♥ Pn Belog ♥

My photo
Assalammualaikum :) Saya CMa, Ummi Seri & Faiz, 32 tahun 2017, Salam Perkenalan.. ^_^ ////Comment Disable. Sekiranya ada pertanyaan atau sebarang maklum balas, bolehlah berhubung dengan CMa di :- Shiemacma@gmail.com mekasih :)

30 June, 2013

~ =) ~


Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat allah yg maha esa hendaknya...
Salam Weekend semuanya...

Muka Ada sinyum.. apa pasal? muahahaha...
ari ni den kono kojo...
seronok btl la kan..


semalm misi ke sunway pyramid tak jadi..
bertukar ke rombongan cik seri ke jalan TAR..
motif?? carikan die baju raya sesiap..
penat jugak pusing pusing pasar masjid jamek dan keluar masuk Jalan TAR tu..
Manusia... tok sah habaq la.. org KL mana reti tidoq..
berlaga vontot.pulak tu hari sabtu, ade pasar, Jakel & MYDIN ade buat sale..
sempat jgk la beli semeter dua kain utk baju kurung seri..
miahaha..
total cost  3 Rat jgk habis ke dia sorang je.. best~~~~

penat sbb pestime g KL nek Rapid KL. menurut kemahuan anakanda berdua tu sebenarnya..
pegi senang, balik tu payah ckit..Depoh dah bertukar. hangen jgk la dgn petugas yg ada kat situ. kejap ckp, stesen A. kejap stesen D .Rupenye stesen C.berpeluh kotiak den mencarinya.. huuuuu

Sekian.. itu je pun nk bercerita..
dalam opis ni kalut ckit, sebab esok ade SIRIM Audit.
Auditor dari SIRIM yg datang..
harap semuanya okay...
lebiu..
muahhh muahhh...


Notacomot~Best la... uols cuti hari ni... huuuuuu



♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

29 June, 2013

~ Buffered Earning / CPUV For June ~


Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat allah yg maha esa hendaknya...
Salam sabtu...
oh sabtu...

diriku masih berada dirumah..
ape plan?

mungkin akan melabuhkan vontot ke TGV Sunway Pyramid.Bawak anak soleh & solehah cma menonton muviee.. harap2 cuaca okeylah esok.. kenyang dah sedut asap jerebu nih.. hihi..

okey...
alhamdulillah..
CPUV/BE untuk Bulan June ni masuk..
thank youuu mr NuFF & Advertiser yg berminat ye..


tapi cma tak nampak pun iklan ni menari2 kat mana?
iklan kakao talk tu pun dah lama tak nampak.. mesti nk ME lepas ni..
muahaha...

sekian..


..sekadar untuk catatan Puan  Blog Sendiri..

Notacomot~ Tuan2 & Puan2 kemana hari ni??



♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

28 June, 2013

~ Huduh! ~

Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat allah yg maha esa hendaknya…

Salam pagi Jumaat..
Alhamdulillah… Kita masih diberikan 1 lagi kesempatan utk jumaat hari ni ;)
Alhamdulillah jga.. kawasan umah cma semakin bebas dari jerebu jerebas.. Alhamdulillah…

Bermula hanya dari berpransangka buruk terhadap seseorg,tak mustahil, kita akan terus buruk sangka & berfikiran yg tidak elok dgn sesorg itu kan?
Moral of the story, jgn sekali2 biarkan hati anda diselubungi perasaan BURUK SANGKA..
Muahahaha…



Cma kan..
Hmmm…
Tak per la.. mendoakan supaya manusia itu sedar diri & perbuatannya…
Bak kata imam Ghazali :-


......\
......║▒\
......║▒▒\
......║░▒║..Luka
......║░▒║..disebabkan...
......║░▒║..Pedang
......║░▒║..Jika
......║░▒║..Dibalut
......║░▒║..Akan
......║░▒║..kembali
......║░▒║..Sembuh
......║░▒║..TETAPI
......║░▒║..Jika
......║░▒║..Luka
......║░▒║..disebabkan
......║░▒║..Kata-kata
......║░▒║..Akan
......║░▒║..kekal
......║░▒║..di
......║░▒║..Ingatan
......║░▒║..Sepanjang.
......║░▒║...Hayat.....
......║░▒║
......║░▒║
.▓▓▓▓▓▓▓▓▓ " Apakah yang paling tajam di dunia ini?".
.......]█▓[Imam Ghazali menjawab yang paling tajam adalah "lidah manusia".
.......]█▓[Kerana melalui lidah, manusia dengan begitu mudah menyakiti hati
.......]█▓[dan melukai perasaan saudaranya sendiri.

