♥ Pn Belog ♥

My photo
Assalammualaikum :) Saya CMa, Ummi Seri & Faiz, 32 tahun 2017, Salam Perkenalan.. ^_^ ////Comment Disable. Sekiranya ada pertanyaan atau sebarang maklum balas, bolehlah berhubung dengan CMa di :- Shiemacma@gmail.com mekasih :)

29 March, 2012

✿ RaSe Nak MakaN ✿

السلام عليكم ورحمة الله.........
Salam hari khamis..
Semoga kalian semua berada dalam lindungan dan rahmat allah yg esa selalu..

Hehehe..poket sudah penuh..Tekak ni rasa mcm nak nk sgt mkn dua menda ni..
Ape tu?? Meh cma tunjuk...

tara...!!!!

Red velvet Cheese cake..


Pavlova..

Nak buat sendiri x reti.. tunjuk2 kat kedai je la pun..hehe ^^_

Yeah.. me ‘reward’ diri sendiri kerana begitu ‘tekun’bekerja..nk mkn puas2..hahaha..

Cma: Phewwwwww...duet mengalir cam airla..sabar cma..sabar.. jgn boros2..amalan syaitonnnnirrajim tu.... -_-“



♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

28 March, 2012

✿ Wordless Wednesday ✿

السلام عليكم ورحمة الله....

Semoga kalian semua berada dalam lindungan dan rahmat Allah swt yg Esa selalu..
Rabu tanpa kata =====>
  



^^ The Memories with Korean students ^^



♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

27 March, 2012

✿ Anak Demam ✿

السلام عليكم ورحمة الله....
Salam pagi selasa..
Semoga kalian semua berada dalam lindungan dan rahmat allah yg esa selalu..

Huk3… adoila..mengantuknye pagi ni…kelat rasa mata nak g keja..
Ari tu umi yg demam..kali ni anak2 plak yg demam..huk3..Dugaan sungguh..

Mula2..kakak seri yg demam..selang sehari adik faiz plak mengikut..sah2 virus ni dari umi..Sian anak2 umi..
Sian kat En abah jugak yg berjaga mlm jaga kakak seri…walaupun mulutnye potpet2 ..kasih abah kan.. hehehe..jgn marah ye abah… ^^_

Start panas badan ari tu pagi jumaat.. en abah bwk g klinik..amek ubat ape yg patut.
* oh ye..kena masuk ubat vontot skali*..

Pastu..balik Ptg tu turn umi plak jage since umi amel ½ day leave…

Esoknye…adik plak panas panas badan.. bwk g klinik..amek ubat ape yg patut..tp x masuk ubat vontot coz adik ni kuat ckit..die x manje merengek mcm kakak seri..hehe..kakak kene more kuat okey sayang!

So..smlm amek EL coz nak menjaga dua intan payung tu..Siang2 oke je..panas bdn pun tak..elok dok kayuh beskal ngan lari2 keliling umah..Cuma mkn kurang ckit..nasib bek dorang rajin mkn ubat..mcm tu la anak2 umi.. ^^_

Tp yg x sedapnye..bila masuk senja mula la panas badan tu..sampai menggigil bdn dorang..x sanggup rasanya nk tgk..
Sah2 la bersengkang mata kami suami isteri jage anak2 yg x sihat..Mekasih en asben..mmg seorg suami dan abah yg sgt caring dn penyanyang..syg abg ketat2.. *muahhhhh*

Pagi ni bdn dorang still panas….tp suam2 ckit..x mcm mlm2 sblm ni..hopefully cepat la anak2 umi sembuh ye..x terdaya nk dgr tangisan kesakitan kamu..luluh rasa hati ni.. :(

Nampak gaye..abah la penutup kepada demam kami sekeluarge ni..hehehe.. en asben..jaga2 na…xlame abah plak mewarisi virus demam ni..tanda2 dah ade tu…bersiap sedialah diriku juga ye cma…^^_

*Bersiap sedia mental dan fizikal*

Demam oh demam.huhuhuh…




♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

26 March, 2012

✿ Mock AUdit ✿

السلام عليكم ورحمة الله......

Salam pagi Isnin..
SemoGa kalian semua berada dalam lindungan dan rahmat Allah yg esa selalu..

12hb April nanti ade SIRIM AUDIT.. Makanya hari ni Library Ade Mock Audit..
Division cma ari ni mulanya....

