♥ Pn Belog ♥

My photo
Assalammualaikum :) Saya CMa, Ummi Seri & Faiz, 32 tahun 2017, Salam Perkenalan.. ^_^ ////Comment Disable. Sekiranya ada pertanyaan atau sebarang maklum balas, bolehlah berhubung dengan CMa di :- Shiemacma@gmail.com mekasih :)

21 December, 2010

::KanCiL vs feRRaRi ::

السلام عليكم ورحمة الله......

ini ada satu cerita......

google ads
Pada suatu malam yg hening dn sunyi di lebuhraya utara selatan kelihatan sebijik kancil putih tersadai di sebelah line kecemasan.. terlihat disitu, Ade la sorg pokcik tua yg berdiri disebelahnya…pemilik kancil tu sedang berjalan kehulu kehilir cuba menahan kereta supaya membantu.malanGnye..Xde sebijik keta pun benti.

tiba2 datangla sebijik keta evo 8 benti kat sebelah kancil tadi.

google ads


"Ada apa nie pakcik,kereta rosak ke?"
tanya pemuda berusia dalam lingkungan 20an.

"a'ha rosak "
jawap pokcik tu simple aje....

"Ok,cam nie,saya ada tali. nanti saya ikat kat kereta saya dan saya tarik kereta pakcik sampai tol "

mamat nie bagi idea.
"worrait gak tu...", tapi....nanti kalau pakcik rasa awak bawak laju,
 pakcik akan hon dan bagi high beam"
"Ok pakcik"..

mamat nie pun ikatlah tali kat kereta kancil didepan dan hujungnya diikat dibelakang bumper evonye.dia pun drive r.. dgn slow , berhati2 & penuh berhemah. Dlm lima kilometer mamat nie laju le sikit, apa lagi pakcik tu pun hon dan bagi high beam la kat mamat tu.


google ads


Mamat tu pun slowkan balik..Tetiba ada sebiji ferrari dtg dari belakang dan press minyak kat mamat evo 8 nieh..apa lagi,jiwa muda patang dicabar, dia pun tekan la minyak rapat nak p kejar ferrari nie...lupa la pulak dia dgn kancil org tua yg diikat kat belakang kereta dia.Orang tua tu punya la hangin satu badan, dia pun hon dan bagi hi beam bagai nak rak.Mamat evo 8 tu dah tak sedar dah angin punya pasal.Kebetulan pulak polis ada buat speed trap kat bawah jambatan.


Vrooommmmmmmmmmmm. Bedesup peginye...
“ini dah lebih speed limit nie”...kate polis tu.. “Cecah 250km/j memasing nie...”
Dia pun contact la kengkawan dia kat depan supaya saman kereta-kereta yg laju nie..

google ads

"Over..over,ada tiga buah kenderaan memandu melebihi had laju, sebuah ferrari,sebuah evo 8 dan sebuah lagi kalau aku cakap korang mesti tak percaye punye..Sebuah kancil putih tengah cucuk angin evo 8 tu.. kete kancil ngah bagi hon dan hi beam untuk nak potong kete evo tu!!!


ngeh...ngeh...ngeh..

♥ Library ♥

♥ Traffic ♥