♥ Pn Belog ♥

My photo
Assalammualaikum :) Saya CMa, Ummi Seri & Faiz, 32 tahun 2017, Salam Perkenalan.. ^_^ ////Comment Disable. Sekiranya ada pertanyaan atau sebarang maklum balas, bolehlah berhubung dengan CMa di :- Shiemacma@gmail.com mekasih :)

07 September, 2012

✿ Kisah Semalam : Library reading passion (THOL) ✿

بِسْـمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم 
......السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Semoga anda semua senantiasa berada didalam lindugan dan  rahmat Allah yg maha esa selalu…
Salam pagi…


Semalam Tun Hussein Onn Library jadi huru hara jap gara2 ada 1 event yg dianjurkan oleh  Sunway Education Group ni…
Walawey… Penuh sesak library tau. Punya bising.Bukan library dah namanya… Mcm pasar borong… Nasib baik la ini event sah. Kalo x , xpasal2 kena ‘NCR’…hahahaha..

Event ni sempena sambutan Sunway Education Group yg ke 25 Tahun.
Gabungan semua lecturer , student, & staff yg terlibat Berjaya buat library bising selama 2.5 Minit semasa dorang baca kuat2 tu.. adoiii… seram mak!!

So, Kaedahnya:-

Dapatkan buku, buka halaman 25. Tunggu sehingga jam 12.25pm dan mula membaca dgn suara yg kuat mengikut gaya anda yg tersendiri selama 2.5 minit. Selepas itu keadaan kembali seperti biasa dan buat mcm xde ape2 yg berlaku…Ini mcm flash mob la…

Ha... ape gaya yg uols nak? buat aje..

naik atas meja..? layannnn..
Apepun, tahniah la buat mereka yg bekerja keras utk jayakan event ni. Reading with Passion la konon..Mmg Berjaya buat library bising dan haruk pikuk.Cma? xde keje nye nak join… ape ade hal.. cma xnak join, ramai lagi yg tergedik3 nk join. Kesah ke? Hahahaha… opsss! Jangan mare…

Bukan x nak sokong…tapi… ermm... biarlah… Lagipun cma tgk sibuk2 nak siapkan table utk jamuan potluck hari raya kami… meriah dgn makanan tau…
Ptg nnti klu sempat, masuk dlm entry.ehehehe…


Sunway University held a Reading with Passion flash mob at library today. Students read aloud what's on the 25th page of their books for 2.5 minutes

Get a book and turn to page 25, wait till 12.25pm and start reading out loud in ur special pose for 2.5 minutes and later back to work like nothing had happened.

.:Gambar & Video Credit to Google Search & youtube :.

NotaComot~ Cukupla sehari mcm tu… xkoser nk hadap bising dlm library mcm ni tiap2 hari… hahaha...

♥ Library ♥

♥ Traffic ♥