Huhuhu..Update seawal pagi..Sure lepas ni bz..
Uols..Doakan semuanya berjalan dgn lancar ya.. Amin...

Cma: nebes tu ttp terasa..padahal baru je beberapa bulan yg sudah ade mock audit.. huhuhu.. v_v


update: hari ni amek el coz kakak seri demam..wish u guys success ok..hihihi.. ^^_ 

♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

24 March, 2012

✿ Sunway Education Info Day ✿

السلام عليكم ورحمة الله........

Salam pagi SabturDay..
Semoga kalian semua berada dalam lindungan dan rahmat allah yg esa selalu..
www.sunway.edu.my

Seperti yang sedia maklum pada > ENTRI INI <.. Hari ni dan esok [24&25 march] adelah hari open day kat Sunway University ..

Dijemput sape2 yg berminat dtg la berkunjung ke sini..muehehe.. ^^_

www.sunway.edu.my

Cma kje arini...nasibla esok cuti.. nak rehat..nak rehat.. nak rehat..
Selamat berhujung minggu uols...





♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

23 March, 2012

✿ anDai Kamu taHu ✿

السلام عليكم ورحمة الله....
Salam pagi jumaat..
Semoga kalian semua berada dalam lindungan dan rahmat allah yg esa selalu..




Andai lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan jatuh cinta,lelaki itu tidak semestinya punya segalanya tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya.

Andai lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata, itu bukan bermakna dia lemah, tetapi dia sedang mencari kekuatan untuk terus tabah mencintai lelaki itu.

Andai lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan marah, memang dia tidak mampu mengawal perasaannya tapi percayalah, itu maknanya dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu. Lihat saja pasangan yang baru bercinta, mereka jarang bergaduh. Tetapi percayalah semakin bertambah sayang mereka pada seseorang, semakin pula banyak sesuatu yang terjadi.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan cerewet, dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas, tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan berkata dia mahu kamu berubah, itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima kamu seadanya, tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik, bukan untuk dirinya, tetapi untuk masa depan anda.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan kamu, bukan bermakna dia tidak sayang..tetapi dia terlalu sayangkan kamu dan masih menganggap kamu anak kecil yang masih memerlukan sepenuh perhatian. terkadang dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya, kamu akan mengkhianati kepercayaan yang diberi. Naluri keibuannya sangat kuat. Dia hanya mahukan yang terbaik untuk kamu .

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan merajuk, jangan kata dia mengada-ngada. Dia bukannya mahu dipujuk dengan duit atau hadiah, tetapi cukup dengan perhatian yang boleh buat dia rasa dihargai.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan jarang mengatakan ‘i love u’, itu tidak bermaksud dia tidak mencintai kamu tetapi dia mahu lelaki itu merasai sendiri cintanya, bukan hanya hadir dari kata-kata tetapi juga melalui bahasa tubuhnya.
 

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan kata dia rindu dgn kamu, dia benar-benar maksudkannya.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan kata lelaki lain itu lebih baik dari kamu, jangan percaya kata-katanya kerana dia hanya mahu menguji kamu. Dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya. Walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di hatinya. Selagi dia denganmu, percayalah, walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya tetapi di hatinya, kamu tetap yang terbaik.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan berkata kasar, dia bukan bermaksud utk berkasar, tapi dia mahu melihat sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan sikapnya. Percayalah, hati perempuan itu sangat lembut.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan berkata, “tolong tinggalkan saya!”, dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya. Dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar saja. Apabila dia kembali tenang, percayalah dia akan mencari anda semula. Itu tandanya dia benar-benar mencintai anda. Perempuan sulit untuk mengawal perasaan. Dia terlalu emosional. Tapi dialah yang paling menyayangi anda dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri anda.

Andai lelaki tahu..
Sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu dengan perbezaan yang tersendiri. Tetapi sekiranya mereka saling memahami, mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan. Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali. Di sebalik air matanya, tersimpan seribu satu kekuatan yang bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya.

Biarpun sebenarnya perempuan itu tampak lemah tapi dia punya kekuatan tersendiri yang dapat menggoncang dunia dan mungkin bisa pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya. Jadi hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyongkong anda dan membuatkan hidup anda lebih sempurna. Dialah yang bakal menjadi perempuan bekerjaya, isteri juga ibu yang terbaik untuk anak2 anda.

