♥ Pn Belog ♥

My photo
Assalammualaikum :) Saya CMa, Ummi Seri & Faiz, 32 tahun 2017, Salam Perkenalan.. ^_^ ////Comment Disable. Sekiranya ada pertanyaan atau sebarang maklum balas, bolehlah berhubung dengan CMa di :- Shiemacma@gmail.com mekasih :)

11 May, 2011

.::memory management program::.

السلام عليكم ورحمة الله....  
Selamat pagi readers...semoga kalian semua sentiasa berada dlm rahmat dan dilindungi allah selalu...
memory management program

wahh…seronoknye pegi training semlm…byk sgt menda yg cma belajar..alhamdulillah..cma dah tau macam mana nk menguatkan/menyimpan memori lebih lama dlm pala otak..
dah dpt ilmu ni..nak jugakla cma share dgn uols..mana tahu berguna..
oke..cma nak tnya..dlm byk2 perkara yg uols selalu lupa apa?
kalau tnya cma la:-
  1. cma lupa parking keta kat mana
  2. cma lupa dah lock pintu kereta ke belum
  3. cma lupa dah lock pintu umah ke belum
  4. cma lupa letak brg kat mna
  5. cma lupa nk ingat apa2 yg berkenaan dgn nombor
  6. cma lupa nak ingat nama sesorg yg cma baru jumpa
  7. cma lupa apa2 task yg diberi semlm utk di buat hari ni
  8. cma lupa bila teringatkan sesuatu pastu bila dah sampai kat tempat tu,lupa apa yg cma ingatkan..
  9. ???byk lagi oooo…  
so,uols pun mesti ada salah satu dr list kelupaan diataskan??
ape yg facilitator tu pesan..apa2 yg kita nk buat mesti ada tumpuan yg penuh @pun “PLEASE PAY ATTENTION”..tuu dia..
betul jugak apa yg dia ckp..pastu part yg paling best bila kami diberi test utk ingat 20 senarai dibawah..ape senarai tu??

  • Eiffel tower
  • Horse
  • Monkey
  • Drum
  • Eggs
  • Dragon
  • Torchlight
  • Dish satellite
  • Bruce lee
  • Crab
  • Aeroplane
  • Mango
  • kfc bucket
  • Palm tree
  • Penguin
  • bmw
  • Watermelon
  • Telephone
  • Ice cream
  • Sunglasses (baru semlm buat test,arini dah ingat tanpa tulis!)bravo cma!
wow..kalo tnya uols la kan,agak2 berapa lama masa yg diambil utk ingat semua 20 senarai tu??5jam?,10minit?1 minit?hehe..
cma mula2 amek masa 20 minit jugakla..pastu dah bole kpd x sampai 2minit..
inilah yg dipanggil magic formula..lalala..nak tau ape magic formula tu??tggu next n3 oke..nk baca panjang2 nnti muak pulak..meh kita layan pic gediks dulu..

notes

kenapa tu??

ya..khusyuk!

mr anant khasihabtla
notacmot~sape tau,adekah makan kepala ikan itu penyebab utama penyakit lupa??

♥ Library ♥

♥ Traffic ♥