♥ Pn Belog ♥

My photo
Assalammualaikum :) Saya CMa, Ummi Seri & Faiz, 32 tahun 2017, Salam Perkenalan.. ^_^ ////Comment Disable. Sekiranya ada pertanyaan atau sebarang maklum balas, bolehlah berhubung dengan CMa di :- Shiemacma@gmail.com mekasih :)

22 September, 2011

.:PabiLa dIa berkata tentang WANiTA:.

السلام عليكم ورحمة الله....
hye readers...semoga kalian semua sentiasa berada dlm rahmat dan dilindungi allah selalu...
dia berkata tentang WANITA..ape tu…???moh kite baca….
google ads
Jika kita kata dia cantik, dikatakan cuba menggoda,
Jika kita kata dia tak berapa nak cantik, di sangka menghina
Bila kita kata dia lemah,dia menangis,
Bila kita kata dia perkasa,dia protes.

Mahu hak sama rata, tapi apabila disuruh berdiri dalam komuter dia masam
(Sambil membebel dalam hati, apa la mamat ni tak gentleman langsung,takde perasaan)

Mahu hak sama rata , tapi bila disuruh angkat beras, macam nak nangis.
(Sambil membebel dalam hati,apa punya laki…kita yang kena angkat beras)

Mahu hak sama rata , tapi bila suruh kerja berat, macam nak pengsan.
(Sambil membebel dalam hati,ada ker dia suruh potong rumput,habis la tangan I)
google ads
Bila kesalahannya diingatkankan, mukanya merah
Bila di marah ,mukanya merah,
Bila di sanjung, mukanya merah,
Jika marah, mukanya merah,
Jika ketawa suka , mukanya merah
eh eh?? semua sama ? Pening!!
google ads
Di tanya ya atau tidak, jawabnya: diam
Ditanya tidak atau ya, jawabnya: diam
Ditanya ya atau ya, jawabnya: diam
Ditanya tidak atau tidak, jawabnya: diam
Bila kita diam,dia pula marah ! Pening!!

Apa bila kita kata banyak mulut, dia tersinggung,
Tapi kalau kita kata dia peramah suka pula … padahal sama saja maksudnya kan??

Apa bila kita kata gemuk, dia tak suka padahal maksud kita baguslah sihat..
Apa bila kita kata kurus, dia suka.Padahal maksud kita
“kenapa you menderita begini !!!!”

Itulah WANITA, makin kita pening makin dia suka …

kata dia::Just for fun, kalau bukan kerana WANITA aku tak lahir di bumi ini dan setiap lelaki ada tanggungjawab kepada WANITA samada ibu,isteri,adik perempuan dan anak.

Notacmot~erk..betul ke???

♥ Best Pings ♥

♥FaceBook ♥

♥ Library ♥