*amek dari fb*
Hari ni amek cuti 1/2 day.. x larat ooo.. ^^_

 

♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

22 March, 2012

✿ Berkaca mata ✿

السلام عليكم ورحمة الله.........
Salam pagi khamis..
Semoga kalian semua berada dalam lindungan dan rahmat Allah yg Esa selalu..
google
Huhu..Bisa sakit kepala tu menyerang balik membuatkan cma Kembali sakit kepala....
Kelmarin, Alhamdulillah...dah Ok skit...Tp semlm bila bangun je tidoq kepala jadi berpinar2.. boleh nampak bintang pling3 kat syiling..Dan tetiba rasa sakit kat leher..Cma bleh rase ade ketulan2 kecik kat urat2 leher tu..APEKAH??? sakit tau kalau tertekan atau nk toleh kekanan..kene la tampal koyok 2 keping..lega ckit..

Huhuhu..Dugaan...Terima kasih kat en asben ku syg kerana tlg urut ckit2..Byk angin la dlm badan ni.. rase mcm nk g berbekam aje..tp seram!!.. tunggu la..
google
Okeh..hari ni kena berkaca mata  sbb smlm cma cuba xnk pakai spec..padan muka saya..hoho..
Ramai yg tnye, cma ni rabun ke? Jawapannye --> cma x rabun.. jauh sekali seorg pemakai spec yg tegar..tp cma mmg ade spec yg akan cma guna bila cma diserang migraine @ sakit kepala yg teruk.. nk bergntung sepenuhnya pd ubat x elok jgk..mmg ye pain killer yg doc bg tu sgt mujarab..tp effect dia bila dah tua nnti byk tau..slh 1nye kegagalan buah pinggang berfungsi..
Adehhh dehh dehh..

*kadang2 sakit kepala ni buat air mata mengalir tanpa disedari..sakit sgt..huhu*
*rase nak sumbat tisu dlm lubang idung ni..asik meleleh je..hohoho :p*

Semoga saya , orang2 yg sya sayang dan anda semua sentiasa sihat...amin... ^^_

♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

21 March, 2012

✿ Apa KaitanNya?? ✿

السلام عليكم ورحمة الله............
Semoga kalian semua berada dalam lindungan dan rahmat Allah yg esa selalu...

Huhuhu... 1oo+ dan sakit kepala..
Cma xtau ape kaitannya Minum air 1oo+ dapat meredakan sakit kepala..tp YESS!!
Itu yg cma rasa..Bila cma mengalami sakit kepala yg agak heavy ckit..pastu minum air 1oo+, InsyaAllah,sakit kepala tu akan berkurangan..korang ade yg pernah cuba kaedah ni??
Tp xtau la..berkesan @ tidak..mungkin tgk pada keserasian seseorang tu kut..

1oo + vs Headache ??

Dan satu lagi.. bila cma sakit kepala cma kena kena pakai spec.. baru rasa lega sikit saraf2 yg meradang kat kepala otak ni..hohoho....Tp tu la kan..cma ni jenis rimas nk pakai spec..klu pakai pun cukup la sehari.. pastu simpan ..tunggu la sampai sakit kepala lagi baru pakai..ermm.... ape kaitannye ea?? Sakit kepala + pakai spec= jadi okey ^^_..
Spec vs Headache??
Apepun..kesihatan ni perlu sentiasa dijaga..walau kite cermat sekalipun menjaganya,msti ade virus yg dtg menyerang..terima kasih pada rakan2 blogger yg doakan cma cepat sihat..
Now...Alhamdulillah..dah semakin ringan kepala ni..Cma juga doakan kesihatan yg baik utk uols tau...
Nah..jangan  lupa juga amalkan surah utk menghilangkan sakit kepala ni.. 

*Doa Sakit Kepala*

Cma: Antibiotic dah habis ku telan..mwahahaha...1 pencapaian yg bagusz!



♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

20 March, 2012

✿ TiDak Sihat ✿

السلام عليكم ورحمة الله..............
Semoga kalian semua berada dalam lindungan dan rahmat allah yg esa selalu..

Huk3..
Baru nak bersiaran...smlm diserang saket kepala yg agak berat..huhuh...dunia kurasa seakan berputar 360 darjah! [amek cuti saket terus]

Ni mesti gara2 g berpicnic ngan budak2 opis ke tasik s.alam ari ahad lepas..balik je rumah mlm tu terus rase x sedap badan..kepala pun dah rase denyut2..hidung mula meleleh2 ..huhu..keriau la...

