♥ Pn Belog ♥

My photo
Assalammualaikum :) Saya CMa, Ummi Seri & Faiz, 32 tahun 2017, Salam Perkenalan.. ^_^ ////Comment Disable. Sekiranya ada pertanyaan atau sebarang maklum balas, bolehlah berhubung dengan CMa di :- Shiemacma@gmail.com mekasih :)

31 January, 2012

✿ Picnik will be closing ✿

السلام عليكم ورحمة الله.........
Hai readers…semoga kalian semua berada dalam lindungan dan rahmat allah yg esa selalu…
salam hari selasa!
www.picnik.com
Picnik bakal ditutup??? Oh…no..no…no…
Adoila…klu tutup abesla…mane lagi cma nk pegi edit pic2 cma nanti??

Dalam byk2 website, Cma lagi suka edit ape2 pic kat sini.. huhu..
Uols yg ade account ngan Picnik better la clear semua pic2 dlm tu.. okeh..

Ermm….ade x sape2 tahu mana lagi website yg boleh edit pic tanpa bayaran??
Sharing is caring ^_^

♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

30 January, 2012

✿ Cuti… Cuti.. Cuti.. ✿

السلام عليكم ورحمة الله..........
Hai readers…semoga kalian semua berada dalam lindungan dan rahmat allah yg esa selalu…
salam pagi Monday!

Huhuhu..xde ape2..cume nak gtau cma coti arini..heh heh heh..

Selamat bekerja.. Selamat bertugas..

♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

28 January, 2012

✿olla sabtURDay✿

السلام عليكم ورحمة الله.......

Hai readers...semoga kalian semua berada dalam lindungan dan rahmat Allah yg esa...
Salam pagi sabtu!
google ads
Ade yg dah menghadap blog ke pepagi weekend camni?? hehe...Adoila...cma mengantuk sbnrnye ni...tp..x leh tido.. pas solat subuh pg td..mengemas ape yg patut kat dlm umah ni..sementara anak2 ngan en asben tido..cuci segala baju..sidai & lipat segala kain.. now..mate masih buntang..dah le sesema ngan batuk semakin teruk..adesss...nak kena "ubat" special ni... muehehe...


okeh..hari ni cma mls nak masak (boleh ye en asben!) ^_^..
kejap lagi  nak g sarap kat luar..rase cam nk mam roti telur...nyum2...


Ptg nnti cma nk berbowling ngan geng2 ketat..so..en asben amek turn jage anak2 ye...umi nak berpeleseran jap..huahuahua.. dush!


okelah..nampak gaye budak berdua tu dah bangun..nak bg mandi dan siap2..
jom bekpes!


selamat berhujung minggu uols..


XoXoXo ^_^

♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

27 January, 2012

✿ sakit ✿

السلام عليكم ورحمة الله.......
Hai readers... Semoga kalian semua berada dalam lindungan dan rahmat Allah yg esa selalu..
Salam hari Jumaat.. Jumaat terakhir utk bulan Jan ni..

Huhuhu...mengantuknye la...sebab?? seminggu ni cma diserang sakit tekak + batuk2 manje +  sesema..Adoila.. berair je mata ni.. nak mkn ubat sesema kat opis mmg x la.. ade yg tertido kat counter nnti.. huhu.. jadinye.. mlm la waktu yg sesuai utk mam ubat.. mlm td mam ubat dekat kol 11pm..semua ubat cukup pakejnye-------> mengantuk!

Jadinya pagi ni agak melilau mataku yg pedih ni.. sobs*

Okelah uols.. nak masuk tgh hari..cma nk g mam.. lapo sudah..harap2nye..hilang la mengatuks ni.. huk huk huk..

Selamat berhujung minggu..

♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

26 January, 2012

✿Mengalah Vs Memujuk ✿

السلام عليكم ورحمة الله......
Hai readers…semoga kalian semua berada dalam lindungan dan rahmat Allah yg Esa selalu..
google ads
Salam pagi khamis… ^_^
Anak2 cma ni ade mcm2 ragam..seribu satu karenah! .. Tp ragam tu la yg membuat hati si umi ni riang..Hilang segala penat lelah bila melayan mereka ni even kdg tu karenah dorang buat umi ni kalut.. (-_-“)

Huhu.. dan…. Jeng jeng jeng… cma ade perhatikan bila faiz ngan seri bergaduh @ berebutkan sesuatu brg.. ade yg akan mengalah dan ade yg akan memujuk..

Kalau bab pujuk memujuk ni jatuh kepada…
Heroin
 [>kakak Seri<]
Sbb bila c faiz menangis c seri akan sedaya upaya memujuk faiz supaya benti menangis.. bagus2…dah ade rase tanggungjawab mnjaga adik ni.. ^_^

Kalau bab mengalah pulak..tak laen dan x bukan..
Hero
[>Adik Faiz<]
C faiz ni pulak, peel die suka berebutkan brg dgn seri.. tp last2 die akan mengalah dan bagi barang tu pada kakak..Hehe..adik pun bagus jugak ni.. mengalah utk kebaikan..

Hehe..telatah dorang ni ade masenye buat cma ketawa + senyum sorg2 bila diingt balik..Tu lah kan..Bahagia yg dikatakan bila ada anak sbg penyeri hidup… sYukur Alhamdulillah.. terima kasih ya Allah..

Opss… ade yg bertanya…bila cma nak menambah anak lagi....? errr…

Hehehehe…. Cma ngan en asben sepakat nk mmbesarkan dua permata hati ni dulu.. nak bagi secukupnya kasih syg bt mereka..nak membesarkan anak ni kena ikut peredaran zaman..nak menjaga …, membimbing & mencorakkan kehidupan mereka juga satu tanggungjawab..

Tunggula..esok ke..lusa ke..tulat ke..3-4 tahun lagi ke....baru merancang semula..tp klu allah dah nak bagi rezeki tu..Alhamdulillah..Amek je..Hanya Allah yg tahu upaya kita ye x?.. kunfayakun..



♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

25 January, 2012

✿ aNyboDy hOme ? ? ✿

السلام عليكم ورحمة الله........
Hai readers...semoga kalian semua berada dalam lindungan dan rahmat allah yg esa selalu...
Salam pagi rabu! Eh eh..tgh hari suda... -_-“
google ads

Huk huk..ari ni tiada rabu tanpa kata..di ganti dgn rabu banyak kata..
Muehehe..setelah 5 hari cma bercoti...akhirnya memulakan keja hari ni..huhuhu...agak lemau sebenarnye..coti x g memana..dok umah je..adela jugak kuar jap g  pyramid ngan mid valley.. tp agak x best..

Buke blog..singgah sane..singgah sini..tp as a silent reader je le...huhu..

Okelah..pd yg dah memulakan koje..selamat bekerja okeh...

notacmot~mood = in love.... ^_^

♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

♥ Best Pings ♥

♥FaceBook ♥

♥ Library ♥