♥ Pn Belog ♥

My photo
Assalammualaikum :) Saya CMa, Ummi Seri & Faiz, 32 tahun 2017, Salam Perkenalan.. ^_^ ////Comment Disable. Sekiranya ada pertanyaan atau sebarang maklum balas, bolehlah berhubung dengan CMa di :- Shiemacma@gmail.com mekasih :)

28 November, 2013

Review Bersama Blog HT

Review Bersama Blog HT

Salam khamis semuanya...
Alhamdulillah..

Hari ni CMa nk join Review Blog bersama BlogHT.
Jom cekidaut! =)


Syarat-Syarat Penyertaan:

1. Terbuka kepada semua pemilik blog Personal sahaja.(Siap!)
2.  Masukkan blog http://herba-tihara.blogspot.com/ ke dalam bloglist anda. (mmg dah ada)
3.  Buat satu entry bertajuk "Review Bersama Blog HT".(Siap!)
4.  Letak banner di atas dan link back to this entry. (Siap!)
5.  Tinggalkan link entry anda pada kotak komen di bawah. (Siap!)


Hadiah-hadiahnya :

Pemenang pertama, kedua dan ketiga  (Dipilih menggunakan random org. )
-Review blog
-Sticky post untuk review entry- 24 jam

Pemenang keempat, kelima dan keenam (Dipilih menggunakan random org. )
- Blog pilihan entry- 1 entry setiap seorang

Top referral tertinggi untuk link entry ini-
-Hadiah cenderahati dari blog ini- 2 pemenang


**tarikh tutup: 24.12.2013 ( Selasa )


Jom ramai2 join =) KLIK SINI



♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

27 November, 2013

A Complaint Is a Gift


Semoga senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat allah yg maha esa hendaknya...Salam pagi rabu...
hai uolss *sambil  lambai2 tangan*

wah wah.. mcm gembireee je..mcm happy jerr.. mcm shukee jer... huahuahua... suka lah sangat...
Entry nk cepat.. CMa pegi Training 2 hari minggu ni.. rabu & khamis.. kemungkinan besau..tiada jejak balas.. entry ada kot.. itupun autopublish..
Sebarang jejak balas, cma akan menyusul kendian yerr..


>>Training Subject: A Complaint Is a Gift
>> Training Date: 11/27/2013 - 11/28/2013
>> Justification: This programme will help to improve my skill to handle
difficult situation with customers so that i can follow up on my work.
>> Trainer: Rajes Singam
>> Venue: Copacabana, Level 12 - Sunway Resort Hotel

Have a great day =)


Notasiku~ A Complaint Is a Gift??? Huhuhu...



♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

26 November, 2013

Setia bersama =)


Semoga Senantiasa Berada didalam lindungan Dan rahmat allah yg maha esa hendaknya...Salam pagi selasa semuanya…
Hujan dipagi hari… Alhamdulillah…

Ehehe…mcm mana semlm? Adakah uols Berjaya membuat senaman mulut?
kwang kwang kwang.. teringat time sekolah menengah dulu, ada casting utk Teater kat ASWARA.Diwajibkan utk menghafal ayat2 mcm ni.CMa failed.. huahuahua..

okeh… apa yg setia bersama tew?..
pengakuan disini.. CMa sendiri amek supplement tambahan.. cth spt vitamin C..dah lama consume..adelah dekat 4 tahun giteww..

kenapa amek? Saje gatai2.. hahaha.. takdelah..badan kita kan kekurangan vitamin tambahan..cth terdekat vitamin c..

Nowadays, supplement kesihatan mcm ni bersepah2 pilih aje.. kalo tanye cma..setakat ni, cma stick dgn Shaklee.. produk tak cekik leher sgt dan worth it sbb ia mmg mnjalankan tugas..