Nah...rasekan ubat yg perlu ditelan..

hohohoh... ^^_

*ubat saket kepala
*sesema
*batuk
*antibiotic

Naseb la.....x byk..dah la deme ni bencinta ckit nak menelan ubat..hohoh..
Doc  kate :” tekanan darah awak rendah”..huhu..jadinye?perlu byk istirehat..
smlm rehat sehari...hari ni dah mula keja walaupun bisa2 saket tu masih ada..

Okeh uols... jage kesihatan na...selamat bekerja.. ^^_



♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

18 March, 2012

✿ Sunway Education Info Day ✿

السلام عليكم ورحمة الله.........

Salam pagi ahaDay..
Semoga kalian semua berada dalam lindungan dan rahmat allah yg esa selalu..
www.sunway.edu.my
Muahahaha..adeke AHADAY?? Lantak le nyahh..maks kene keja ini hari ahad..
Utk pengetahuan uols....hari  ni dan semalam adalah hari Sunway Education Info ataupun nama lamanya..OPEN DAY....

Makanya kami kene take turn utk bekerja pada hari sekian2 ni..
Smlm cma coti..jadinye arini kena keja la..minggu depan ade lagi..Tapi minggu depan turn cma sabtu..ahad plaks cuti..
www.sunway.edu.my
Oh no..agak boring coz x ramai yg amek tour ke library..xpe..wait n see petang ramai ke tidak..
Ha...pada uols yg nak pegi further study &  survey2 course2 yg menarik meh la datang ke Sunway university ni..kami open day ari ni..

Cma: uhuhu..selamat berweekends ^_^

♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

16 March, 2012

✿ BE March ✿

السلام عليكم ورحمة الله......ه............
Salam ptg jumaat ....

Semoga kalian semua berada dalam lindungan dan rahmat Allah yg esa selalu..

Huhuhu...sejukkkkk...Minggu ni mlm2 ujan saje...pagi2 plaks tatkala mahu merempit ke tempat kerja hujan renyai2.. Nasib baik sempat sampai sebelum basah lenjun.. huhu..Tak pe..ujan rahmat tu..
hehe..ari ni cma cuti..so..tiadala kebasahan pagi ni.. heh.. :p

Okeh..dah lama rasanya x cek akaun nuff..baru2 ni cma bertukar fb dan nak  Akaun lama kef b yg baru..sekali cek ade BE da.. ..3 bulan teratak ni sepi tanpa kehadiran BE.. Alhamdulillah... rezeki..

Nie lah die BE bulan ni... [harap2 la skit peram bior dpt byk hasilnye]..hahahaha... ade hati tu! :p

Celcom i love music

tara... ^_^


Cma ader pertanyaan: cma dah tukar ke fb baru sekarang..mcm mana nak delete fb lama yg dalam churp2 tu ye?? Konpius..sbb churp2 masih publish ape2 kempen kat fb lama tu.. help2... :)

♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

✿ Wanita ✿

السلام عليكم ورحمة الله.......



Wanita solehah itu aurat dijaga,
Pergaulan dipagari,
Sifat malu pengikat diri,
Seindah hiasan di dunia ini.

Keayuan wanita solehah itu,
tidak terletak pada kecantikan wajahnya,
Kemanisan wanita solehah,
tidak terletak pada kemanjaannya,
Daya penarik wanita solehah itu,
Bukan pada kemanisan bicaranya yang mengoncang iman para muslimin,
Dan bukan pula terletak pada kebijaksanaannya bermain lidah, memujuk rayu,

Bukan dan tidak sama sekali,
Kepetahan wanita solehah,
Bukan pada barang kemas atau perihal orang lain,
Tapi pada perjuangannya meningkatkan martabat agama.

Nafsu mengatakan wanita cantik dengan paras rupa yang indah bak permata yang menyeri alam,
Akal mengatakan wanita cantik atas kemajuan dan kekebalannya dalam ilmu serta pandai dari segala aspek,
Hati menyatakan kecantikan wanita hanya pada akhlaknya,
Itupun seandainya hati itu bersih untuk menilai.

