♥ Pn Belog ♥

My photo
Assalammualaikum :) Saya CMa, Ummi Seri & Faiz, 32 tahun 2017, Salam Perkenalan.. ^_^ ////Comment Disable. Sekiranya ada pertanyaan atau sebarang maklum balas, bolehlah berhubung dengan CMa di :- Shiemacma@gmail.com mekasih :)

03 September, 2012

✿ Maksud Lirik Lagu Gangnam ✿

بِسْـمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم...
 السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Semoga anda semua senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat allah yg maha esa selalu…
Salam petang… =)
Gangnam style 'Tarian Kuda'
Masih lagi nak conteng2 isu pasal lagu gangnam… ohh.. sana sini dok cerita pasal ni.. cma pon nak menyibuk jugak..hahaha.. ;p

Okey..pada yg dah tertengok video tu…So.. komen la sedirik… Cma ade baca status2 di fb, blog dan komen2 dari haters dan jugak penyokong. Mcm2 pendapat dan hujah2 yg dilontarkan…Hmm…
UIA & Sham turut mengomen.. hehehe
Ape yg cma faham setakat ni. Penyanyi dan pencipta lirik yg bernama PSY ni mmg agak saiko orgnye…dari cerita yg sudah2 kedengaran album yg dikuarkan olehnya di reject sbb lirik lagu berunsurkan perlian melampau, isi sensitive dan tidak sesuai utk didgri oleh umum..
Psy
Terbaru, Lagu yg makin hot di perkatakan adelah lagu gangnam style ni. Memandangkan PSY ni mmg suka mengkritik, maka segala luahan & kritikan dilontarkan pada lagu, tarian, dan lirik.Lirik yg telah di translate dlm bahasa inggeris ni mungkin dpt membantu ape yg cuba cma sampaikan..
Lirik Lagu Gangnam
Well again, itu pendapat masing2.Mmg lagu dan tarian ni pada mulanya agak menarik utk ditonton. Dgn lagunya yg rancak, dgn stepnya yg buat kaki tgn nk buat ikut menari sekali.. Alahai…erkkk…
Langkah tarian.hok tino tu elok nari depan suami je le.. hahaha
Bak kata rakan blogger ni.. klu yg perempuan tu elok menari utk suaminya yg sah aje la..hahaha… klu yg lelaki?? Hang fikir la sendiri… Toksahla menari gelek2 pinggang bagai… Buruk benor =D
For Safety- No Gangnam Style ' Tau dah kenapa negara ni xbg ikut tarian gangnam??

Ape pun, jika nak hiburan, berhiburlah…jgn sampai menjadi najis. Selidik dulu lirik, segala tarian sblm nk terus ‘Like’.Hockayyy.. :p :p

Ada lebih lagi yg dikupas di SINI , SINI dan SINI

NotaComot~ Hmm… memanipulasi dan dimanipulasi…siapakah??? :P

♥ Library ♥

♥ Traffic ♥