Ape bestnye mkn Vit C..? Kulit jadi sihat,semakin cerah,gebu gebas, soft,licin mcm telur rebus, parut2 akan semakin pudarr.. dan akan meningkatkan kadar metabolisme.. itu pada cma la. Tak tau la pada pengguna lain..amek sebiji setiap hari sebelum tido, esok pagi tu harusla melabur amanah saham dulu.. kalau tak..maunye dekat2 4 hari simpan baru la terasa nk mmbuang..
huahuahua..


hubby cma,dulu kaki dia ada mcm eczema..teruk jgk la..tp lps aje amek VIT-C ni,beberapa bulan lepas tu, terus baik sendiri.. terkujat ai tau..sblm tu, punya jenuh cari krim la, sabun la, minyak la, ubat telan la.. semuanya tak menjadi..sekarang..alhamduliilah…

tp perlu diingat,jangan sampai menjadi ‘hamba’ supplement sudehhh… :p
uols macam mana? Ada amek supplement tambahan? =)

notasiku~ selasa yg agak malas.erkkk buleh gitewwww..?


♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

25 November, 2013

Kisah 'K'


Semoga senantiasa berada didalam lindungan & rahmat allah yg maha esa hendaknya…
Salam isnin semuanya…
Alhamdullllah… ada lagi Cma kat sini.. =)

Monday yg agak mencabar… Internal Audit is cominggggggggg!!! Agak purak2 kebizian disini.. muehehe…

CMa kopipes dari FB… buat exercise gigi dgn lidah & mulut.. tak caya? Sila baca.. muahahaha… =D

Cerita bermula dari huruf K

Ketam ketip kuku kakinya. Kawan karib Ketam, Kodok, kata kepada Ketam, "Kenapa kau ketip kuku kaki kau,Ketam... kenapa?" Ketam kata,

"Ku ketip kuku kakiku kerana kuku kakiku kelurut... kakakku kata, kalau kukuku kelurut, kita kena ketiplah!"

Kodok kentut kekeliruan. Kodok kata kekalutan, "Kadang-kadang kalau kukuku kelurut, ku ketip kenapa keluar kudis?"


Ketam ketawa, "Kah..kah..kah..kah..kih..kih..kih..kih.. Kuh..kuh..kuh..kuh!! Kodok.. Kodok.. kenapa kadar kebodohan kau ketara keterlaluan?"

Kodok kata kepada Ketam, "Ketam. Kenapa kau ketawakan ku?"
Ketam kata, "Kelakar."


"Kelakar ke kurang-ajar?" kata Kodok. Kerana kemarahan Kodok keterlaluan, Kodok ketok kepala ketam kuat kadar kilat.

"kelekuk ! kepala Ketam kebengongan kerana kena ketukan Kodok.
Ketam kata, "Kodok.. Kodok.. kenapa kau ketok kepalaku? Kan kesakitan." Kesian Ketam. Kerana kurang-ajar, kepalanya kena ketok.


Notasiku.. Kui Kui Kui.. :P Tetiba semua Huruk K jadik 'tebal" :p



♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

23 November, 2013

7 Month Ago?? Apa Dah Jadi Ni???!!


Semoga senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat allah yg maha esa hendaknya..
Salam weekend semuanya..

haritu kan... cma CMa Pasang widget bloglist.
Masalahnye..kenapa ada some link tak berupdate yer..?

Contoh mcm blog PapaMifz.. & Cik Moon Adnan.
Last update was 5 & 7 Month Ago….
Sedangkan baru kejap tadi cma singgah blog beliau..
Ada recent entry..

Huhuhu.. Anyone yg pernah alami kes2 mcm ni? Cma memerlukan bantuan dari anda.

HELP!



♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

22 November, 2013

Sekadar Perkongsian untuk Saye & Awak =)

smile.. =)

Semoga senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat allah yg maha esa hendaknya…

Salam Jumaat…
Sharing is caring =)
 
Dengki dengan  kawan,
burukkan dia dekat orang lain,
nanti akhirat,
merangkak bawah panas terik,
cari kawan kita tu balik.
Berat Azab.

