♥ Pn Belog ♥

My photo
Assalammualaikum :) Saya CMa, Ummi Seri & Faiz, 32 tahun 2017, Salam Perkenalan.. ^_^ ////Comment Disable. Sekiranya ada pertanyaan atau sebarang maklum balas, bolehlah berhubung dengan CMa di :- Shiemacma@gmail.com mekasih :)

25 June, 2013

~ Maggi Meals ~

semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat allah yg maha esa hendaknya...
salam pagi selasa...
Pagi yg masih berjerebu Jerebas.. huhu..Smoga berakhir dgn cepat..



Ini Pun cerita yg hampir basi..citer jumaat lepas..
malas nk masak punye pasai.. gegeh la cari any instant paste nk di gulaikan ayam kat umah tu.. cari punya cari..pusing punya pusing.. terkenan kat MAGGI MAGIC MEALS ni..
ape yg magic sgt tuuu?? bwahahaha.. :p

cara-cara masaknye :-

Hiris isi Ayam cecantik.
Hiris bawang besar bentuk bulatan.
letak kedua2 bahan ni dalam beg plastik yg telah disediakan.
masukkan rempah,
sedikit air,
ikat. pastu letak dalam piyuk nasi.time nk menanak nasi tu.
cma tambah black pepper ckit kasi ngam dgn tekak..



hasilnya??
lumayan lah jugak..
cuma kuah ckit..melekat nasi kat jari jemari tatkala bersantap..
buleh tahan rasenye..hubby pun telan aje.. cuma komplen ade lada hitam sbb beliau sakit tekak..hehe..habis jgk 3 pinggan nasi..alhamdulillah...

harap maaf takde pic yg dah siap terhidang cantek dlm pinggan..lapo..ngap terus.. :p

day two (2) Diet Detox :- Vegetarian :)

Notacomot~ Ade yg dah pernah try mane2 instant paste dari Maggi ni?


♥ Best Pings ♥

♥FaceBook ♥

♥ Library ♥