♥ Pn Belog ♥

My photo
Assalammualaikum :) Saya CMa, Ummi Seri & Faiz, 32 tahun 2017, Salam Perkenalan.. ^_^ ////Comment Disable. Sekiranya ada pertanyaan atau sebarang maklum balas, bolehlah berhubung dengan CMa di :- Shiemacma@gmail.com mekasih :)

30 November, 2011

.:D.U.GA.A.N semalam… :.

السلام عليكم ورحمة الله.... 
Hye readers..semoga kalian semua berada dalam lindungan dan rahmat allah yg esa selalu…
Selamat pagi! (mengantuks!) 
google ads
Amaran keras-entri hari ni agak panjang ya!

Huhu..semlm member ajak teman die balik kampung ke Sabak Bernam.. Meanwhile Cma pon x buat ape2 kat umah ,makanya bersungguh2 bodek en asben nk mintak kebenaran ikot..akhirnya Berjaya!..Wehuuu..

Alkisahnye,kami bertiga (bespren cma) meneman ct aja pulang kekampugnye di sabak bernam  utk berurut..sakit2 badan katanya..hehe..cma le tukang drivernye.. pom prang segala bagai..selamat sampai dan jam 8.30mlm kami bertolak dari sabak bernam ke petaling jaya..masa pergi Alhamdulillah..cuaca pun baik dan takde ape2 mslh yg menimpa..

Cuma masa perjalanan pulang tu, hujan lebat kat daerah ijok..meredah ujan  kami mlm tu..cma pun memandu dgn berhemah.. ^_^..Jam 10.30pm Kat kuala Selangor v6 kepunyaannye tiba2 je enjinnye mati ditgh jalan.huhu..meraban jugakla..Puan v6nye juga konpius kenapa tetiba ketenya jadi camtu..start2 xmau idupnye..huhu..cma? tau masuk gear ngan bawak je..almaklum le..kalu kete sendiri tau le mane yg menjadi masaela nye..(dlm pemikiran cma mungkin karburatornye masuk air mase kami meranduk ujan lebat)
sempat lg tu *@_@*
setelah sekian lama try start,akhirnya…kondem bateri nye..makanya,Puan v6 menalipon Tuan v6datang membantu..sementara menunggu kedatangan tuan v6 yg datang dr Shah Alam tu,Kami dok diam2 Dlm keta doakan semuanya berjalan lancar..cma sempat jugak la on9 memlm bute tu..Update status  Fb tepi2 jalan!..hehe..terima kasih pada mereka yg membantu..
fb status
1jam lepas tu,Tuan v6 pun sampai..kokak ape yg patut kat enjin tu, jumper pun sudah,xmau jugak idupnye..Masa berlalu dan jam dah menunjukkan kol  2.30am,Kami bertiga mengadekan perbincangan samada nk ikot Puan v6 pulang semula ke Sabak @ cari inisiatif lain balik ke pj..calling2 en asben cma setuju nak dtg amek kami mlm tu..so..tunggu lah lagi..3.45am bantuan dari  Family tuan & puan v6 dtg,dan en asben pun selamat sampai..cma mintak izin nk balek dulu sbb ari ni den kojo..so..aja n noi decide nak tunggu sampai ketenye siap dipomen..sbb  nnti xde sape nk bawak kete tu balik.

 (Sebenarnye hati cma serba salah juga mlm tu..datang sama2 tp balik lain2..huhu..maafkan saye ya awk.terima kasih krna memahami) sedih… :’( 

Masa cma bertolak balik tu,ketenya masih dlm cubaan utk diidupkan guna bateri Naza milik SIL nye..Walaupun dorang suruh cma balik dulu tanpa dorang..tp..ye la…perasaan serba salah tu sgt terasa  tau!!hmm..dorang pulang ke pj sejam lepas cma bertolak.huhu

Notacmot~moral of the story-kena tambahlan lebeh pengetahuan pasai enjin keta ni auto & manual Dan yg utama Perasaan bersalah tu masih terasa..huhu..Dugaan :’(

*Terima kasih jugak kat en Asben dtg amek cma..Love u Hubby.

*tiada sebarang pic semasa kejadian dek kerana panik!

♥ Best Pings ♥

♥FaceBook ♥

♥ Library ♥