.......]█▓[



1 hal lg, baru2 ni ade salah faham yg berlaku diantara cma dan rakan sekerja.. huhu.. saya tak bersalah..
agak terluka jgk..tapi xpelah..perkara yg nk berlaku akan jadi juga..kami pun dh settle baik22.. alhamdulillah... moral of the story..jangan buruk sangka okay... :p
 
Notacomot~ Cuba menyembuhkan luka.. Maafkan cma kepada sesiapa yg baca status2 FB cma yg teruk tu..cma sendiri tak percaya yg cma sendiri yg taip..Nampaknya, nak tak nak, cma kena jugak berdepan dgn si polan.
Tapi yg pasti, status2 itu akan kekal disitu buat pengajaran..





♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

27 June, 2013

~ Patutnye Semalam ~

Semoga  uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat allah yg maha esa hendaknya...
Salam khamis uolss..

Alhamdulillah... Jerebu kat kawasan umah cma dah semakin menghilangkan dirinya..
Segarrrrrr bugarrrrrr nk tarik napas dalam2.. tapi kene hati2 jgk.. masih ade sisa saki baki kualiti jerebu yg tak elok ni.. huhuh...

Patutnye pic ni nk publish semlm.. tapi... kerana ketiadaan Mood tgk wall FB cma sendiri tu.. maka hari nilah cma publishkan.. buleh gituu?? Muahahaha

Opssss... tak ready lagi la ummie... hihi.. :p

Pesan Seri & Faiz : Jgn lupa pakai topeng muka bila keluar rumah ye uncle2 & untie2 semua..Ade jerebu..asap jahat..nnti batuk! :p

Notacomot~ Keadaan jerebu kat tempat uols macam mana? Masih sama or dah semakin ok?



♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

25 June, 2013

~ Maggi Meals ~

semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat allah yg maha esa hendaknya...
salam pagi selasa...
Pagi yg masih berjerebu Jerebas.. huhu..Smoga berakhir dgn cepat..



Ini Pun cerita yg hampir basi..citer jumaat lepas..
malas nk masak punye pasai.. gegeh la cari any instant paste nk di gulaikan ayam kat umah tu.. cari punya cari..pusing punya pusing.. terkenan kat MAGGI MAGIC MEALS ni..
ape yg magic sgt tuuu?? bwahahaha.. :p

cara-cara masaknye :-

Hiris isi Ayam cecantik.
Hiris bawang besar bentuk bulatan.
letak kedua2 bahan ni dalam beg plastik yg telah disediakan.
masukkan rempah,
sedikit air,
ikat. pastu letak dalam piyuk nasi.time nk menanak nasi tu.
cma tambah black pepper ckit kasi ngam dgn tekak..



hasilnya??
lumayan lah jugak..
cuma kuah ckit..melekat nasi kat jari jemari tatkala bersantap..
buleh tahan rasenye..hubby pun telan aje.. cuma komplen ade lada hitam sbb beliau sakit tekak..hehe..habis jgk 3 pinggan nasi..alhamdulillah...

harap maaf takde pic yg dah siap terhidang cantek dlm pinggan..lapo..ngap terus.. :p

day two (2) Diet Detox :- Vegetarian :)

Notacomot~ Ade yg dah pernah try mane2 instant paste dari Maggi ni?



♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

24 June, 2013

~ Mochi - Mochi ~

Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat allah yg maha esa hendaknya...

Salam pagi Inin..
Walawehhh Jerebu meh!


