♥ Pn Belog ♥

My photo
Assalammualaikum :) Saya CMa, Ummi Seri & Faiz, 32 tahun 2017, Salam Perkenalan.. ^_^ ////Comment Disable. Sekiranya ada pertanyaan atau sebarang maklum balas, bolehlah berhubung dengan CMa di :- Shiemacma@gmail.com mekasih :)

13 September, 2013

~ Pasal Training Semalam. Manfaat ke? ~


Semoga semuanya senantiasa berada didalam lindungan & rahmat allah yg maha esa hendaknya…
Salam Pagi jumaat u all..
Alhamdulillah… Masih diberi kesempatan utk kita bertemu penghulu segala hari ni.. ^^
2 Day Communication Essentials Workshop :)

Nak Citer pasal CMa g Training hari tu.. Hahaha… klu u all bosan nk hadap, terus la menghalakan mouse ke kotak komen.. :p

Alhamdulillah… 2 hari hadir ke training ini sangatlah bermanfaat… tu yg cma nk share dgn u all ;)hmm.. macam mana nk buat supaya bebelan cma ni tak memboringkn ye..?

mulakan dgn  memahami diri sendiri dulu.. okeh.. setelah CMa buat kaji selidik tentang psychology , dan hasilnye - CMa merupakan seorg yg DECISIVE .. tgk aje pic kat bawah ni..

**
**
**

menurut pada carta LEONARD, personality saye lebih kepada D.

**
**
**

I am the Decision Maker..katanyeee

kihkihkih.. bab kekuatan tu satu dua je betul..tapi tang kelemahan tu mmg 99% ada persamaan..
hmmm.. agak pelik disitu.. tak perlah.. abaikann…
 
5 Jenis sifat kita..
Semestinya u all memiliki salah satu mahupun kesemua personaliti diatas.

then, CMa belajar mcm mana nk kenal seseorang melalui body language. Kiranya..bila kita approach seseorang tu nk ajak berbual.. dari respond dia je, kita blh tahu samada sesorang tu jenis yg mcm mana..
dia berminat nk teruskan perbualan.. or.. dia tak mahu diganggu..

lain2.. ermm..belajar mcmane nk handle sesuatu situasi.. contohnya membalas kiriman email & cara kita utk memulakan perbualan dgn orang atasan mahupun rakan sekerja dgn lebih professional gitewww

Sesi penerangan Ape itew Emotional Intelligence (EQ)

agak memboringkan bukan…? Hahaha…CMa tersangatlah failed klu nk buat penerangan mcm ni..
aduyai..masih terasa ketaq kaki bila kena panggil bagi penerangan kat depan2 orang ramai.. jawapannya..mmg bunyi krikkkk krikkkk cengkerik jer la.. hahaha…mmg totally lost.. yep! Cma akui..cma seorang yg nebes bila kena buat presentation.. ketaq oooo… time tu jugak sakit pewot..

okeylah.. harap2 dapatlah CMa mempratikkan terus menerus pembelajaran baru ni..rasa ralat tak dapat share sepenuhnya point penting yg cma dpt mase dlm training ni dgn u oll semua.. ilmuu tuuuuu…
*AdaYangKesahKeDerrrrrrr* ?? :p

penutup, melayan gambar sememeh jerrrrr ni.. ngeh ngeh ngeh

Buat task. cucuk straw menembusi ubi kentang..
berjaya buat! ngehehehe.. :p

Task lagi..cucuk straw menembusi buah epal.. ini kali ke8 baru jadi..
beso btl buah epal hijau ni tau..cma rase mcm nk makan jerrrrr..
ngiahahaha.. :p

Taraaaaaa...dpt sijil *kedatangan* jerrrr pun.. mihmihmih
 
aa.... ini CMa suka.. dpt gift setiap sorg sbb kumpulan kitorg berjaya kutip point tertinggi.
CER TEKA..APEKAH ITU??
Sekian..
Ha.. klu nk  test personality u all jenis yg mcm mana, bleh klik SINI

Notacomot~ Rasa nk pergi ..pergiiii.. hmmm..... ~~~


♥ Library ♥

♥ Traffic ♥