  

Wahai wanita jangan dibangga dengan kecantikan luaran,
kerana satu hari nanti ianya akan lapuk di telan zaman,
Tetapi jaga dan peliharalah kecantikan dalaman,
Agar diri ini bersih dan sentiasa mendapat Rahmat ilahi,

Wahai wanita jangan berbangga dengan ilmu duniawi yang kau kuasai,
kerana ada lagi manusia yang lebih berpegetahuan darimu,
Wahai wanita jangan pula berdukacita atas kekurangan dirimu,
kerana ada lagi insan yang lebih malang darimu,
Wahai wanita solehah jangan dirisau akan jodohmu,
Kerana muslimin yang bijaksana itu tidak akan terpaut pada wanita hanya kerana kecantikannya,
Bersyukurlah diatas apa yang ada,
Serta berusaha demi keluarga, bangsa dan agama. 




♥ 


♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

15 March, 2012

✿ Terukir di bintang ✿

السلام عليكم ورحمة الله.......

Salam hari khamis..
Semoga kalian semua berada dalam lindungan dan rahmat Allah yg esa selalu..
amek dari google
Single terbaru dari YUNA ni,layan jugak ekh..cma suka pada lirik dan melody die..suka3..
Meh cma nk share lirik ngan video nye skali..

Jika engkau minta intan permata tak mungkin ku mampu..
Tapi sayangkan ku capai bintang dari langit untukmu..

Jika engkau minta satu dunia akan aku cuba..
Ku hanya mampu jadi milikmu pastikan kau bahagia..

Hati ini bukan milik ku lagi..
Seribu tahun pun akan ku nanti
Kan… kamu…

Sayangku
Jangan kau persoalkan siapa di hatiku..
Terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu..

Ni pulak videonye..


cma: layannnn... ^_^


♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

14 March, 2012

✿ Susu oh susu ✿

السلام عليكم ورحمة الله......


Selamat petang..
Semoga kalian semua berada dalam lindungan dan rahmat Allah yg esa selalu..

Anak2 cma sekarang minum susu Dutch lady 123 perisa coklat...Xtau la kenapa umur setahun jer dua2 skali dah stop minum susu plain.dah cuba yg dumex perisa buah2an pun xmau..nasib bek beli pek percubaan...klu bf lagi la.. 6 bulan dah xmau..[xsedap kot] hahaha..
amek dari google
Jadinye..memandangkan Dua2 si deri ngan faiz minum susu perisa yg sama,cma bercadang nk tukar ke sustagen plak..dah beli 1 kotak tu..mmg harga diantara Dutch lady ngan sustagen ni jauh beza..tp saje nak tukar..Dah start bagi minum minggu ni..mula2 diorang rase susu tu kaget jap..hahaha..pelik agaknye rase die..pastu terus sambung minum sampai abes..hmm..tgk la..klu xde kesan sampingan sbb bertukar produk susu,ingat nak kekal je bagi dorang minum sustagen ni..
tara... 
Cma: uols pulak bg minum susu ape? Ha..suka minum susu x? Cma??suka..tp perisa coklat je..plain mmg x lalu.. [sah2 la anak2 ikut taste sape...] hahaha.. ^_^

♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

✿ Gangguan Bekalan Air ✿

السلام عليكم ورحمة الله........
Salam pagi rabu..
semoga kalian semua sentiasa berada dlm rahmat dan dilindungi allah selalu....
google
Hari ni 14 Mac sehingga 15 Mac Beberapa kawasan yg terlibat akan mengalami gangguan bekalan air..Berikut adelah senarai kawasan yg akan mengalami gangguan bekalan air :-

