngeh ngeh ngeh...
jgn lupa bayar BIL AIR eh BIL ELEKTRIK yg tertunggak tu ye... :D


Motivasi & muhasabah lebih kepada untuk DIRI SENDIRI sebenarnya..
sharing is caring :)
Notacomot~Hmmm... Dugaan buat SAHABAT baik cma..
Ya llah.. permudahkanlah segala urusan dia...



♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

28 March, 2013

~ Pesanan Untuk Mereka 'Mr Hubby' ~


Semoga uols senantiasa berada didalam lindugan dan rahmat allah yg maha esa hendaknya..
Salam pagi khamis..

Perkongsian yg ingin di share buat mereka yg masih tak tahu.. yg dah tahu tapfer..
baca je ye.. :)

Nafkah Kepada Seorang Isteri.. Baca Betul2 Ye Mr. Husband :)
"Wajib ke atas suami memberikan sekurang-kurangnya 2 set pakaian lengkap kepada isterinya setiap tahun. Bermula daripada tudung, anak tudung, baju kurung, kain sarung, pakaian dalam, stokin dan kasut. Seandainya kurang daripada itu, maka dia akan berdosa.."


Wahai Para2 'Mr Hubby'.. take note okey ^_^

::Sumber::

Notacomot~Alhamdulillah..setakat ni lebih dari 2 set cma dapt..bwahahaha...
lebiu En Alan 



♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

27 March, 2013

~Wordless Wednesday ~

Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat allah yg maha esa selalu…
Salam petang uolsssss…

Wednesday yg x wordless :p
abh & anak same je..... -.-

faiz dgn gaya peaceeeeee Y

Haiyarrrkkk…berani masuk? :p
  
Notacomot~ Pahlawan dihati saya.. hiksssss ^^



♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

~Wordless Wednesday ~


Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat allah yg maha esa selalu…
Salam pagi rabu…

Rabu tanpa kata kekdahnya…… ~~~~ :p
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>
<>
v




Ada yg panggil biskut keras,ade yang panggil biskut mayat,
ade yg panggil biskut kering..

cma??panggil biskut lutut je.. :p.....uols?

Notacomot:~mcm biasa..entri yg tak beberape nk worldless.. bwahahaha..Suka mkn biskut ni??


♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

26 March, 2013

~ Wink ^^ Wink ^^ ~


Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat allah yg maha esa selalu...
Salam petang uolsss...


ade yg ghindu ke..?? muahahaha...

Maaf .. pada yg tertanya2 kenapa xleh masuk blog cma semalam..
Huhuhuh.. cma terusik coding..dah tu abis tunggang terbalik jadinya widget2 kat blog ni..
Jadinya..cma telah meng ‘private’ kan blog sementara waktu.. maaf ye...

Sekarang... dah back to normal.. Cuma perlu buat sedikit touch up nk ringankan blog ni.. terlebih muatan kekdahnya...

So.. amacam?? Shantek dak layout baru ni.. muahahaha..

Saje2 test blockqoute...miahahaha... >_<


Notacomot~Uols.. klu ade yg rasa bermisai nk tunggu page ni loading bagi tau eh...
Ke..klu ade kritikan bernas pasal layout cma ni sila kritik kaw2 eh...
Mood make over ni masih ada..



♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

25 March, 2013

~ Buffered Earning | March ~


Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat ALLAH yg maha esa selalu…
Salam Pagi Isnin.. ^_^



Mlm tadi dok mengecheck2 akaun nuff. ternyata BE sebelum ni dh ME..
adelah seposen dua hasil dia menari2 kat teratak veta sblm ni..
Alhamdulillah...rezeki..sape nk bg? :D

dn yg bestnye, BE baru dtg berganti..
Hotlink Prepaid Blackberry ..Baru lgi munculnye..20 hb lepas..
huhuhu...sudah tentulah gumbira rasa hati.. terima kasih wahai en nuff & advertiser memilih blog picisan ini.. dgn harapan BE bi running lama2 ckit..
miahahaha...

Alhamdulillah..

testing blockquote jadi ke tak ?
 Notacomot~ earning dah boleh cashout..sukanya..dptla beli study table utk seri nnti ^_^


♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

24 March, 2013

~ Godek & Godek ~


Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat allah yg maha esa selalu..
salam petang..
cma tgh tuko2 template dan background teratak nih. template lama tu ntah ape pasai font lari coding.. jenuh nk mengejarnye.. pulak tu layout jadi beso kecik..
hmm... mengstresskan sungguh la...
masih lg dlm mood nk bertuko2.. silalah dtg mcm biasa... uols x tersalah umah ye~~~
test blockqoute jadi ke tak..huu

template baru ni oke tak? ke nampak pelik bebeno??
Notacomot~  tengah beramah mesra dgn coding & css.. yess... come to mama.. :D

♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

21 March, 2013

~ Cheezy Wedges Homemade ~

Bismillahirrahmanirrahim…
Assalammualaikum….
Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat allah yg maha esa selalu… salam pagi Khamis… ;)

Copyright Penbiru.com
Pembetulan utk tajuk diatas tu.. bukan wedges yg homemade..tp Cheezy tu yg buat sendiri.. hah! Berbaloi2.. Rasa pun lebih sedap dr chezzy wedges kat kepci tu.. miahahaha…

Alkesah… Cma dah lama dok mencari2 dealer yg jual chezzy powder ni… & Finally. Dah jumpa! Alhamdulillah… dan yg penting hahal!

Nyummmieeehhhh ^^

Cma order Japaleno Jalapeno Cheese Powder ni dari akak PENBIRU.
Ternyata mmg nyummieh~~~ Klu uols nk order or nk tau detail psl Cheese Powder nil eh la KLIK SINI.

cheezy yg super duper best >_<

Haa.. jgn tak tau.. Akak PenBiru ni pun ade menerima tempahan jahit manik. Sungguh la…cantik sgt2..cma pun dh berkenan…tunggu masa je ni.. muahaha… nk tgk hasil2 nye, leh KLIK JAHIT MANIK ni..

Notacomot~  Nyum3.. dah abis.. nk order lg nnti.. hihih…Suka mkn cheezy wedges dak?? Faiz & seri sampai menjilat pinggan! :)

Notacomotcomot~ Maaf klu font x beberapa nk stabil coz coding tunggang langgang.. huhuh..




♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

♥ Best Pings ♥

♥FaceBook ♥

♥ Library ♥