♥ Pn Belog ♥

My photo
Assalammualaikum :) Saya CMa, Ummi Seri & Faiz, 32 tahun 2017, Salam Perkenalan.. ^_^ ////Comment Disable. Sekiranya ada pertanyaan atau sebarang maklum balas, bolehlah berhubung dengan CMa di :- Shiemacma@gmail.com mekasih :)

15 October, 2011

.: sabturDay..keja la... :.

السلام عليكم ورحمة الله....
Hye readers...semoga kalian semua berada dalam lindungan dan rahmat allah s.w.t selalu...
Selamat pagi....hOoLa....!

Ceh...kemain ceria cma pepagi ni ea..huhu...malas nk melayan perasaan..so..kita menggumbirakan je la diri sendiri ni..

Huhu..cepat masa berlalu..jap je dah hampir seminggu berlalu pergi..esok dah ahad..isnin..dah star kje semula..hohoh...moh kite memeningkan diri kejap..bole..?ngeeee....

google ads
Jika kita kata dia cantik, dikatakan cuba menggoda,
Jika kita kata dia tak berapa nak cantik, di sangka menghina
Bila kita kata dia lemah, dia menangis,
Bila kita kata dia perkasa, dia protes.

Mahu hak sama rata, tapi apabila disuruh berdiri dalam komuter dia masam
(Sambil membebel dalam hati, apa la mamat ni tak gentleman langsung,takde perasaan)

Mahu hak sama rata , tapi bila disuruh angkat beras, macam nak nangis.
(Sambil membebel dalam hati,apa punya laki…kita yang kena angkat beras)

Mahu hak sama rata , tapi bila suruh kerja berat, macam nak pengsan.
(Sambil membebel dalam hati,ada ker dia suruh potong rumput , habis la tangan I.)

Bila kesalahannya diingatkankan, mukanya merah
Bila di marah ,mukanya merah,
Bila di sanjung, mukanya merah,
Jika marah, mukanya merah,
Jika ketawa suka , mukanya merah
eh eh?? semua sama ? Pening!!

Di tanya ya atau tidak, jawabnya: diam
Ditanya tidak atau ya, jawabnya: diam
Ditanya ya atau ya, jawabnya: diam
Ditanya tidak atau tidak, jawabnya: diam
Bila kita diam,dia pula marah ! Pening!!

Apa bila kita kata banyak mulut, dia tersinggung,
Tapi kalau kita kata dia peramah suka pula … padahal sama saja maksudnya kan??

Apa bila kita kata gemuk, dia tak suka padahal maksud kita baguslah sihat..
Apa bila kita kata kurus, dia suka.Padahal maksud kita
“kenapa you menderita begini !!!!”

Itulah WANITA, makin kita pening makin dia suka …

kata dia::Just for fun, kalau bukan kerana WANITA aku tak lahir di bumi ini dan setiap lelaki ada tanggungjawab kepada WANITA samada ibu,isteri,adik perempuan dan anak.

p/s-erk..betul ke???

♥ Best Pings ♥

♥FaceBook ♥

♥ Library ♥