♥ Pn Belog ♥

My photo
Assalammualaikum :) Saya CMa, Ummi Seri & Faiz, 32 tahun 2017, Salam Perkenalan.. ^_^ ////Comment Disable. Sekiranya ada pertanyaan atau sebarang maklum balas, bolehlah berhubung dengan CMa di :- Shiemacma@gmail.com mekasih :)

31 December, 2012

~ Beauty & The Beast theater Musical ~


Bismillahirrahmanirrahim…
Assalamualaikum…
Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat Allah yg maha esa selalu…
Salam petang…


Hampir terlupe yg cma ade 3 keping ticket theater musical ‘Beauty And The Beast’ ni..
Miahahaha… maklumle..mende free ni selalunye tak dihargai *kejam*


Ticket ni dapat Free..HR bagi.. cma dpt 3 ticket. Ingat nk pegi..tapi asben kje mlm plak… nk g sengsorang sangat la malassss… huhuhuh…bonda plak ade program lain ngan jiran tetangga.. bako ikan katenye…Hmmm…. Nampak gaye kene Letgo last2 minit la kat opismet lain…

Beauty & The Beast theater Musical
 Dah la cma x penah lg ade experience tgk theater musical ni.. huhuhu… Hmm..xpela.. mungkin next time gamaknye… :’(

Huhuhuh…aktiviti mlm ni just melepak2 kat umah ajo…

Oh ye..dah minum petang? Cma dah.. selamat beberape keping cheese cake ni masuk mulut dan akhirnye ke pewot..Alhamdulillah… free jgk ni.. Mr Officer belanje..mihahahaha..

#YummyCheeseCake#
Dah le teman suke sgt ngan cheese cake ni… mmg dok suap2 ke mulut jer la.. melt… :)

Good bye 2012... Welcome 2013...
Err… I mean…
Hi! Please be nice & bring cheerful in my life okay dear 2013! :p

NotaComot~ Selamat bercuti uols..jage diri dan kesihatan baik2 tau…



♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

~ Doakan Saya :’) ~


Bismillahirrahmanirrahim…
Assalamualaikum…
Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat Allah yg maha esa selalu…
Salam pagi Monday…. It 31st December Today.. So… What so special?? ^^_


Wah… kemain ekau speaking London pepagi bute ni ye..? miahahaha.. :p
Hari ni cma kje… menghabiskan sisa2 kalendar 2012 di opis… sungguh berdedikasi kan?? Hahaha.. *pang* sekali…

Semlm ingat nk buat Crepe tu… Tapi badan sangat letih.. menghadiri jemputan kenduri kahwin di Taman Maluri Cheras.. Then singgah mandi sungai kat Sg Gabai Sebelum g ziarah kawan baik bonda di Sg Lui.. Balik2 tu, bersihkan badan dan settlekan ape yg patut, terus tergolek tidoq… heavennye…. ^^_

Ade yg sambut countdown 2013 ke mlm ni?? Cma?? Tak kemana..since my asben kje sift mlm, makanya dok melangut kat umah je la.. tgk la esok.. klu cuaca ok, asben ckp nk bwk anak2 g jenjalan KL & Central Market.. Hmm… Good idea.. Cma sendiri pun dah lama x menyemak ke Central Market Tu.. ehehe.. :p.. Oh my mood.. please be okay tomorrow..

Ya Rabb.. Ya Rahman.. Ya Rahim... Kuatkan Diriku..Aku ingin menjadi lebih BAIK :')

Hmmm… Mukadimah punye panjang berjele… Layankan ajer la ye… hehehe… Tpi.. Motifnye cume satu… DOAkan saya..

