♥ Pn Belog ♥

My photo
Assalammualaikum :) Saya CMa, Ummi Seri & Faiz, 32 tahun 2017, Salam Perkenalan.. ^_^ ////Comment Disable. Sekiranya ada pertanyaan atau sebarang maklum balas, bolehlah berhubung dengan CMa di :- Shiemacma@gmail.com mekasih :)

30 December, 2011

✿Tragedi ✿

السلام عليكم ورحمة الله.... 
Hai readers...semoga kalian semua berada dalam lindungan dan rahmat allah yg esa selalu..
Google ads
Salam pagi jummat...
Jumaat yg terakhir utk calendar bulan 12 ni.. Alhamdulillah...Kita masih disini..sihat wallepat liat dan masih berblog.. =)
Tragedi..
Mulanya..rasa M nak cite..tp nak  buat pengajaran pada diri sendiri..cma nak simpan kat blog ni buat kenangan pahit!..huhu..payah jugak nk mengumpul kekuatan pada diri ni..
Ye lah..manusia..bila x kena batang hidung sendiri selagi tu yg berjaga2...mcm cma la..bila dah berlaku dan alaminye sendiri..Allahuakhbar...taubat xnk terjadi lagi..

*amaran-entri ini agak panjang*

Seri hilang dalam pegangan semasa pergi ke Pasar mlm..

22.12.2011 / 9.00pm
Mlm tu..ajak mak pegi pasar mlm..Selalu g ngan en Asben..Tp beliau kje pada hari tu..Tiap2 hari khamis kat taman dato harun mmg ade pasar mlm..dan klu rase rajin..mmg kesukaan cma merayap g pasar mlm samada perabih duet @ pun saje2 jln2 cuci mate yg sepet ni..huhu
Google ads
Beli jagung peberet seri ngan fries..sambil jln2 tu mak benti kat satu gerai..dok cari2 sabun..
Cma plak nk bertukar tgn ngan mak dukung faiz.. xsampat beberape saat lepas pegangan kat seri tau2 dia hilang depat mata..

Nauzubillah....Allahuakbar..
Pucat! Lesi! Badan & Tangan mengigil mcm kene Parkinson!.. Allah..dunia gelap jadinya..
seri
Cma dgn mak berpecah cari seri..tgk muka mak dah bertambah risau..muka cma?? Toreh pun x berdarah! Pucat punya pasal...dah la kunci motor tergantung kat leher dia..kepala otak cma dah berfikir org nk culik dia ngan rembat moto skali..aduyai...sambil2 berdoa moga allah tunjukkan jalan jumpa seri..menggagau tawaf satu tapak pasar tu cari dia..x terasa nk menangis..x terkeluar air mata tu punya risau..

Cari punya cari x jumpa! Gagahkan tgn tepon En asben sambil tunggu kat moto..gerunnya nk bgtau kat en asben.. Ayg mintak maaf bang..menda tu jadi sesaat..sekelip mata..
Asben terus mintak izin balik dr tempat kje nk pegi pasar cari sekali..

Sementara tunggu En asben..Cma melilau lagi cari...sampai terlupa apa kaler baju yg seri pakai waktu tu...tup2 terpndang kelibat sorang budak pempuan pakai seluar pjg hijau dok kat atas moto Yamaha cup hitam milik sorang brader berlokasi di pintu masuk flat tapak maha.. @_@
Ya Allah..Tu seri!!!!

Sepantas kilat cma menerpa kat brader tu nak amek seri..YaAllah..syukur Alhamdulillah..Seri selamat..Kata brader tu dia jumpa seri melintas kat depan sekolah dan hampir2 nk kena langgar keta..Berderau darah bila brader tu ckp camtu..Depan sekolah??punya jauh seri jalan sedangkan time brader tu jumpa setelah die meronda2 lebih 10minit kat pasar tu cari no plat moto yg tersangkut kat leher seri..Yallah...beristighfar panjang bila dgr..Cma berterima kasih kat brader tu..terima kasih yg x terhingga terhutang budi dgn dia jumpa anak cma..
bang!terima kasih jumpa dan pulangkan anak saya..

Google ads
*Alhamdulillah*
2 minit lepas tu En asben pun sampai..cma bgtau seri dah jumpa..alhamdulillah...lega kami..mak,cma ngan en asben..lega selega LEGAnya!! YaAllah...terima kasih ketemukan aku semula dgn anak ku..Syukur Alhamdulillah..
Malam tu..kami suami isteri diam x sebut langsung pasal peristiwa yg terjadi td..last2 sebelum lelap..cma buka mulut..mintak maaf..time tulah baru air mata mengalir mencurah2 cam air terjun..
Bersyukur sgt2 jumpa balik seri..teruk kena bebel ngan En asben..ampun bang! Taubat x buat lagi..
InsyaAllah..xkan terjadi lagi..dan mintak dijaukan!
Permata hati ummi
20 minit umpama neraka  dunia xkan cma lupa sampai bila2..

Notacmot~Pengajaran buat diri sendiri..lebih berhati-hati T_T

♥ Best Pings ♥

♥FaceBook ♥

♥ Library ♥