♥ Pn Belog ♥

My photo
Assalammualaikum :) Saya CMa, Ummi Seri & Faiz, 32 tahun 2017, Salam Perkenalan.. ^_^ ////Comment Disable. Sekiranya ada pertanyaan atau sebarang maklum balas, bolehlah berhubung dengan CMa di :- Shiemacma@gmail.com mekasih :)

22 October, 2012

~ Puteri Mandi ~


Bismillahirahmanirrahim…

Assalamualaikum....
Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat ALLAH yg maha esa selalu...
Salam pagi Monday...Eh..Tgh hari sudah..hahaha... ^_^

Mood dah kelaut noqqqs.... :p

Terus terang,Mood nak bekerja minggu ni dah terebang ntah kemane... Maklum le...mcm x percaya Kita akan menyambut Hari Raya Aidiladha Hari jumaat nieh... Yg shahdunye, kat corong2 radio dah mula memutarkan lagu2 raya...Oh tidakkk.. sebak pulak hati ni ku rasa..huhuh... v_v

Okehh…Weekend lepas ni ade je kat umah… Jadi silent reader je…blog x hapdet pun.. ‘M’ hehe.. :)… Masak itu, masak ini.Haihhhh..mmg keje asik mkn je la…dasat jgk tgk selera mkn cma sejak akhir2 ni…mcm JEBONNN :P

Semlm terlebeh rajin nk buat pencuci mulut kononnye…Maka terjadilah sesi memasak Bubur Puteri mandi @ Anak Lebah @Butir nangka.

Punyelah bercinte nk menggentel mende alah tu..lepas dr asar sampei ke mahgrib menggentelnye…dah mlm baru dpr menyekik…aaaa… kematu jari jemari makkksss..okeyla.. meh layan pic…meowwww….~~



Proses menggentel..adela6 tudung piyuk di gentel (1kg tpg pulut)

Akhirnya....versi gula melaka...mabelessss

NotaComot~ Uols panggil bubur ni name ape?

♥ Best Pings ♥

♥FaceBook ♥

♥ Library ♥