Doakan cma ttp menjadi anak yg taat pada Ibu Bapa,
Mengikuti Segala perintah dan meninggalkan segala laranganNYA..
Menjadi Isteri yg taat pada SUAMIku En Hazlan,
Ummi yg penyanyang buat permata hatiku Seri & Faiz
Dan…
Menjadi yg lebih terbaik dari apa yg cma jadi hari ni..
Muahahaha… kemain :P

Ini bukan AZAM tau.. Azam cma dah semat awal2 mase Maal Hijrah hari tu.. Ape azamnye?? Rahsia.. ^_^.. CUma doakan azam yg cma semat tu Berjaya cma tunaikan utk 1434H ni.. amin.. amin…

Notacomot~ Byknye plan utuk awal 2013 ni.. huhuh… yg pasti RM tu mesti kopak..kopak.. hehehe.. :p.. uols.. ape plan hari ni? :)



♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

28 December, 2012

~ Durian Crepe (DC) : Akhirnya merasa jugaK! ~


Bismillahirrahmanirrahim…
Assalamualaikum…
Semoga uols semua senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat allah yg maha esa selalu…
Salam pagi Jumaat… ^^_

Ha.... durian Crepe~~`

Sana Sini dok cerita pasal DC ni… Punyela eksited tahap gaban nk merasa kuih berhantu ni…
Cuti ari rabu lepas, gegeh ke Mid Valley Megamall Hunting for this Kuih… haih la… nasib bek ade lagi… cma datang beli dalam kol 11 pagi camtu… boleh plak abis!!!??? Pastu kebetulan supplier datang anta stock baru..Alhamdulillah… merasa jugak la…

Cma beli dgn harga RM10.00 utk 6 ketul DC comel lote kat dalam bekas tu… Rasanya?? Okeylah jugak..mmg kene makan time DC ni btl2 sejuk baru sedap… Tapi tu la.. bila sendawa mmg teruk bau dia.. kalah bau mkn durian berkoyan2 tu!! Miahaha… cma..cma..

Nielah rupenye… :p

Nyum3.. ^^
Sesambil tu sempat grab donut utk anak2.. mmg menang menyekik diorg ni… Alhamdulillah jgk.. suka tgk anak2 mkn dgn berselera.. hihih….

comel2 je..miahaha

Rupenye Crepe ni banyak Variant ye? Dr ape yg cma tahu setakat ni :-

Durian Crepe
Choc Crepe
Corn Crepe
Mango Crepe

Ha… ape lagi crepe?? Hehe… lepas ni tekak teringin nk mkn Choc Crepe plak.. Hadoila…

Oh ye, kedai ni letaknye di LG, on the way uols nk ke Garden tu. Die kat tengah2.. kecik je pun kedai die..setakat peti ais display tu.. kiri kanan semua restoran makanan…

NotaComot~ Terliurrr tgk MJ tayang Choc Crepe… huhu…. ^^


♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

27 December, 2012

~ SerI & faIz : GiGi KamI sIhat! ~

Bismillahirrahmanirrahim…
Assalamualaikum…
Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat Allah yg maha esa selalu…
Salam pagi khamis…^^

Cerite ni pun nk basi dah… sebelum basi meh kite story dulu.. hihi

Jadual Waktu pembukaan & No. Angka Giliran

Pengalaman bawak anak2 g dental mmg mncabar & seronok.. mencabar sbb takut kalau2 diorg ni menangis ke @ fobia nk g klinik gigi lagi lepas ni..tp Alhamdulillah.. dua2 budak ini seronok melalui pengalaman berjumpa misi gigi (misi je coz doc xde time ni) miahaha…

Suasana Ruang Menunggu

First, seri yg masuk dulu… tgk muka dia mcm cuak sikit sbb tgk kerusi dan perkakas dlm bilik tu.. nk pulak misi tu pakai penutup muka.x berkelip2 die tgk! Hehe…disuruh baring dan buka mulut luas2.
Bagus seri ni. Membantu… cek punya cek,akhirnya ade 4 batang gigi kene tampal. Gigi geraham semuanye..

Mula tu tampal gigi yg berlubang tu dulu.then 3 lebih tu kene gerudi sbb nk ratakan lubang.cma cukup ngeri dgr bunyi scaling tu.. wuuhuuuuu…nasib baik seri berani. Gud girl anak umi…

gigi seri di check, & tampal

Alhamdulillah…siap semua,seri masih sengih2 lagi..maklumle..bangga pegi jumpe doc gigi :p
Makin senyum lebar la dia dpt gift dari misi..misi tu bagi ubat gigi & berus gigi kat die. Hihih..

