♥ Pn Belog ♥

My photo
Assalammualaikum :) Saya CMa, Ummi Seri & Faiz, 32 tahun 2017, Salam Perkenalan.. ^_^ ////Comment Disable. Sekiranya ada pertanyaan atau sebarang maklum balas, bolehlah berhubung dengan CMa di :- Shiemacma@gmail.com mekasih :)

05 January, 2011

.::x sanGGup lagi::.

السلام عليكم ورحمة الله....

Sambungan dari peristiwa pahit itu.

sampai je kat hospital assunta terus g ke ward emergency..bukak napkin yg membalut kaki dia..aduh..x sampai hati nk tgk..kaki kanan dari paha sampai ke tapak kaki teruk melecur.jari kaki kiri ,tpk tgn ade kesan melecur ckit.. kesian kat seri..doc cuci kawasan melecur tu,balut..masukkan ubat tahan sakit ikut b*t*t..

Google ads
pastu masuk ward..tgk seri..dia dah makin tenang..tp masih nangis sikit2.. berita ni akhirnya sampai ke telinga in law ngan parents..ha kau... terukkkkkkkkkk cma kena marah+ceramah..hubby pun sama2 marah.. xpe..salam cma..marah lah..redha..

cma amek UL sebulan pantau dia..1minggu lebeh bermlm kat ward..hari ke 2 dia kene masuk bilik bedah.utk cuci luka melecur tu.kata omputihnye.. "dressing" part ni paling cma x suka..kene masuk bilik tu bersama2 ngan seri..pastu tgk dia dibius..sampaila mata dia pejam dek kesan bius tu..waktu doc bagi dia oksigen tu..sedih sgt tgk... sayu..menaNgis jgn ckp la..bengkak mata..lepas 3 jam siap dressing..


~tenyom dulu...~

~dia dah mula..~
katil dia ditolak ke ruang menunggu..sementara nk tggu bius tu habis,kene tggu kat situ..dok sebelah katil dia..dgr dia mengerang..mengerang..yallah... jika kehendakmu, biarlah aku yg tanggung kesakitan tu yallah..

hari ke 4 seri dah sihat sikit..walau kaki berbalut sebelah dia tetap ceria.. melompat2..alhamdulillah...waktu ni cma dah bole menarik nafas lega ckit.. cuma bila mlm,dia kerap bgn dn menangis.mungkin sebb rasa gatal dn kurang selesa..hari ke7 cma n hubby mntk doc utk discharge..

~lihatlah kaki dia~

x sanggup nk dok situ lama2..assunta taw..mahap la..nk mengutuk.charge bill dia agak expensive..tp doktor x selalu turun padang..ada 1 kali tu,sampai kaki seri dah berbau sbb lama x dressing..buat pe byr mahal2 kalu service no GOOD??..


~melayan perasaan~
 akhirnya..kami berjaya di "lepaskan" ha..tengok bill rm7580.80..dressing saja tuuu...pengsan!sib baik insurans cover..

lepas pd tu,bw seri dressing kat PPUM..ulang alik la sampai january..tiap kali pegi dressing tu dia akan menagis..tgk bilik tu jer seri dah tau..mulalah dia bwat latihan vokal..huhu3..kecoh satu spital..

dah setahun mimpi ngeri tu berlalu..skrg seri dah 1 tahun 8 bulan..09 hb march nnti..genablah umur dia 2 tahun..bila nengok kesan parut kat kaki dia.. cma teringat peristiwa hitam tu..hmmm...kesian seri..mama lalai,seri yg dpt kesan parut tu...yallah..jauhilah kami sekeluarga dan insan2 yg aku syg dr perkara yg tdk diigini..aku x sanggup berdepan dgn situasi itu lagi..x sanggup..cukup la sekali cma lalai..cukuplah cma...!!

sekarang..bila tnya dia "mana kaki cantik ?"..dgn pantas dia akan tunjuk kaki yg ada kesan parut tu..he3..seri..seri..sayang...anak mama


~kaki cantik dia~
akhirnya..cma boleh senyum kembali..walauput parut dihati cma n kaki dia masih ada..:)..cma xmahu peristiwa pahit tu berulang lagi..


~bIo oIl & OrganIc aiD~
 p/s-sblm ni cma guna bio oil..tp parut tu masih ketara..skrg ni tukar guna organic aid..ade kesan positif ckit..kulit2 baru dah mula bertompok2..uols tau x apa2 product yg lebeh berkesan utk hilangkan parut melecur???

♥ Library ♥

♥ Traffic ♥