Aku lebih rela ada musuh yang jujur membenciku
daripada mempunyai kawan,
yg hanya nampak gembira dihadapanku,
tetapi membenciku di belakangku.

Bila isteri abam berleter,
jangan marah..
sbb berleter adalah hiburan orang puan.
mereka akn rasa puas kalo berleter..
sbb isteri dh byk bt kerja umah..
jga anak, masak, bsh kain, mcm2..
sabao je la.. =)

Allah will make everything beautiful at the right place,
at the right time,for the best reason.
Allah is the best of all planners.

Bila rasa tak tenang, sedih tiba-tiba, rungsing dan emosi kacau.
Letak tangan di dada dan beristigfar banyak kali.
InsyaALLAH semua akan jadi baik. SENYUM
 

NEVER SKIP A PRAYER.
There are millions in their graves wishing to comeback to life,
only to prostrate to alllah
JUST ONE MORE TIME
Nilai setitik AIR MATA IBU
Last but not least,

jika belum. jom kita selawat bersama-sama :-
Allahumma salli `ala muhammadin wa`ala ali muhammad
alhamdulillah =)

Notasiku~Jumaat yg tak banyak kata…Alhamdulillah untuk kesenangan yg diperolehi sehingga saat ini  =)



♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

21 November, 2013

Faiz : Ada saje lah Anak Soleh ni ( ^_^)


Semoga senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat allah yg maha esa hendaknya…
Salam pagi khamis… ^_^

Godek-godek gambar tetiba ada gambar ni.. muehehe… ape agaknye tuuuuu..?

Jeng jeng jeng… ^^

V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
Hmmm.......nampak tak mata saye tgh tengok ape tuuwwwww??

V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V

Macam best jewwww..mcm cntik jewww.... macam candy jewwww...
tak leh jadi ni!

V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V

Aummmmm....ngap!

Jangan mareee..



Oh anak ! v_v


♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

20 November, 2013

Biar Gambar Berbicara


Semoga senantiasa berada didalam lindungan & rahmat allah yg maha esa hendaknya..
Salam petang semuanya…

Kisah pegi Sunway lagoon family day ari tu..Warning!!! banyak gambar okeh..
Ehehe…

Let’s Picture Talk =)

punya ramei manusiaaa

Masuk pet's house tgk haiwan2

dan lagii

boya darat!

peacock!

eksited kemain :p

bebird!

ade saje cik seri ni..hohoho

top kids model of the year??? -_-

kami =)

kesayangan abah

kesayangan ummi =)

pelampung tak bleh tinggal!

peace yaw!

last taken =)


sekian =)



♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

19 November, 2013

RESEPI : Cheesecake Biscuit (Cheseekut) Yang Simple & Sedap!

Tara... Cheesekut Versi CMa =)

Assalammualaikum…
Semoga senantiasa berada didalam lindungan & rahmat allah yg maha esa hendaknye…
Salam Ptg semua.. ^^

Fenomena Cheesekut! Orang semua dah mkn kenyang sampai muak,awak baru terhegeh2 nk p google resepi.. muehehe…

CMa, kalo takde bakar2 bagai ni yg suka..senang kot! Ni pun versi mcm kek batik.tp lg simple dari kek batik. Bahan2 pun senang  nk dapat..meleleh air idung punya teringin nk makan kek berhantu ni..huahuahua.. *sambillapairhidung*Meh kite cekidaut resepi…

Bahan-Bahan:-

1 Pek Biskut Deluxe (Hup Seng)
250g Cream cheese (Philadelphia or Tortura)
½ Tin Susu Pekat Manis
1 Kotak Fresh Milk
Oreo Hancur (Optional)
Nestum (Optional)