Turn faiz lak, kejap je..sbb gigi faiz bersih dan xdo lubang2.just cek gitu2 je..faiz pun bagus. Eksited kemain die menganga mulut luas2… hihih..gud boy anak umi ni…faiz pun suka sbb dpt ubat gigi misi bagi…

“pesan misi, lepas ni puan kene dtg cek gigi setiap 6 bulan @ dlm masa setahun.walaupun xde ape2 masalah,dtg je buat pemeriksaan utk tgk perkembangan gigi anak2 & mak sekali…jgn lupa berus gigi 2 kali sehari ye adik2..”  baeklah… miahahaha…

gigi faiz di check.yeay! gigi faiz bersih^^

Seri dan faiz pun say thank you dan habislah cerita kisah mereka & pengalaman pegi klinik gigi…

Bestnye klinik kerajaan ni , kanak2 bawah umur berape tahun ekh?? Cma pun x pasti.. tp seri ngan faiz xdikenakan ape2 bayaran… dtg time cuti sek ni untung ckit sbb xramai org, datang, dpt nombor dah kene panggil.yeee haa!

yeay! dpt ubat gigi & berus gigi.. hehe..

Hihi… uols.. jgn lupa ye,rajin2 cek gigi sendiri dan anak2…

Notacomot~ Nak ucap terima kasih banyak2  kat staff di klinik pergigian taman medan yg mesra pesakit.bagus2..Keep it up.




♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

26 December, 2012

~ MasIh BerbakI ~

Bismillahirrahmanirrahim…
Assalamualaikum…
Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat ALLAH yg maha esa selalu…
Salam mlm yg asyikkk...  miahaha...asyik la sangat.. :p


Hmm... ari ni cuti.. pegi merayap jap.. tu  blog x berupdate...
Mlm ni sesi membalas jejak yg masih berbaki..

huhu... mahap ye kwn2.. xsempat nk blogwalking lg ke teratak uols.. dah le line tenet ni sangat mendukacitakan..

okeh...cma dtg sekarang.. pelan2 kayuh ni.. huhuh.. ^_^



♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

24 December, 2012

~ DeMaM oh DemaM ~


Bismillahirrahmanirrahim…

Assalamualaikum…
Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat allah yg maha esa selalu…
Salam pagi Monday.. (^_^).

WuHuuuu….Mesti ramai yg coti ari ni kan? Kan? Kan? Menghabiskan cuti tahunan le tewww… :) Cma keje.. saje nk simpan cuti utk holiday next year…


Ermm.. mlm sabtu lepas, cma demam..teruk jgk la.. lame x kene demam teruk mcm ni.. 39.8c youuu… hari jumaat tu kan dah start hingus-hingusan dan batuk-batukan.
(hahaha...ape punye tatabahasa lah ni)…

X sangke plak kene demam..nasib bek x warded.. klu suhu cecah 40c mlm tu, mmg sah la kne tido spital… Doc suspect dengue je…huhuh… Alhamdulillah… hari ni dah semakin baik.. Cuma masih seseme & batuk2 manje gitew… ade la jgk pening kepala sikit2… jalan tu masih x stabil, dan pandangan tu klu jauh masih blur2 lg…

 Apabila seorang hamba Allah jatuh sakit, Allah akan utuskan 4 orang malaikat :

1. Malaikat Pertama akan mengambil SELERA MAKANNYA
2. Malaikat Kedua akan mengambil REZEKINYA
3. Malaikat Ketiga akan mengambil KECANTIKAN WAJAH ( pucat )
4. Malaikat Keempat akan mengambil DOSANYA

Apabila telah sampai waktu yang telah Allah tetapkan untuk hambaNya kembali sihat, Allah akan menyuruh Malaikat Pertama, Malaikat Kedua dan Malaikat Ketiga supaya memberi balik apa yang telah diambil oleh mereka.

Akan tetapi Allah tidak menyuruh Malaikat Keempat memberi balik dosa hambaNya tersebut. Subhanallah, betapa Mulia dan Baik Hati nya Allah terhadap kita. Janganlah bersangka buruk terhadap Allah ketika sakit, bersyukurlah dan ucaplah Alhamdulillah ke atasNya. Sesungguhnya setiap kesakitan itu adalah penghapus segala dosa.

