♥ Pn Belog ♥

My photo
Assalammualaikum :) Saya CMa, Ummi Seri & Faiz, 32 tahun 2017, Salam Perkenalan.. ^_^ ////Comment Disable. Sekiranya ada pertanyaan atau sebarang maklum balas, bolehlah berhubung dengan CMa di :- Shiemacma@gmail.com mekasih :)

27 December, 2012

~ SerI & faIz : GiGi KamI sIhat! ~

Bismillahirrahmanirrahim…
Assalamualaikum…
Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat Allah yg maha esa selalu…
Salam pagi khamis…^^

Cerite ni pun nk basi dah… sebelum basi meh kite story dulu.. hihi

Jadual Waktu pembukaan & No. Angka Giliran

Pengalaman bawak anak2 g dental mmg mncabar & seronok.. mencabar sbb takut kalau2 diorg ni menangis ke @ fobia nk g klinik gigi lagi lepas ni..tp Alhamdulillah.. dua2 budak ini seronok melalui pengalaman berjumpa misi gigi (misi je coz doc xde time ni) miahaha…

Suasana Ruang Menunggu

First, seri yg masuk dulu… tgk muka dia mcm cuak sikit sbb tgk kerusi dan perkakas dlm bilik tu.. nk pulak misi tu pakai penutup muka.x berkelip2 die tgk! Hehe…disuruh baring dan buka mulut luas2.
Bagus seri ni. Membantu… cek punya cek,akhirnya ade 4 batang gigi kene tampal. Gigi geraham semuanye..

Mula tu tampal gigi yg berlubang tu dulu.then 3 lebih tu kene gerudi sbb nk ratakan lubang.cma cukup ngeri dgr bunyi scaling tu.. wuuhuuuuu…nasib baik seri berani. Gud girl anak umi…

gigi seri di check, & tampal

Alhamdulillah…siap semua,seri masih sengih2 lagi..maklumle..bangga pegi jumpe doc gigi :p
Makin senyum lebar la dia dpt gift dari misi..misi tu bagi ubat gigi & berus gigi kat die. Hihih..

Turn faiz lak, kejap je..sbb gigi faiz bersih dan xdo lubang2.just cek gitu2 je..faiz pun bagus. Eksited kemain die menganga mulut luas2… hihih..gud boy anak umi ni…faiz pun suka sbb dpt ubat gigi misi bagi…

“pesan misi, lepas ni puan kene dtg cek gigi setiap 6 bulan @ dlm masa setahun.walaupun xde ape2 masalah,dtg je buat pemeriksaan utk tgk perkembangan gigi anak2 & mak sekali…jgn lupa berus gigi 2 kali sehari ye adik2..”  baeklah… miahahaha…

gigi faiz di check.yeay! gigi faiz bersih^^

Seri dan faiz pun say thank you dan habislah cerita kisah mereka & pengalaman pegi klinik gigi…

Bestnye klinik kerajaan ni , kanak2 bawah umur berape tahun ekh?? Cma pun x pasti.. tp seri ngan faiz xdikenakan ape2 bayaran… dtg time cuti sek ni untung ckit sbb xramai org, datang, dpt nombor dah kene panggil.yeee haa!

yeay! dpt ubat gigi & berus gigi.. hehe..

Hihi… uols.. jgn lupa ye,rajin2 cek gigi sendiri dan anak2…

Notacomot~ Nak ucap terima kasih banyak2  kat staff di klinik pergigian taman medan yg mesra pesakit.bagus2..Keep it up.



♥ Best Pings ♥

♥FaceBook ♥

♥ Library ♥