♥ Pn Belog ♥

My photo
Assalammualaikum :) Saya CMa, Ummi Seri & Faiz, 32 tahun 2017, Salam Perkenalan.. ^_^ ////Comment Disable. Sekiranya ada pertanyaan atau sebarang maklum balas, bolehlah berhubung dengan CMa di :- Shiemacma@gmail.com mekasih :)

05 June, 2011

.::teka Teki SENgAL::.

السلام عليكم ورحمة الله....
Selamat malam readers...semoga kalian semua sentiasa berada dlm rahmat dan dilindungi allah selalu...

Sebelom tido meh kite layan teka teki sengal ni..
google ads
 Teka-teki dan jawapan sengal

1) kenapa org baru bercinta suka meraba-raba?
- sebab cinta itu buta

2)kuih apa yg bungkusannya kat dalam isinya di luar?
- kuih salah bikin

3)binatang apa power karate?
kuda belang.cuba kira berapa black belt dia ada

4)apa dia jauh di mata,dekat di hati?
-usus

5)pintu apa yang walaupun dgn 10 org pun tak leh nak tolak?
pintu yang ada tulis tarik

6)binatang apa yang seluruh anggota tubuhnya kat kepala?
kutu rambut

7)nenek sapa jln nya terloncat-loncat?
-neneknya si katak

8)kenapa lelaki jarang kena penyakit anjing gila ?
-sebab lelaki ni kan buaya

9)apa beza secretary baik dengan secretary kurang baik?
- secretary baik ...'selamat pagi tuan'
-secretary kurang baik ' dah pagi ni tuan


10)apa perbezaan MICHAEL JORDAN dgn MICHAEL JACKSON?
Dua2 tak kenal korang.hehehe

11)Tukang apa yang kalau di panggil ,dia menjenguk ke atas?
-tukang gali kubur

12)kenapa pokok kelapa dpn rumah harus di tebang?
- mestilah kena tebang,sapa nak cabut pokok kelapa.gila ke apa..

13)Gajah terbang dengan apa?
-Dengan susah payahnya..

14)Harimau pun ada bapak dan bapaknya pun ada nama.apa nama bapak harimau?
-namanya 'TANG' sebab harimau binTANG.

15)Dalam banyak2 penyakit,penyakit apa yang paling sakit tak tertanggung?
- sakit leher sbb bila paling kanan sakit, paling kiri sakit,paling mana2 pun sakit- itulah dia paling sakit.
google ads
16)Dalam banyak2 beg tak kira lah beg plastik ,beg sekolah atau apa2 beg,beg mana yg macam tak keluarkan bunyi bila dibawk? sound system mcm trouble?
- beg your pardon

17) Walaupun Nobita dan Doraemon kartun yg paling diminati di msia tapi mengapa diaorg tak datang kat malaysia buat promosi atau bussiness?
- sebab kat malaysia ada GIANT ( pasaraya giant). hehehe

18) Semua haiwan jadi monyet,monyet jadi apa?
- Jadi banyak.

19)Antara ekor lembu dengan ekor tikus… ekor mana yg lebih pjg & kenapa?
- ekor tikus lebih panjang sebab mencecah lantai

20) Dari banyak banyak burung, burung mana jaga atuknya sendiri?
- Burung belatuk


21) Kalau kereta berhenti apa yg turun dulu ?
- Speedometer

22) kalu bas kemalangan n bas tu terjatuh ke dalam sungai, apa yang masih hidup lagi walaupun bas tu dalam air…?
- road tax dia

22)kete apa yang boleh jalan dari pokok ke pokok?
- nissan 323 (tree to tree)

23)apa yang paling pandai dalam makmal?
- termometer sebab byk degree

24)Kumpulan Orang Asli Paling Berjaya
- O.A.G (Orang Asli Gombak)

25)Kumpulan Rock yang Paling wangi
- MAY (Bau Sabun)

26)Kalau anda ni semuanya pandaiiii cuba teka, banyak-banyak sungai, sungai apa yang paling berat?
- Sungai Besi…Ha…ha…ha…


27)Kereta dengan motor, mana lebih tua?
- motor,sebab motor pakai tongkat

28) kasut apa yang paling keras?
- kasut BATA

29) Hidupan apa didalam laut paling tua
- udang sebab dia sudah bongkok dan berjanggut...

30)Apa perbezaan lampu kat stadium dgn lampu kat bilik ?
-lampu kat stadium lampu di pasangkan bila start game tapi lampu kat bilik lak lampu ditutup bila start 'game'.

31) Dalam byk2 bas,bas apa yg pandai ?
bas sekolah- sbb dia pergi sekolah..

Sekian~

notacmot~tu dia..rilekskan minda…muehehehe

♥ Best Pings ♥

♥FaceBook ♥

♥ Library ♥