Doa Demam Panas

Rasenye..cma la penutup demam utk family kecilku ini… pembuke aritu abah, diikuti seri dan faiz dan terakhir skali cma…muehehehe… lengkap marathon demam! :p


Notacomot~ Sesi membalas jejak akak bermula..nantikan kedatangan ku…. ^_^


♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

21 December, 2012

~ Jazakallahu khairan kathira ~

Bismillahirrahmanirrahim…
Assalamualaikum…

Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat ALLAH yg maha esa selalu…
Salam petang jumaat..

Huhuhuhu.... Sejuk ya ampun kat dlm library ni la...Kat luar ujan lebat mencurah2.. sunyi plak tu.. ermm.. Ujung tahun.. mmg kebanyakn dari student dah mula amek cuti.. mmg lengang btl library... silap2 ari bulan bunyi perut "kreuk kreuk" pun blh dgr sebatu... :p

hari ni last kje malam... ya huuuu... :p.. mengegehkan diri dlm keadaan yg kurang sihat buat kojo...terketar2 pun ado ni... ya rabb.. kuatkan aku utk satu hari ni...huhu..

okeh..luahan perasaan plak ye.. ^_^

cma nk ucapkan juta2 lemon terima kasih buat Follower baru yg follow belog cma ni.. Alhamdulillah...bertambah rakan maya..jgn segan2 komen ye.. cma berbesar hati dgn kunjungan uols.. dan cma akan balas balik kunjungan jika tiada aral melintang..

dah 340.. tq uols.. :)

maaf ye..masih ade beberape blog yg cma xleh nk follow sbb xde link.. kenape syammm?? huhuh..silalah tinggalkan link anda utk memudahkan kunjungan balas :)

Dan terima kasih juta2 lemon gak buat kak CR yg baik hati buat cma header baru.. Sukenye...! sblm ni Mummy lekatlekit yg buatkan..lama jgk cma guna..pastu tgk ade muke sendiri segan plak..last2 edit  sendiri2  je..
apepun terima kasih tau... kak CR.. Cma terima header tu perasaan suke suke suke... terharu rasenye.. huhuh..mekasih kak.. moga2 murah rezeki akak lepas ni.. ^_^

see..see..see... cantik kan ^_^

ha..klu uols nk tempah template blog,bleh la refer kak CR.. gerenti puas hati.. setakat ni hasil kak CR edit mmg memuaskan... dah ade diantara rakan2 blogger cma yg tempah dgn CR... cantik.... :)
meh cepat klik >> Belog Cik Rose Cute << ...

Hidung dah mula sohseh ni... meleleh je... rimas2.. huhuh..
apepun, selamat berweekend lah buat uols semua..

Notacomot~Sanah Helwah buat rakan blogger, iaitu wanieys ibu kpd Qal yg kacak itew...
Semoga Allah kurniakan kesihatan yg berpanjangan :)



♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

~Perencanaan Anak soleh ~


Bismillahirrahmanirrahim…

Assalamualaikum…
Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat allah yg maha esa selalu…
Salam petang jumaat ^_^


Huhu…lambat sikit bersiaran hari ni… Cma rase x sihat… lepas subuh tadi, mkn ubat, terus tergolek tido… bangun2, kepala dah mcm berat skit.. di ikuti batuk2 kahak yg ganas… argghhhhh…Suaraku udah seperti ELLA you!! Miahaha….

Xpelah..sakit itu kifarah dosa… Alhamdulillah..Moga2 diri ini tabah melalui hari yg tidak sihat.. wuhuuuuu… :)

Okeh… hari ni ingat nk share hasil perkongsian dari fb je… nk menaip byk2..makin sepet mataku ini… huhuh…jom..

Cma nk share carta perencanaan utk anak soleh… mudah2an kita beroleh manfaat..lagi2 buat bakal ibu @ pun mereka dah mempunyai anak yg sedang mmbesar mcm cma..
Byk yg perlu dibelajar lgi…


NotaComot~ huhu…sakit2 mcm ni rase mcm nk berkepit je ngan mak…


♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

20 December, 2012

~ JanGan BeRSediH ~


Bismillahirrahmanirrahim…

Assalamualaikum…
Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat Allah yg maha esa selalu…
Salam petang…

:')

~Hasil Perkongsian dari FB~

“ Kita Bangun setiap pagi
Dengan harapan hari itu
Akan menjadi lebih baik dari semalam.