Hari ni syiokla budak2 skolah.. Our PM Tan Sri Najib dah umumkan sekolah2 didaerah Melaka, Selangor dan Wilayah diarahkan tutup ekoran Jerebu yang semakin tebal.. Hehehe... kerje tak dpt coti plak ye... sadisss... :p

Pautan Sekolah Diarah Tutup :- Malaysia Kini, MStar, Kosmo

Hari ni cma masih lagi diserang tekak  yg gatal, kerongkong yg sakit, mata pedih berair ala2 berkaca2 gitu..pernafasan terasa panas, batuk kering dimlm hari, batuk kahak disiang hari..dan selsema..huhuh... cukup pakej...
Ingat nnti time lunch nk menyelinap ke Panel Clinic Jap.. amek ubat ape yg patut..


walaupun begitu,Alhamdulillah.. En Hubby, Seri & Faiz antibody mereka tu masih kental lg..Sihat walepat liat.. semoga mereka akan terus sihat... amin...

Mochi!




Cma sukeeee makan Mochi..
Ade inti kacang merah, kacang hijo, penut butter, bijan hitam dan beberape jenis lg.. cma lupe..tapi Cma paling suke~~~ Itu perisa peanut butter..
Mochi ni kuih tepung pulut berinti.. makanan ruji orang jopun.

Minggu lepas mkn.. sedap betul,rasanya yg kenyal2 dan manis2 menusuk ke mulut.. muahaha..Klu uols nk rase, g je ke 711. Tp nasib la jugak klu kehabisan stock. Menung aje la.. bwahahaha...

Nak tgk lagi rupe bentuk Mochi. Klik Je MOCHi ni..

Adios!Take care musim jerebu ni..

Notacomot~ hari ni saye fruitarian .ate.. dok makan buah aje sepanjang hari.. mihmihmih..:) Mane yg cma belum singgah tu.. sabaq nohh.. cheq mai.. cheq mai.. sayang ampa ketat2 sploh juta kali..  :)




♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

23 June, 2013

~ Syaaban Dan Malam Nisfu Syaaban ~


Semoga uols senantiasa berada didalam lindugan dan rahmat Allah yg maha esa hendaknya..
Salam Petang semuanya…



Huhu..stop kejap komplen pasal jerebu..
Mlm ni Malam Nifsu Sya’ban..
Sebaiknya kita berpuasa sunat dan membaca  Surah yasin sebanyak 3 kali usai solat maghrib nnti.Cma salah buat pengiraan sebenarnye..huhu..

Ingatkan puasa tu esok.. rupanya hari ni.. (Mlm Nifsu Sya’ban)huhu.. tu lah dia..lalai.. betapa beruntungnya mereka yg mengerjakan amalan2 sunat hari ni..


Hari Nisfu Syaaban adalah hari dimana buku catatan amalan orang-orang Muslimin selama setahun diangkat ke langit dan diganti dengan buku catatan yang baru. Catatan pertama yang akan dicatatkan dibuku yang baru akan bermula sebaik sahaja masuk waktu Maghrib (waktu senja), (15 Syaaban bermula pada 14 haribulan Syaaban sebaik sahaja masuk waktu Solat Maghrib).

Nabi Muhammad s.a.w. menggalakkan umatnya untuk bangun malam dan berjaga serta beriktikaf sepanjang malam kerana tidak mahu amalan diangkat dalam keadaan tidur atau lalai.

Rasulullah  SAW  telah bangun pada malam (Nisfu Syaaban) dan bersembahyang dan sungguh lama sujudnya sehingga aku fikir beliau telah wafat. Apabila aku melihat demikian aku mencuit ibu jari kaki Baginda dan bergerak. Kemudian aku kembali dan aku dengar Baginda  berkata dalam sujudnya,
“Ya Allah aku pohonkan kemaafanMu daripada apa yang akan diturunkan dan aku pohonkan keredhaanMu daripada kemurkaanMu dan aku berlindung kepadaMu daripadaMu. Aku tidak dapat menghitung pujian terhadapMu seperti kamu memuji diriMu sendiri.

