♥ Pn Belog ♥

My photo
Assalammualaikum :) Saya CMa, Ummi Seri & Faiz, 32 tahun 2017, Salam Perkenalan.. ^_^ ////Comment Disable. Sekiranya ada pertanyaan atau sebarang maklum balas, bolehlah berhubung dengan CMa di :- Shiemacma@gmail.com mekasih :)

14 August, 2012

✿ Baju & Raya ✿


Bismillahirahmanirrahim…
Assalamualaikum w.b.t…

Semoga anda semua senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat Allh yg maha esa selalu…
Salam ptg…

Dah ujung2 ramadhan ni baru la ade mood nk bercerita pasal baju raya.. heh3:p
Uols dah shopping baju raye? Mesti dah kan? Huhuh… cma ari tu dah beli. Untuk cma, seri ngan faiz. Utk en asben je blm beli lagi… Baju utk cma ngan faiz dah ngam2 cantik.. Cuma baju utk seri je terlebih besau.


Abahnye la ni. Size utk seri spttnya 37 tapi stok dah abis Abahnye berkeras nk amek size 38.Balik umah test.tu dia.. dah mcm jubah! Hohoh… nak alter semula pun byk songeh.. nk kene buka semua jahitan tu semula..Tailor pun xmau buat… herm.. simpanla baju tu buat pekasam sehingga seri muat nk menyarungnya nnti =)

So kami decide nak cari lg 1 helai baju raya utk seri.Insyallah..hari jumaat ni nak ke Jalan TAR.. huahuahua~~..Itupun kalau jadi kesana.. kalau x pun ke kamdar je la..

Hmm…Dah 4 tahun x merasa pakai baju yg ikut ukuran badan sendiri… semua beli dah siap….baju yg cma punya ni pun okey..tp agak besau ckit la..ckit je.. :p.
(nk heboh kate dah kurus sebenarnye ni..*pang* )
Tiap2 tahun, klu x antar ke tailor.mmg pilihan cma ke Butik First Lady je.

Baju kurung raya utk kami suami isteri Cuma sepasang je. Untuk anak2 adelah 4 pasang sorang..Ni pun ingat nk tambah lagi koleksi baju rayo..hhohoho… hai la.. mesti berabis utk anak2..utk diri sendiri tolak ketepi dulu. Heh.. :p

En asben memilih kaler Maroon (Merah Hati) sedondon Utk tema raye tahun ni.. hihihi…
Opss..tiada sebarang pic  baju raya kami.. semua tu celop google punye... hehehe
The Raya Preparations ^^_
NotaComot~ Uolss tema kaler ape?





♥ Library ♥

♥ Traffic ♥