Bilangan Wilayah terlibat : 5 Wilayah
  1. Wilayah Hulu Selangor
  2. Wilayah Petaling
  3.  Wilayah Kuala Lumpur
  4.  Wilayah Klang/Shah Alam
  5.  Wilayah Kuala Langat
  WILAYAH HULU SELANGOR
  1. Kg. Sg. Serai, Kuang
  2. Kg. Kuang, Kuang
  3. Kg. Cempedak, Kuang
  4. Kg. Gombak, Kuang
  5. Kg. Baru, Kundang
  6. Kg. Melayu Sri, Kundang
  7. Kg. Permata, Kundang
  8. Taman Desa, Kundang
  9. Bandar Baru Kundang
  10. Kundang Jaya, Kundang
  11. Taman Rajmat Jaya, Kundang
  12. Taman Tasik Biru, Kundang
  13. Kawasan Industri, Kundang
  14. Keseluruhan Bandar Tasik Puteri 
WILAYAH PETALING [hoho..ini daerah cma]
  1. SS 1 – 6, PJ
  2. SS 7, Kelana Jaya
  3. SS 8, Trade Zone
  4. SS 9A, Sg. Way
  5. SS 20, Damansara Kim
  6. SS 21 & 21A, Damansara Utama
  7. SS 22, Damansara Jaya
  8. SS 22 – 23, Kg. Sg. Kayu Ara
  9. SS 24, Taman Megah
  10. SS 25, Taman Mayang Mas
  11. SS 26, Taman Mayang
  12. PJU 1, Bukit Mayang Mas, Kg. Cempaka, Sungai Mas & Aman Suria..
  13. PJU 1A, Damansara Idaman
  14. PJU 3, Sunway Damansara & Mutiara Tropicana
  15. PJU 6A, Kg. Kayu Ara
  16. PJU 7, Mutiara Damansara
  17. PJU 8, Damansara Perdana & Bukit Lanjan
  18. Taman Megah Mas
  19. Bandar Utama
  20. Tropicana Golf
  21. TTDI & Pinggiran TTDI
  22. Sg. Pencala
  23. Seksyen 2 hingga 11, Kota Damansara
  24. PJU 5, Pusat Perdagangan Kota Damansara
  25. U9, Monteres, Kayangan Height & Subang Sejahtera
  26. Seksyen 12 hingga 14, PJ
  27. Kg. Melayu Subang
  28. U3, Subang Perdana
  29. U5, Mah Sing
  30. Subang Bestari
WILAYAH KUALA LUMPUR
  1. Institut Tadbiran Awam Negara (INTAN), Bukit Kiara
  2. Kelab DiRaja Selangor
  3. Bukit Kiara Resort
  4. Pusat Sukan Bukit Kiara
  5. Pusat Sains Negara                                   
  6. Suruhanjaya Sekuriti
  7. Bahagian Teknologi Pendidikan
  8. Pusat Konvensyen Sime Darby
  9. Jalan Segambir
  10. Jalan Belimbing                                        
  11. Jalan Setia Bistari
  12. Jalan Setia Murni 1 hingga 12
  13. Jalan Setia Budi
  14. Jalan Setia Rasa
  15. Jalan Setia Raya
  16. Jalan Setia Jaya                                         
  17. Jalan Medan Setia
  18. Jalan Setia Bakti
  19. Jalan Setia Kasih
  20. Plaza Damansara
  21. Taman Seri Beringin
WILAYAH KLANG/SHAH ALAM
  1. Seluruh Kawasan Sunway Kayangan
  2. Seluruh Kawasan Subang Impian ( Jalan Pulau Indah)
  3. Seluruh Kawasan Sunway Suria
  4.  Seluruh Kawasan Puncak Perdana
  5.  Seluruh Kawasan Sungai Kapar Indah
  6. Seluruh Kawasan Pekan Meru, Bukit Kerayong, Kg. Budiman, Felda Bukit Cerakah, Cerakah Jaya, Bukit Kapar dan kawasan sekitar
  7. Seluruh kawasan Kg. Delik Kanan
  8. Seluruh Kawasan Kg. Delik Kiri       
  9. Seluruh Kawasan Kg. Delik Dalam     
  10. Seluruh Kawasan Kg. Delik Baru   
  11. Seluruh Kawasan Kg. Sungai Udang
  12. Seluruh Kawasan Jalan Sg. Bertik
  13. Seluruh Kawasan Jalan Yadi
  14. Seluruh Kawasan Jalan Batu Unjur
  15. Seluruh Kawasan Jalan Kim Chuan
  16. Seluruh Kawasan Taman Kim Chuan
  17. Seluruh Kawasan Taman Bayu Perdana
  18. Seluruh Kawasan Flat Sri Angkasa
  19. Seluruh Kawasan Vista Indah Apartment