Setelah Baginda  selesai solat, Baginda berkata kepada Saiyidatina Aisyah r.a. “Malam ini adalan malam Nisfu Syaaban. Sesungguhnya Allah Azzawajjala telah datang kepada hambanya pada malam Nisfu Syaaban dan memberi keampunan kepada mereka yang beristighfar, memberi rahmat ke atas mereka yang memberi rahmat (membuat amal makruf dan nahi munkar) dan melambatkan rahmat dan keampunan terhadap orang-orang yang dengki.”



Bagi kalender Masihi, tarikh 10 Jun 2013 merupakan bermulanya awal bulan Syaaban iaitu 1 Syaaban. Oleh itu, pada 15 hari dalam bulan Syaaban, 24 Jun adalah Nisfu Syaaban yang bersamaan dengan 15 Syaaban 1434H. Manakala malam Nisfu Syaaban pada 23 Jun selepas waktu Maghrib.

Senarai Tarikh Penting Bulan Syaaban 2013 : Malam Nisfu Syaaban 2013
1 Syaaban 1434H: 10 Jun 2013
15 Syaaban 1434H: 24 Jun 2013 Isnin (Nisfu Syaaban 2013)
Malam Nisfu Syaaban 2013 : 23 Jun 2013 (sebaik sahaja lepas waktu Maghrib)

Maksud Nisfu Syaaban 2013
Nisfu Syaaban (Nisf bermaksud separuh) adalah peristiwa hari ke-15 dalam bulan Syaaban tahun Hijrah.

Umat Islam mempercayai yang pada malam Nisfu Syaaban, amalan akan dibawa naik oleh malaikat untuk ditukar dengan lembaran amalan yang baru setelah setahun berlalu.

Nabi Muhammad s.a.w. menggalakkan umatnya untuk bangun malam dan berjaga serta beriktikaf sepanjang malam kerana tidak mahu amalan diangkat dalam keadaan tidur atau lalai.



Lain2 Pautan :- Rujuk Sini dan Sini

InsyaAllah…
Semoga setiap amal ibadat kita diterima allah dan sentiasa diredhai olehNYA..

NotaComot~ Cma nk mulakan Diet Detox sebelum ramadhan menjelang nnti.. ade yg nk ikut skali BerDiet Detox? Wish Me Luck!



♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

~.Another.Day.Of.Haze.~


Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat Allah yg maha esa hendaknya....
Salam Weeekend :)

Huhuhu... Dugaan sungguh pagi ni bila dlm perjalan ke tempat kerja, Tayar moto pulak panchet!..Terpaksa tepon adik yg kebetulan time tu baru nk keluar soh pick up cma kat stesen Petronas Desa Mentari.Nasib baik jugak ngam2 sampai kat situ. Udahle dgn keadaan jerebu yg semakin teruk kat Tmn Medan Ni.. 

Park & Solex moto kat situ, pastu balik umah amek kete..terus masuk gear 18 pecut.. mwahahaha...kesahnye...lambat jgk masuk keje...hehehe..
Harapanye, adelah bengkel moto yg bukak balik ni..tak koser mak nk tinggal pakwe mak lame2 kat disitu... akuttt! ;p



Ni Gmbar yg cma amek tgh hari tadi.. time tgh menaip ni pun, jenguk2 sebalik jendela.. keadaan masih mcm tu jgk.. jgn tak percaya. asap tu sampai masuk dlm library okeh! sentap hidung mak.. 

tak pasal2 jadi ninja turle kat dlm library...hahaha..* student pun,kebanyakan dari diorg ade yg pakai FaceMask* #AdeMakKesah?# tapi series.. mmg kuat baunye..

hrmm... plan asal nk bawak anak soleh dan solehah tu keluar ke taman, tak jadilah gayanye..Maafkan Ummi ye..Seri....Faiz.. Mungkir janji..keadaan kat luar ni teruk..
harap cepatlah pulih keadaan jerebu ni...

indeks IPU dari Akhbar Utusan..

