♥ Pn Belog ♥

My photo
Assalammualaikum :) Saya CMa, Ummi Seri & Faiz, 32 tahun 2017, Salam Perkenalan.. ^_^ ////Comment Disable. Sekiranya ada pertanyaan atau sebarang maklum balas, bolehlah berhubung dengan CMa di :- Shiemacma@gmail.com mekasih :)

23 March, 2011

.::Tanda awal tsunami yg tidak disedari::.

السلام عليكم ورحمة الله....

Satu kejadian anEh telah berlaku dipantai Acapulco, Mexico beberapa hari sebelum TSUNAMI berlaku...Orang ramai yg datang ke pantai itu merasa agak hairan dan mereka berebut rebut menangkap ikan dengan tangan yg terlalu banyak menghampiri tepi pantai.

Ribuan ikan sardin, ikan2 bilis dan anak2 ikan tenggiri berkumpul merapati sepanjang pantai tempat peranginan Mexico itu. Baru kini orang orang yg hadir itu berfikir dan mempercayai bahawa apa yg menjadi adalah berkait dengan tsunami yg melanda Jepun kelmarin.

Nelayan2 amat gembira dan sibuk dengan motorbot-motorbot kayunya, meninggalkan jaring2 yg mereka guna dan mereka hanya mengaut ikan2 dgn baldi sahaja.

Beberapa pakar percaya fenomena secara langsung adalah berkaitan dengan tsunami yg berlaku diJepun. Nelayan2 menyifatkan fenomena pelik ini dan arus luar biasa mempunyai kaitan kejadian tsunami yang meranapkan sebahagian dari Negara Jepun. Nelayan2 di Acapulco mengatakan mereka tidak pernah melihat kawan ikan yg sebegini banyak berada berhampiran gigi air dimana mana pantai sekali pun.
Notacmot~luar biasa aneh!

♥ Library ♥

♥ Traffic ♥