♥ Pn Belog ♥

My photo
Assalammualaikum :) Saya CMa, Ummi Seri & Faiz, 32 tahun 2017, Salam Perkenalan.. ^_^ ////Comment Disable. Sekiranya ada pertanyaan atau sebarang maklum balas, bolehlah berhubung dengan CMa di :- Shiemacma@gmail.com mekasih :)

24 December, 2012

~ DeMaM oh DemaM ~


Bismillahirrahmanirrahim…

Assalamualaikum…
Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat allah yg maha esa selalu…
Salam pagi Monday.. (^_^).

WuHuuuu….Mesti ramai yg coti ari ni kan? Kan? Kan? Menghabiskan cuti tahunan le tewww… :) Cma keje.. saje nk simpan cuti utk holiday next year…


Ermm.. mlm sabtu lepas, cma demam..teruk jgk la.. lame x kene demam teruk mcm ni.. 39.8c youuu… hari jumaat tu kan dah start hingus-hingusan dan batuk-batukan.
(hahaha...ape punye tatabahasa lah ni)…

X sangke plak kene demam..nasib bek x warded.. klu suhu cecah 40c mlm tu, mmg sah la kne tido spital… Doc suspect dengue je…huhuh… Alhamdulillah… hari ni dah semakin baik.. Cuma masih seseme & batuk2 manje gitew… ade la jgk pening kepala sikit2… jalan tu masih x stabil, dan pandangan tu klu jauh masih blur2 lg…

 Apabila seorang hamba Allah jatuh sakit, Allah akan utuskan 4 orang malaikat :

1. Malaikat Pertama akan mengambil SELERA MAKANNYA
2. Malaikat Kedua akan mengambil REZEKINYA
3. Malaikat Ketiga akan mengambil KECANTIKAN WAJAH ( pucat )
4. Malaikat Keempat akan mengambil DOSANYA

Apabila telah sampai waktu yang telah Allah tetapkan untuk hambaNya kembali sihat, Allah akan menyuruh Malaikat Pertama, Malaikat Kedua dan Malaikat Ketiga supaya memberi balik apa yang telah diambil oleh mereka.

Akan tetapi Allah tidak menyuruh Malaikat Keempat memberi balik dosa hambaNya tersebut. Subhanallah, betapa Mulia dan Baik Hati nya Allah terhadap kita. Janganlah bersangka buruk terhadap Allah ketika sakit, bersyukurlah dan ucaplah Alhamdulillah ke atasNya. Sesungguhnya setiap kesakitan itu adalah penghapus segala dosa.

Doa Demam Panas

Rasenye..cma la penutup demam utk family kecilku ini… pembuke aritu abah, diikuti seri dan faiz dan terakhir skali cma…muehehehe… lengkap marathon demam! :p


Notacomot~ Sesi membalas jejak akak bermula..nantikan kedatangan ku…. ^_^

♥ Best Pings ♥

♥FaceBook ♥

♥ Library ♥