Pesanan Penaja : banyakkan minum air suam/kosong.dan kurangkan aktiviti meronggeng & berjimba diluar.. muahaha...

notacomot~Ni laporan dari Taman Medan.. Ha.. Tempat uols mcm mana? teruk tak kesan jerebu tu?semoga kita semua senatiasa dilindungi oleh Allah yg maha esa...Take Care!


♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

21 June, 2013

~ Red Party in D’ House! ~

Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat allah yg maha esa hendaknya…
Salam pagi jumaat ^^

Alhamdulillah…
dalam keadaan jerebu yg melanda mesia skarang ni, kita masih disini..
Diberi kesempatan untuk celik satu jumaat lagi.. ^^



Keadaan cuaca yg tercemar ni buat cma sakit tekak dan sesema..
dah mula ade tanda2 nk demam nmpk gayanye.. huuuuu

Okey..
Baru ade kesempatan nk upload kisah besday Faiz ahad lepas..
Sayang betul banyak pic yg tak menjadi.. eee.. makngah kene amik class photography ni…Camera dah canggih…gambo pulak tak canggih..
Bwahahaha…

Apepun, majlis berjalan dgn meriah & lancar hari tu..
Syukur Alhamdulillah… dua permata hati veta ni pun kemain seronok dpt men belon, hadiah & mengerjekan kek..tema kami Merah! Hihih..

Let’s picture talk ^_^

 
Teringin sangat nk tiup lilin.. kali ni je ummi layankan...next time tamo okey :)

Memotong cake. Car's Edible Image

Hahaha..Adik Faiz yg dapat Hadiah, Kakak Seri plak yg over eksited..

Merekalah Penawar duka lara ini :')

posing2 potong cake

Birthday cake.abaikan NO2 tu.. Faiz dan 3 Tahun la Ummi! :)

Potret.:- My moher in law, father in law, sister in law, bonda & siblings

Last but not least, Picture of Ummi & Abah Seri dan Faiz
*cma dah mengantuk gilos time ni.. huuuuuu*


Notacomot~Party la sangat.. muahaha…Btw, TERIMA KASIH yg tak terhingga buat uols yg wish utk Faiz, Di blog mahupun FB.. Faiz senyum sengeh2 bila ummi bacekan wishes uols tu ke die..
Hihih.. :)


♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

20 June, 2013

~ Buah Hati Pengarang Jantung ~


Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat allah yg maha esa selalu...
salam pagi khamis..^^

mood nk menaip dah  kelaut.. tekun study schedule bulan julai yg dah keluar tadi..
sumpah saya tak suka.....huhu..

nah.. buat tatapan.. anakanda ku yg terchenta..*curik dari Instagram saya sajo*

hadiah besday dari makcik2 & maksu.. semua pilih yg besar je...
kakak seri yg semakin suka nk bergaye bila picnya di snap.. peace yo!

Mood ~ KE LAUT.. >_<

♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

19 June, 2013

~ Dapat Tawaran Iklan Dari Weeclicks.com ~


Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat allah yg maha esa hendaknya...
Salam petang uols..

Ade yg berminat ke dengan blog cma ni? Huhu...

Semlm cek email yahoo *punyalamaXbukak* banyak email spam yg masuk.. huhu...
Dalam dok seronok mendelete tu, terpandang 1 email.katanya diorg berminat nk letak iklan kat blog.

Kira mcm tawaran pengiklanan tu le...
Ni ha emailnye..



Masih belum berbalas...

cma nk tanye la..uols ade yg pernah dapat tawaran dari weeclicks.com ni tak?? Kalau cma pacak kat blog, nuffnang banned tak nnti? Sbb priority mmg cma khaskan utk nuffnang...
Helppppp!

Huhuh...

Notacomot~ Seumur hidup, pertama kali dapat tawaran pengiklanan mcm ni.. soo.... ambe tak tauuuu


♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

~ D o D o L ~

Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat allah yg maha esa hendaknya...
Salam pagi rabuu ^^
nak coti..lomau eh ghaso.. >_<

Beraneka Dodol..