Tetapi kemudian ALLAH menguji kita lagi.
Kita pun kecewa
Dan harapan kita seolah olah sudah hilang.

JANGAH SEDIH

Selagi kita masih bernafas hari itu
Selagi itulah masih ada
Harapan, ruang dan peluang
Untuk membetulkan keadaan.

Yang penting, jangan sesekali putus asa
Dengan kasih sayang dan rahmat allah
."

NotaComot~ Jangan bersedih ye .. huhuhuh.. . :’)


♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

~ SegMen BloggeR MusLimAh ~

Bismillahirrahmanirrahim…
Assalamualaikum…
Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat allah yg maha selalu…
Salam pg khamis… ^_^

Dah lama cma x ditag join segmen2 ni.. huhu.. dan kali ni cma ingin melaksanakan tugasan yg telah ditag oleh kaknisah… jom cekidaut :)

SegMenBloggeR MusLimAh 


Ermm…
Nak kata cma ni muslimah sgt tu tidak la.. masih lg skip2 pakai stoking bila keluar rumah…Tutur kata berbicara, komen &  kata2 tatkala menaip di alam maya…masih lagi perlu diperbaiki.Tp yg pasti cma sentiasa berusaha  menjadi muslimah yg yg redhai allah taala..
Ya rabb..mudahan2 cma akan terus berusaha memperbaiki diri… :’)


Penganjur ajak  kita tag 2 org..

2 blogger bertuah yg cma nak tag adelah ~~


Maka dgn ini cma mengajak semua blogger2 muslimah jom join!
Berminat?? Klik SAYA NK BERSEGMEN JGK!

~Tarikh akhir adelah pada 25 December ini tau~

Pinjam kata-kata dari tuan penganjur 
“A true muslimah : never forget that Islam, which encourages her to look attractive under the permitted limits, is also the religion that's warns her against extravagance ^_^ ”

Notacomot~ Selamat bersegmen uolss…



♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

19 December, 2012

~ Wordless Wednesday ~


Bismillahirrahmanirrahim…
Assalamualaikum…
Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat allah yg maha esa selalu…
Salam ptg Rabu~~

jadi tak scene mencekik leher burung tersebut??
Notacomot~ Rabu oh rabu~~


♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

~ Wordless WednesdaY ~

Bismillahirrahmanirrahim…
Assalamualaikum…
Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat ALLAH yg maha esa selalu…
Salam Pagi Rabuuuuu.... ''_

Rabu Tanpa banyak kata :-





Notacomot~ Bahasa budaya kita kannnn... ('',)





♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

18 December, 2012

~ Gigi & Klinik Gigi ~


Bismillahirrahmanirrahim…
Assalamualaikum…
Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat allah yg maha esa selalu…
Salam pagi Selasa~~
GiGi oh GiGi ~
Hari tuh,Baca kisah LYA yg membawa Asya yg comelss itu pegi cek gigi, maka terbukelah mata cma ni nk bawa kakak seri & faiz ke klinik gigi utk cek perkembangan kesihatan gigi diorang…

Husnina Irdina A.K.A Seri :)
Ermm..sblm ni x pernah terfikir pun nk bwk anak2 g cek gigi.. alahai…careless betul ummi ni la… maafkan ummi ye anak2 ummi yg baik hati… next time ummi akan lebih alert ttg mende2 remeh ni… huhuhu… :’(

Nak2 pulak cma perasan ade 1 gigi geraham seri dah rosak dan berlubang… makanya… sebelum die sakit gigi, adelah lebih baik mencegah dari mengubati... pergi check awal2 kot2 doc ade solution utk gigi die yg rosak tu…huhuh…

Muhammad Husaini Irfan & Husnina Irdina
Ditemani en asben…, seri & faiz. (ofcoz dua2 kene cek gigi ni )di Klinik PerGIGIan Medan Maju Jaya.
Ade mase ptg nnti cma balas kunjungan wokey… nice day uolss..