Cara- cara :-
  1. Pukul/blend cream cheese tu sampai agak kembang.
  2. Masukkan susu pekat (ini boleh dikurangkan sekiranya takmo manis)
  3. Masukkan 2 sudu fresmilk (ini utk adjust kepekatan bancuhan)
  4. Celup biskut dalam Fresh Milk.(celup ye bukan rendam)Kendian Susun dlm bekas.
  5. Curah/Lapis bancuhan tadi keatas biskut yg telah disusun.Taburkan Nestum/ oreo.
  6. Proses 4&5 ni, diulang sehingga habis.
  7. Lapisan cheese yg atas sekali tu,boh tebal2 sikit. Baru umphh!
  8. Tekan2 adunan tu bagi padat.Hiasla ape2 yg menarik hati, colour rice ke, choc chip ke, oreo ke, nestum ke, pun vole.
  9. Simpan dlm fridge semalaman. Esoknye dah buleh makan.Nyummieh!!


Ini Versi bergambar ye..
Bahan2 utama..mesti ada 4 bahan ni.. CMa guna susu MYRASA sbb die kurang manis & murah ^^

rupa bancuhan cream cheese dgn susu..sptnye cair sikit dari yg ni..tp boleh laa~~

celup biskut dlm susu satu persatu.tapi kalu malas, campak semua mcm ni.. tp kena cpt, klu tak biskut lembik..hohoh

susun dlm bekas cantik2 :)
lapis dgn cream chesee.. buat sehingga habis yerr kalau nk tambah nestum or oreo pun buleh sgt
dah sampai lapisan teratas..kalu nk, bleh deco dgn oreo,nestum, cekelat rice or etc
tekan2 bagi padat pastu simpan dlm fridge. cma letak nunnn kat tempat beku.. hahahaha..overnite lah kamu kat situ
dah siap..rupa lps kuar dari bekas..
comot! mari kita kasi potong...dan potong..
dah siap! jemput makan! =)

Resepi asal cma google..ofcos ade versi derhaka.terpulang isi pewot individu..
Resepi Asal dari SINI.

Sekian.. anak soleh & solehah ni tak suka cheese.sukak lagi dengan kek batik tu.. bapaknya ngan maknya sahaja yg tibai bagi habis..kuikuikui..

jom Cheesekut!! =)





♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

18 November, 2013

Pa Alif Nun Ta


Semoga Senantiasa Berada didalam lindungan Dan rahmat allah yg maha esa hendaknya...
Salam Pagi Isnin..^_^

.PeNaT.

Huhuhu.. Agak keletihan pagi ni.. semlm seharian berjalan-jalan katenye.. kuikuikui..
Entri nk cepat.. masih berhutang jejak balas dgn uols.. sabaq na.. sat g cheq mai..
sayanggg ampa ketat-ketat tau!

Notasiku~ masih dlm mood meng' makeover' blog.. wish me luck =)



♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

17 November, 2013

Sunway Family Day


Semoga senantiasa berada didalam lindungan & rahmat allah yg maha esa hedaknya..
Salam Weekend eberibadi.. ^^

Hari ni ada Family Day Seanterio Sunway..
Sunway University ,Sunway Pyramid, Sunway Lagoon, Sunway Menara, Sunway Resort, Sunway Holdings.Segala Macam Sunway ada…Harusla Sesak dgn lautan manusia nnti..

Family Day pun Held Kat Sunway Lagoon..kompom Sesak!
Kalu Tak salah,Ini dah kali ke 3 cma attend Family Day Event Sejak kerja kat sini.. muehehe…

Sekian..saksikanlahhhhhh dua org budak yg sangat eksited..sape lagi kalo bukan seri anak yg solehah & Faiz anak yg soleh ni…

yang sorang kemain..yg sorang lagi tu dah kenape...? kuikuikui.. :p

Notasiku : Selamat berweekend Semuanya ^^




♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

♥ Library ♥

♥ Traffic ♥