♥ Pn Belog ♥

My photo
Assalammualaikum :) Saya CMa, Ummi Seri & Faiz, 32 tahun 2017, Salam Perkenalan.. ^_^ ////Comment Disable. Sekiranya ada pertanyaan atau sebarang maklum balas, bolehlah berhubung dengan CMa di :- Shiemacma@gmail.com mekasih :)

26 August, 2011

.:khas utk pembaca setia teratak InI:.

السلام عليكم ورحمة الله.... hye readers...semoga kalian semua sentiasa berada dlm rahmat dan dilindungi allah selalu...
Semoga ramadhan yg berlalu dah mentarbiah kita secukupnya utk 11 bulan yg bakal mendatang (kalau panjang umur le), anyway ramadhan tak habih lagi (tinggal 
4 hari lagi)...rebut le peluang ketika ia masih di sisi..
 


Hai ..apa khabar semua....dikesempatan ini Saya ingin mengambil kesempatan untuk mengucapkan Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri yang bakal menjelang tiba...Haa.. nak raya tu..kenalah tunggu  dulu.... jangan nanti ada yang dah raya pulak..Sabar...Sabar.....Sabarrrr....ekkk....
Kalau ada yang rayer dulu tu..ehemm..paham-paham jer la  yer....   Raya nanti jangan le cuti lelamer sangat....Pada mereka-mereka yang balik naik ker...naik ker... naik..ker.....ataupun naik ..ker.. atau naik aper-aper jelah yang janji sampai tu..berhati-hatilah di jalanraya.... jangan ingat korang jer yang ada kat jalan raya tu.... saya biasalah..balik kampung ni bergaya dengan  ehem-ehem....he he he...but apa yang penting kat sini...JANGAN
BERLUMBA tau !! nanti tak pasal-pasal belum sampai destinasi dah tukar pulak....uishh uishhh...Amboi-amboi...masing-masing ni dah dapat GAJI...tu beringat sikit... rayer ni boleh la BELAGAK ye.. beli baru ke....Pada yang ada anak tu belikanlah kasut baru..uiiii 'pesen' baru tu...Ha!! Mana yang nak repai-repair rumah tu.cat-cat ker..buat la..mesti meriah kan...dengan rumah baru.... Jangan lupa tanam-tanam la apa yang patut.... barulah berseri sikit.... Eh sibuk nak rayer jer...dah buat kuih belum???....Raya nanti bolehlah saya datang rumah bawak segerombolan rombongan..ha ha ha.. jangan lupa buat la apa-apa yang patut... kopi ker... nescafe ke...paling mahal pun oren la...oren mahal tau
bukan oren murah....  baru sedap....
Oh ya...kalau nak  balik kampung beraya tu kenalah beringat sikit... mana-mana yang ada belaan tu... ker... ha..jangan lupa tinggalkan makan untuknya..nanti tak pasal-pasal.... ada yang merajuk.. haa sapa susah???!!! Lagi satu paling IMPORTANT nak kasi ingat kat sini...jangan lelama sangat nanti rumah tu masuk eee  takutnya..... eeeee..... HA HA HA KI KI KI...he he... Pada mereka-mereka yang tak cuti masa raya nanti jangan la dok jer... tak buat keje... buang karen company ajer.. he he...

Raya nanti kalau nak potong ker.. potong ker...apa-apalah yang boleh dipotong untuk buat rendang tu..masak sedap-sedap
tau.. boleh bagi kat Saya... sikit....   he he...Tidak lupa juga pada mereka-mereka yang akan melangsungkan  pada musim raya ni...saya ucapkan "Selamat Pengantin  Raya".. eheheeee….

Makan kuih raya tu beringat sikit...karang masuk kerja semua macam nihh..hahaa….

Jangan marah aaaa..nanti kenaaa Juallll....hehehe
                                           


Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin

Dari shiema cma the one & only pemilik teratak Cintai aku seadanya..

 

♥ Best Pings ♥

♥FaceBook ♥

♥ Library ♥