NotaComot~ Auto publish :)



♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

17 December, 2012

~ Check Up Appointment ~


Bismillahirrahmanirrahim…
Assalamualaikum…
Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat allah yg maha esa selalu…
Salam pagi Monday~~

Muhammad Husaini Irfan A.k.A Faiz :)
 Hari ni Puan Belog cuti dek kerana membawa adik Faiz pegi check-up appointment yg terakhir utk 2 tahun… Ditemani En Asben yg ensem… miahaha :p

Jom Untie2 & Uncle2 kita bersenam utk kesihatan !! ^^_

Checkup kat tempat biasa… Klinik Kesihatan Medan Maju Jaya.
Petang2 nnti cma dtg singgah eh…

NotaComot~ Auto publish :)


♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

16 December, 2012

~ Sunway Education Info Day (December 2012) ~

Bismillahirrahmanirrahim…
Assalamualaikum…
Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat allah yg maha esa selalu…
Salam pagi ahad…
Diriku bekerja dipagi ahad yg nyamannnn ini… miahahaha…. LOL ^_^

Open Day December 2012

Okeh… ari ngan semalm berlansungnya Open day di Sunway Education ni…
So pada sesape yg boring xtau nk wat ape or bercadang utk melanjutkan pelajaran blh la dtg survey kat sini… dan melawat sekitar University… Klu dtg, leh la singgah ke Tun Hussein Onn Library…. Hehehe…

Waktunye dari jam 10 am sehingga 4 pm nnti…

Notacomot~ Selamat berweekend utk uols… jalan2 mana hari ni?? ^_^



♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

14 December, 2012

~ إنشاء الله ~


Bismillahirrahmanirrahim~
Assalamualaikum...
Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat ALLAH yg maha esa selalu…
Salam Petang Jumaat… (^_^)Y


Just nak update info sikit petang ni berkaitan tulisan إنشاء الله yang ramai orang bising-bising now… Here the right one.

Kata DR SHAKIR

Gambar itu (DR.Zakir) mendakwa penggunaan lafaz insya-Allah dalam bahasa arab dan bukan arab adalah salah. Dalam bahasa arab, lafaz insyaAllah ini terbahagi kepada tiga lafaz:

i. in : jika
ii. Sya : kehendaki
iii. :Allah

Jadi dalam bahasa arab, ia perlu ditulis dengan lafaz, kalimah dan huruf yang betul agar tiada kerosakan makna. Manakala dalam bahasa selain arab seperti English & Melayu tidak ada kesalahan kiranya kita nak tulis:

Insyallah, Insya-Allah, I'allah, InshaAllah dan sebagainya kerana kita semua memahaminya sebagai In-Sya-Allah (3words) bukan selainnya.

Kata Ustaz Azhar idrus (UAI)

Dalam 'uruf (adat kebiasaan) orang melayu, penggunaan bahasa ringkas itu perkara biasa dan difahami maknanya, jadi benda tu tak jadi masalah. Bahasa arab perlu dipelajari nahu dan balaghahnya, manakala bahasa melayu perlu dipelajari mengikut kaedah (tatabahasa) nya tersendiri.

NOTE: Boleh juga semak kamus dewan bahasa dan pustaka. So,for me takdak masalah nak taip camna pon. Peace! 
Moge Bermanfaat Sahabat Fillah.

NotaComot~ sharing Is caring… U share I care!


♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

~ Koleksi Diaries ~

Assalamualaikum…

Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat allah yg maha esa selalu…
Salam pagi Jumaat…

koleksinye...

Pagi tadi dok geledah2 locker. Al maklum le… dah ujung tahun, kemas kini ape yg patut.. phheewwww  nasib bek xde tikus mati kat dlm tuh! Hahaha… nmpk sgt jarang bukak locker.. :p

Punggah punye punggah .. jumpe work diaries yg company provide to staff..
Xsangke punye lama cma simpan dan cover tu masih elok lg… muahahah..Ye lah.. since 2008 lgi you…
Meh tayang rupe bentuknye… :p






Notacomot~ Hampa dan sedikit kuciwa..Xpela..menerima kekalahan malaysia tewas ditangan thailand..
hmm... nmpak gaye ramai yg x puas hati ngan referee korean tu.. huhuhuh..



♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

13 December, 2012

~ Musang King ('',) ~

Bismillahirrahmanirrahim…
Assalamualaikum…
Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat ALLAH yg maha esa selalu…
Salam Pagi khamis... ^^_

Hasil Carian GOOGLE :)

Haihhhh.... Entri bulan ni banyak jgk kisah derian ye... cma g blogwalking pun jenuh disajikan dgn derian...
serawa durian..durian crepe... huhu..cma x pernah rase lg.... sedap ke?? sedap ke?? T_T
wooooo.. cma suka durian... mmg peberet of the peberet..miahahaha..

Tak ingat cma pernah ke tak makan durian dari baka D24 @ pun Musang King sebelum nim...
Tapi baru2 nih lepas balik dari berjimba ke zoo negara hari tuh mak nk beli durian musang king.
cma pun bila terdengar perkataan DURIAN tu,mulela menggediks! hehehe...

mak kate nk cuba rasa... okeh.. beli la 2 bijik of the durian yg berharga 12 hengget sekilo..jadi kene bayar RM30 tunai...disebabkan time tu baru lepas menyekik mee rebus pak yusuf, maka misi mengorban musang king dilakukan pada mlm hari..time pewot dah lega dari kekenyangan... ^^_

Bila mlm melabuhkan tirainya..Jam 9.30pm kami korbankan Derian tu...
Hmmm... blh tahan jugak rasenye...pahit2 manis..tp isi die tebal!! cma x suka derian isi tebal.. manis & pahit pulak tu... okeh...rasenye 1st time mkn durian musang king ni...tp..diam x diam, abeh jugk la 2 biji derian tu dikejekan cma...adelah dlm 11 ulas mcm tu merasa... miahahaha...

Yg x bestnye... bila bangun esok pagi tekakku berasa teramatla peritnye... huhuh... sah la... ni angkara durian tu.. wuuuuu.. mmg musang king sungguh la... ternyata ku tewas dek penangan musang king ni... siries... cma kalu mkn derian yg biasa2 tu xpernah lg rasa panas badan melampau dan sakit tekak mcm ni tau... even dah korban dekat 6 biji durian...hmmm... mmg xleh masuk...

okeh..terover plak den menaip...DURIAN punye pasal la ni... nah layankan beberpe keping pic...

misi tawar menawar...Finally abg tuh kasik rm30 je kak.. ^^_


mUSANG KING IN THE HOUSEEEE :)

Faiz & seri yg turut menikmatinye...ermmm..sejak bile faiz suke mkn derian ye syg???
 NotaComot~ Walaupun cma ni hantu DERIAN,xbermakna serawa durian.bubur durian ataupun ape2 masakan yg dicampur durian cma mkn..ntah..rase die pelikla.. tp klu tempoyak tu mkn la..durian crepe xpenah merasa lg..
ade sape2 bek hati nk banje cma derian crepe x?? craving ni... huhuhu.. T_T




♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

12 December, 2012

~ Pak Yusuf Mee Rebus ~

Bismillahirrahmanirrahim…
Assalamualaikum…
Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat ALLAH yg maha esa selalu…
Salam Pagi Rabu (‘’,)
Wahh...cantik date hari ni...12.12.12..Ade sesape yg sambut something special ke hari ni..? hihihi


Hasil Carian Google
Ohooo… Rabuuu sudah… hihih..
Entri ini sambungan dari kisah pergi berjimba ke ZoO Negara

Weolz balik lebih kurang dlm kol 2.30pm camtu… coz tgk cuaca dah mula mendung dan hujan rintik2..cepat2la cabut balik..Tenkiuuu asben bwk kami jenjalan… sgt best.. lebih2 lg tgk seri & faiz yg sgt eksited tgk haiwan2 & segala jenis serangga.potpet2 mulut diorg x henti2.. hohoho… Alhamdulillah… sakan berjalan.. ^_^

Perut dah berkeroncong, so kami menuju ke kedai Pak Yusuf. Hunting for the Mee Rebus & all kind of mee yg menjadi bualan ramai…Kedai ni dekat je ngan kawasan umah cma..