  20. Seluruh Kawasan Bandar Puteri
  21. Seluruh Kawasan Bandar Ambang Botanic
  22. Seluruh Kawasan Taman Kota Permai
  23. Seluruh Kawasan Bandar Botanic
  24. Seluruh Kawasan Bandar Bukit Tinggi 1 dan 2
  25. Seluruh Kawasan Flat Pendamar Indah
  26. Seluruh Kawasan Taman Sentosa
  27. Seluruh Kawasan Bandar parklands
  28. Seluruh Kawasan Kg. Idaman
  29. Seluruh Kawasan Taman Gembira
  30. Seluruh Kawasan Jalan Raja Lumu
  31. Seluruh Kawasan Flat Perumahan Teluk Gadong Indah A
  32. Seluruh Kawasan Rumah Teres Teluk Gadong Indah A
  33. Seluruh Kawasan Flat Pandamaran Indah
  34. Seluruh Kawasan Kg. Pendamar
  35. Seluruh Kawasan Jalan Tengku Badar
  36. Seluruh Kawasan Persiaran Raja Muda Musa
  37. Seluruh Kawasan Jalan Kastam
  38. Seluruh Kawasan Pandamaran
  39. Seluruh Kawasan Pandamaran Jaya
  40. Seluruh Kawasan Taman Telok Gedung Besar
  41. Seluruh Kawasan Sobena Jaya, Pandamaran
WILAYAH KUALA LANGAT
  1. Tmn Perwira  Sijangkang
  2. Tmn Sri Medan  Sijangkang
  3. Meter Pukal - Kebun Baru Ke Bkt Kemandol
  4. Tmn Sijangkang Indah  Sijangkang.
  5. Tmn Sijangkang Jaya
  6. Rancangan Rumah Murah Sijangkang
  7. Bt 8  Sijangkang
  8. Bt 8 1/2  & Bt 9 Kg Medan Sijangkang
  9. Bt 9  Kg Medan
  10. Bt 9  Sijangkang
  11. Bt 10 Kebun Baru
  12. Ladang Telok, Telok Panglima Garang
  13. Tmn Sri Panglima, Telok Panglima Garang
  14. Tmn Panglima,  Telok Panglima Garang
  15. Tmn Dato Hormat , Telok Panglima Garang
  16. Tmn Emas  , Telok Panglima Garang
  17. Tmn Halijahton  , Telok Panglima Garang
  18. Tmn Desa Wira  , Telok Panglima Garang
  19. Tmn Indah Jaya  , Telok Panglima Garang
  20. Jln Kenanga  Sijangkang
  21. Tmn Telok  , Telok Panglima Garang
  22. Tmn Gembira (Jaya Utama) , Telok Panglima Garang
  23. Tmn Jaya Utama  , Telok Panglima Garang
  24. Tmn Pahlawan
  25. Tmn Medan Indah  , Telok Panglima Garang
  26. Tmn Perkasa, Telok Panglima Garang
  27. Tmn Pertiwi (Jalan Pertiwi 1,3,5) , Telok Panglima Garang
  28. Kg Mujahiddin  Bt 9 Kebun Baru
  29. Jln Gotong Royong  Bt 8 Sijangkang
  30. Jln Telok Mengkuang  , Telok Panglima Garang
  31. Jln Kubur  , Telok Panglima Garang
  32. Tmn Desa Wira  , Telok Panglima Garang
  33. Jln Manggis  Kg Medan
  34. Jln Pisang  Kg Medan
  35. Jln Helang  Kebun Baru
  36. Jln Merak  Kebun Baru
  37. Jln Sekolah  Bt 9 Kebun Baru
  38. Jln Murai  Bt 9 Kebun Baru
  39. Jln Siantan  Bt 10 Kebun Baru
  40. Jln Masjid  Bt 10 Kebun Baru
  41. Jln Cempaka  Bt 10 Kebun Baru
  42. Jln Enggang  Kebun Baru
  43. Jln Rajawali  Bt 9 Kebun Baru
  44. Jln Besar Sijangkang
  45. Ladang Telok  , Telok Panglima Garang
  46. Kaw.Kilang Kebun Baru / Telok Panglima Garang
  47.  Pekan Telok  , Telok Panglima Garang 
google

Kepada penduduk di kawasan yg terlibat,moh le kite menyimpan air dan berjimat cermat...2 hari tu...Ada sesetengan kawasan sudah pun mengalami gangguan sejak 2 hari lepas..apepun bersabar dan jgn membazir.. ^_^

Cma: huhu..biarlah terputus bekalan elektrik daripada terputus bekalan air..



♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

♥ Best Pings ♥

♥FaceBook ♥

♥ Library ♥