♥ Pn Belog ♥

My photo
Assalammualaikum :) Saya CMa, Ummi Seri & Faiz, 32 tahun 2017, Salam Perkenalan.. ^_^ ////Comment Disable. Sekiranya ada pertanyaan atau sebarang maklum balas, bolehlah berhubung dengan CMa di :- Shiemacma@gmail.com mekasih :)

17 May, 2013

~ Mari Kita Amalkan Bersama ~

Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat allah yg maha esa hendaknya..
salam pagi Jumaat... Alhamdulillah.. Jumaat penghulu segala hari..Makin byk amalan yg sunat yg kita buat pada hari ni, makin berlipat ganda jugak pahala yg kita dapat kan? Begitulah istimewanya hari JUMAAT :)

Jom! Kita luangkan masa sejenak, membasahkan bibir ni menyebut nama allah ;)Jangan lupa mengamalkan Amalan2 sunat di hari Jumaat ni jg... 
 Jom Repair body sendiri..
Sambil rehat2 atau bersantai2... kita boleh la cuba2 repair body kita sendiri. 
[Rujuk grafik]


Picit dan gosoklah bahagian2 berkenaan di tapak tangan kita. 
InsyaAllah bermanfaat untuk kesihatan. Lagi baik kalau sedang memicit2 atau menggosok2 tu kita baca Surah Al-Fatihah, Ayat Kursi dan 3 Surah Qul..

Wallahu a'lam

Bulan ramadhan semakin menghampiri.. Ha.. dah ganti pose belum? Klu dah, apekate kita teruskan dgn puasa sunat isnin-khamis pulak.. tapi ingat.. puasa sunat juga ada adab..jika ingin puasa pada hari jumaat, haruslah sambung puasa pada hari sabtu ataupun dahulukan khamis dan sambung hari jumaat..kiranya..jgn puasa jumaat solo le.. kenapa? Inilah yg membezakan diantara puasa kita dgn org kafir/yahudi..

Notacomot~ Sharing is Caring...Salam Jumaat buat semua readers blog cma yg disayangi ;)

♥ Library ♥

♥ Traffic ♥