♥ Pn Belog ♥

My photo
Assalammualaikum :) Saya CMa, Ummi Seri & Faiz, 32 tahun 2017, Salam Perkenalan.. ^_^ ////Comment Disable. Sekiranya ada pertanyaan atau sebarang maklum balas, bolehlah berhubung dengan CMa di :- Shiemacma@gmail.com mekasih :)

11 November, 2013

Kami Di Lindungi :)



Semoga senantiasa berada didalam lindungan & rahmat allah yg maha esa hendaknya..
Salam pagi isnin… :)
Hari ini saya coti! Muehehehe.. :p

Alhamdulillah…
Dulu…CMa sangat negative dengan Insurans… Ape2 je citer pasal Insurans, CMa akan ‘leave the conversation’.

Tapi itu dulu. Sebelum kene batang Idung sendiri *Yerla..Manusia ni,dah terkena baru nk amek pengajaran* -MerujukKepadaDiriSendiri-
Lepas kejadian yang menimpa ni, CMa dah mula fikir pasal diri sendiri, kaum keluarga & masa depan..mula meng’google’ plan insurans ituu..plan insurans ini..celah sana, selah sini.
Akhirnya Berjaya jugak mnjadi mengInsuranskan Diri.

Dan lepas tu, Kenal pulak dgn Kak Intan, baca pasal Protection Plan
Macam best jer… macam menarik jer… macam nk sign up jerr.. hehehe.. :p

Apa yg menarik pasal Plan ni? ianya cover dari segi medical, hospitalization, Critical Illness errmm ade lg, tp cma lupa..tp yang paling best ade SAVING. Ya… SAVING. Duit yg kita bayar tiap2 bulan tu akan disimpan sikit dalam saving account bersama Plan ni. monthly payment pun takde la cekik leher sangat.

kalo ikot umo cma ni.. dalam umo 40 tahun nnti cma akan ada saving Kurang lebih 40k mcm tu.dan ianya boleh dikeluarkan sekiranya kita nak.tanpa perlu mmbayar lebih.Kalau sendiri simpan, belum tentu cma dpt kumpul sebanyak ni.. -_-

Uols.. mana yang belum ada apa2 Protection Plan tu, Di nasihatkan, signup la mana2 protection plan yg uols rasa worth it bila duit yg kita bayar tu, betul2 sampai balik kat kita.
Jika dimasa akan datang,kita ditimpa apa2 musibah, insyaAllah.. plan insurans yg kita amek tu,akan membantu kita kelak.


Perlu diingat. CMa tak Memaksa. Cuma memberi perkogsian dari apa yg pernah cma lalui sendiri. Zaman sekarang ni, Protection Plan tu adalah keperluan. Bukan Kehendak. Buang mindset negative terhadap Insurans.berhubunglah dengan mana2 pihak yg uols berkenan nk Tanya.

Kalau uols berminat dgn Protection Plan mcm cma ni, Boleh la roger Kak Intan.sekadar nak bertanya pun boleh..Setakat ni, cma berpuas hati dgn explanation k.intan..
Selain dari Protection Plan, Plan untuk menunaikan Haji & Umrah Pun ada jgk :)
Cma sekarang dah ada 2 Plan Insurans :)

to K.intan.
Mekasih tau kak.Syukur Alhamdulillah..Terima Kasih sbb perkenalkan cma dgn Protection Plan ni :).

Notasiku: Ya.. MATI itu pasti.. ;)..

♥ Best Pings ♥

♥FaceBook ♥

♥ Library ♥