Menu wajib : Ayam goreng.. ntah ape aksi die buat bila cma nk amek pic die tgh ngap ayam tu.. :p

Seri ngan faiz mkn xtoleh kiri kanan dah... hohohoh :P

Tgk la keasyikan faiz menghirup kuah sup tuuu.. ^_^

Mee rebus daging : mee rebus biasa : mee sup : mee kari ( shedapppppp) ''_

Asben order mee rebus+daging, bonda cma mee rebus, cma k.tiaw kari, seri & faiz mee sup & ayam goreng (menu wajib) dan penghilang dahaga teh ais,teh panas & teh o limau ais…

Alhamdulillah… Mmg sgt2 sedap… berbaloi dtg & mkn.. kene dgn selera tekak kami semua… Faiz sampai menghirup kuah youuuu… nyamannnn ^_^

Kedai ni x sure la ade ke kat tempat2 lain @ tak.. try google x jumpe pun…
Klu nk merasa,meh la turun taman medan ni ha….. hehehe.. ;)

Notacomot~Again, Mekasih En Hubby.. sayang die…



♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

11 December, 2012

~Daulat Tuanku! ~

Bismillahirrahmanirrahim…
Assalamualaikum…
Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat ALLAH yg maha esa selalu… Salam Pagi Selasa.. ('',)

Sharafuddin Idris Shah
Hari ni Selangor dan kawasan  yg sewaktu dgnnya diishtiharkan sebagai cuti umum..
Hari ni jgk Library bukak.. tp bukan turn cma kojo... wah...syiokkknya... hehehe...


maka dgn itu.. selamat bercuti utk mereka yg bercuti mcm SHAYERR
dan selamat bekerja utk mereka yg bekerja ye...

Notacomot~ Masih TIADA apa2 perancangan utk kemana2 hari ni... huhuhuh...


♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

10 December, 2012

~ BerjImba dI zOo NeGaRa ~


Bismillahirrahmanirrahim…
Assalamualaikum…
Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat ALLAH yg maha esa selalu…
Salam Pagi Monday (‘’,)

Rabu minggu lepas, asben cuti.So, cma pun amekla cuti gak.Nak bawa Seri & Faiz g Zoo Negara. Juga ditemani BONDA yg tercinta..Setelah sekian lama,  akhirnya Berjaya jugak bwk mereka berdua kesini..
Tanpa byk bicara, Meh kita layan gambar.. tapi………

*AWAS, ENTRI INI MENGANDUNGI BANYAK GAMBAR!!!*
v
v
v
v

Tiket bayaran masuk

v
v
v
v

Faiz posing kat entrace.Seri ntah lari kemana time ni.. :p

v
v
v
v

Kami jugk nk posing!! ^^_

v
v
v
v


Mula2 masuk eksited tgk Zirafah

 v
v
v
v

Then, burung unte kecik..yg tepi kanan bwh tu burung kasawari

  v
v
v
v

Opah posing dgn cucu2 nye.. ^^_

v
v
v
v

Posing di INSECT WORLD.Byk rama2 dlm ni.. wuuuuu

v
v
v
v

Pegi ke ape world tgk org utan,dan keluargenye juga ade kanggaro kecik disitu 

 v
v
v
v

posing sebentar berlatar belakangkan flamingo

 v
v
v
v

Faiz yg ekdited tgk NINJA TURTLE .beso weh kura2 ni.. hahaha

v
v
v
v

Pegi ke BIRD HOUSE tgk pelbagai jenis burung ^_^

 v
v
v
v

seri dgn gaya 'peace' nye..sibuk dok ckp 'BIRD'BIRD'

v
v
v
v

pegi tgk singa,rusa dan monkey!

 v
v
v
v

Butterfly garden..kt sini lg byk rama2..
suka scorpion kaler biru tuuu

v
v
v
v

reptilia habits.tgk ular

 v
v
v
v

yg ni kat CHILDREN'S WORD'S..

 v
v
v
v

seterusnya ke akuarium..byk sgt ikan2..

 v
v
v
v

Last but not least 'cukai' yg dikenakan oleh2 bdk bertuah ni..belon zirafah lehernya sgt panjang okehhh :p

NotaComot~ Penat berjalan… Huhuhu… Tapi seronok!



♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

♥ Best Pings ♥

♥FaceBook ♥

♥ Library ♥