Dodol.. Cma suka makan dodol..Dulu.. time raya mesti arwah tokwan buat dodol ataupun panggilkan anak2 & cucu dia mengacau dodol..

cma pernah ade experience cara2 membuat & memasak dodol..
Time mengacau dodol tu yg tak hengat.. letih woooo..dgn kawah besarnye tu...dgn asap dari tempurung kelapenye tu...berpoluh kotiak esei!

Baru2 ni adik belikan dodol..

Dodol perisa durian


Dodol perisa pandan

Dodol takde perisa (gula melaka/original)

Cma dah makan..erkkk...kurang tak sedap la dodol 3 segi ni.. cma suka lagi dodol 4 segi besar tu..lagi lembut dan enak.. yg jeniss 3 segi ni..keras ckit..huhu.. x sedapnye...


dodol sedap.. mari dari aloq staq.. tenkiu nisss... 

Teringat kunyahan dodol Melaka sedap tu... huhuhu...

Notacomot~ Uols mcm mana? Suka mkn dodol?


♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

18 June, 2013

~ Buleh Dak? ~


Semoga uols senatiasa berada didalam lindungan dan rahmat allah yg maha selalu..
salam pagi selasa uolss..

disebabkan semlm coti..nk pindahkan Monday blues ke hari selasa jadi tuesday blues buleh enggak?

miahahaha..



mood ke laut sunguh la..tak puas nk berguling kuak lentang kat umah..
ohh...i need a vacation... pleaseeeeeee >_<

notacomot~ Entri kosong..

♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

17 June, 2013

~ Kain Batik Terengganu yg Gojesss ~

Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat allah yg maha esa hendaknya..
Salam pagi isnin…

Akhirnye gue cuti! Bermalasan kat umah..ade yg nk join tak? Sila jeles~~ :p
Bwahahahah… ---- abaikan..

Tara... Tunjuk sampul dulu... Apekeheee.. :p

Hadiah dari Kak Ina Intan Berlian dan sampai..Hari jumaat lepas…
Terima kasih K.Ina..Cantik Kain Batik Terengganu ni..
cma takde lagi kaler merah hati..Selesa fabrik die..
Ehhehe… seronok!

Kain Batik Terengganu yg Gojess


Hadiah ni sempena cma menjadi top komentator di blog kak ina >RUJUK SINI<

Bukan Kain Batik Terengganu je cma dapat tau… ade hadiah utk Seri & Faiz Sekali..Pemurahnya Kak Ina.. 
 
Pensil Warna Upin&Ipin

Sorang 1 dapat pensil warna Upin Ipin..
Cma balik tunjuk kat diorg, kemain suka la budak berdua tu.. dan2 amek buku nk mewarna..hai la anak ummi..
Terima kasih K.Ina.. Ade jugak terselit something utk Seri & Faiz..
Sukenye diorg.. ^_^

Hadiah yg buat kami 3 beranak gumbiraaaa ^_^

Cma pasti dah ramai kenal Ibu Alisha & Aqilah yg penyanyang ni...
Yang belum kenal, ha... meh bekenalan... rugi tau tak kenal dgn K.ina ni..
byk tips2 yg kita buleh dpt..

Seronok dpt kenal dgn K.Ina.. jgn Tak tau.. cma banyak belajar pengurusan Anak2 dari K.Ina…Dari bab mendidik, pemakanan, Resepi yg sedap ni!
Alhamdulillah…

Surprising me, Kak Ina Ade buat 1 Entri Utk Cma.. Yup! Pembakar Semangat sampai sekarang & insyallah sampai bila2...Hanya Allah sahaja yg dapat membalas kebaikan atas semua tips2 berguna yg akak share dgn semua org termasuk cma ;)

Eermmm…. uols mesti dah tahu kejadian yg menimpa Kak Ina Ni..
Terbaru..adik Kak Ina dah sedar..ade perubahan Positif.
Mari kita sama2 doakan kesembuhan buat adik lelaki K.Ina…

Notacomot~Semalam sambut besday boy Faiz.. pic tgh pilih2lg ni.. nnti cma up entri okeh :)



♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

♥ Library ♥

♥ Traffic ♥